00joulupuuhaa3.jpg

Kun jouluinen askartelulaatikko kaivettiin pari viikkoa sitten esille säilöstään,ei saatu siitä pidettyä näppejä erossa ollenkaan. Tonttuja, koristeita, marjoja, leimasin, kiilteitä,koristenauhoja, liimaa, puuhelmiä, erilaisia teippejä... Vielä kun keittiön nurkkasta vintin portaikkoon siirretty, tasaiseen tahtiin kasvava postipakettien pino alkoi haittaamaan normaalia elämää, oli aika kääriä hihat ja ryhtyä paketointi puuhiin.

Tuntuu etten oikein mitään ole viime päivinä saanut aikaiseksi, mutta postipakettien määrästä päätellen nettishoppailuun on ollut aikaa. Siitä voi kyllä kiittää tai syyttää imetyksestä johtuen vietettyjä lukuisia tunteja sohvalla istuskellen. Tilanne on nyt siinä mielessä hyvä, että muutamaa pikkujuttua vaille kaikki lahjat on nyt hankittuna. Osa on jo saatu paketoitua ja osa vielä odottelee vuoroaan.

paketti.jpg

paketti6.jpg

Ja toki perinteiseen punaiseen paperiinkiin kääriytyy lahjoja varsinkin lapsille. Aika kului kuin siivillä sillä paketointi on kivaa puuhastelua lasten kanssa. Alkuun pääseminen välillä tuottaa tuskaa, mutta niinhän se tuntuu nykyään olevan vähän joka hommassa.

Muutama paketti on ollut avaamattona jo useamman viikon, enkä edes muista mitä paketit sisältää. Mutta takuulla jotain kivaa. Marimekon laatikossa on ainakin jotain punaista ja pilkullista. Napsin kuvia kun ehdin sen laatikon kimppuun päästä.

postimyynti.jpg

Joulutunnelmaan ollaan päästy nyt hyvin joululauluja kuunnellen ja kynttilöitä poltellen. Hieman sai käyttää mielikuvitusta, jotta itse apulaiselta sain käärittyä paperiin piilossa hänelle tulevia lahjoja. Jouluinen askartelulaatikko on kyllä niin kova mielenkiinnonkohde pikkuapulaiselle, että sain pika pikaa piilotettua hänellekin muutaman paketin jouluksi ja joulupäivänä olevan syntymäpäivän kunniaksi.

00joulupuuhaa4.jpg

Paljon on hiluja ja koristeita vuosien saatossa joululaatikkoon kertynyt.

00joulupuuhaa.jpg

Kun yleensä kielletyn leimasimen antaa hetkeksi käyttöön, ei hän kuule eikä näe mitään muuta. Narujen laitto ja saksiminen ovat apurille myös mielekkäitä puuhia. Jo keskittynyt ilmekin sen kertoo.

00joulupuuhaa1.jpg00joulupuuhaa2.jpg

Leimasimella saa tehtyä kivoja pakettikortteja ja toki sillä voi painella tekstejä suoraan paketteihinkin.

paketti84.jpg

Tigerin tonttuja ollaan tökitty joulupaketteihin jo useanpana vuotena.

paketti2.jpg

paketti82.jpg

paketti7.jpg

Millaisia paketteja te askartelette? Omia lemppareita on mustavalkoiset paperit ja ihan yksivärinen ruskea pakkauspaperikin toimii kivasti.

paketti1.jpg

paketti81.jpgpaketti83.jpgpaketti8.jpg

Keskiviikon lihamyynnit sujui vanhaan hyvään malliin. Kaikki meni yhtä filepakettia lukuunottamatta. Taas oli teurastamolla vastoin toiveita pakattu ulkofileet valtaviin 5-6 kilon paketteihin. Mutta nyt jäi isännyydelle yksi paketti pihviä raakakypsymään ja takuulla ei jää syömättä joulun pyhinä kun vieraitakin tulee.

Tälle kertaa tarkoitus oli tehdä jauheliha-muna-riisi pasteijoita, mutta ajan puutteessa kokeilin ekaa kertaa samoilla aineilla piirakkaa -versiota ja hyvin toimi sekin. Tältä erää lihamyynnit tälle vuodelle ovatkin ohi ja tammi- helmikuulla jatkuu sitten samaan malliin. Nyt onkin sitten aika keskittyä jouluun.

pos%20lihamyynti.jpg

Viime tippaan jäi taas joulukorttien saapuminen, sillä postiluukkuun kolahtivat kun oli viimeinen päivä viedä ne postiin. Meidän piti olla asian kanssa hyvissä ajoin tänä vuonna, mutta kuinkas sitten kävikään? Aina sama juttu joka vuosi ja muutama tärkeä unohtui... Kivoja kuvia sain napsittua rakkauksista, mutta yhteenkään kuvaan en kaikkia 5 saanut toivotulla tavalla.

000000000000000000000000000000000000ring

0000000000000000000000000000000000000000joulutyt%C3%B6t.jpgjouluroomeo.jpgjouluringa.jpgjouluremu.jpg

Ja vielä kaksi miniä...

jouluraita.jpgjouluruusu.jpg

Olenhan mä tosiaan saanut jotain aikaiseksikin. Nimittäin postissa tuli jo muutama viikko sitten Ifolorin alennuslippunen valokuvakirjoihin -28%. Kuvakirjat alkaa olemaan aika järkyttävän hintaisia ja hintaa niillä tuntuu olevan tarjouksenkin jälkeen, mutta onhan tuo toki ihan hyödyntämisen arvoinen alennus. Kuitenkin niissä kuvat säilyy ja niitä varsinkin lapset tykkäävät katsella, joten vaiva ja raha ei niissä mene hukkaan ja muistot säilyy tallessa. Ei niitä kuvia tule koskaan koneelta samalla lailla selattua. Yleensä kuvakirjojen teko on rentouttavaa ja mielekästä puuhaa, mutta tällä kertaa tiukan aikataulun puitteissa kovalla kiireellä se oli jotain ihan muuta.

Tilanne on kuitenkin se, että kuvakirjat on jäänyt tekemättä jo puolentoista vuoden matkalta. Tämä on sellainen juttu, joka on tasaisin väliajoin kaihertanut mieltä ja on lähes viikottain mielessä. Nyt huomasin että vuoden 2015 syksyltä kolmen kuun valokuvat olivat hävinneet kokonaan ja konekin meinasi reistailla kuva selatessa. Toivon ne löytäväni vielä ulkoiselta kiintolevyltä, mutta kiireessä en ehtinyt niitä alkaa etsimään. Meinaa olla hieman rajallista aika, jota ehtii vanhan pöytäkoneen äärellä istuskella ajatuksen kanssa, joten hyvin yöpainotteiseksi menee kirjojen värkkäily muiden nukkuessa. Kuvakirjat on myös monen sukulaisen joululahjatoiveita, mutta harmikseni en niitä ehdi tekemään muille, kun omatkin on täysin vaiheessa. Ihania lahjaideoita kylläkin ovat! Alla olevasta linkistä voi vilkaista aienpaa postaustani valokuvakirjoista, jos joku ei tiedä millaisia ne ovat...

http://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2015/02/valokuvakirjoja

Tein kirjoja sitten viime kesältä ja puuttuvat kuvat löydettyäni jatkan kirjan tekoa puuttuvalta osin. Nyt kyllä koitan pysyä kirjojen teossa ajantasalla heti kun ylimääräistä aikaa liikenee. Kuvattua vaan tulee niin reippaasti, että yhteen kirjaan mahtuu maksimissaan kolmen kuukauden kuvat. Eilen loppui yöllä kello 24.00 kuvatarjous ja sain kun sainkin tehtyä kaksi kuvakirjaa kahtena edellisenä yöna ja iltana valmiiksi. Itseasiassa eilen meni aika niinkin tiukalle, että 23.48 laitoin kirjat lataamaan. Kuponkia käyttämällä hinnasta tippui yli 70 euroa, joten pieni yövalvominen ei haitannut laisinkaan.

Edelleenkään en päässyt kirjojen parissa vauvojen syntymään saakka, mutta sen kirjan pistin kuitenkin jo aluilleen ja siitä jatketaan heti kun sopiva hetki koittaa. Ei taida nyt tilauksessa olevat kirjat ehtiä jouluksi, mutta positiivinen yllätys on jos ehtivät.

posti%20alekuponki.jpg

Jokos teillä on paketit paketoituna ja joulukortit postitettuna? Entäs kuinka te säilytätte/ teetätte valokuvat, vai meinaako ne jäädä muistikorteille/ kovalevyille pyörimään?

Tulipas taas pitkä kirjoitus, mutta harvoin kuin kirjoittaa, niin asiaa on paljon. :)

Tunnelmallista viikonloppua jokaiselle! Viikon päästä ollaankin jo hyvin lähellä aattoa.