LOMA64.jpg

Terveisiä Kainuusta!

Lapsillehan sunnuntaina meidän loman päämäärä tuli täytenä yllätyksenä. Aamulla joulukalenterin luukussa oli viesti tontulta, jossa toivotettiin hyvää lomaa ja kysyttiin kuka saa parhaan ajan vesiliukumäessä... No toki arvasivat heti, että kylpylään lähdettiin.

Minun on ollut tarkoitus laittaa teille lomaterveisiä jo useanpana päivänä, mutta mutta...  Muutama mutta tuli matkaan. Eli oltiin lomalla Kainuussa, Katinkullan kylpyläparatiisissa sunnuntaista tähän päivään. Uimista, Angry birds aktiivipuistoa ja uimista. Siinä ne oleellisimmat ja vähän syömisiä väliin. Ja kyllä Liisaeeva, jotain suomujen kaltaista havaittavissa itse kullakin pieniä läntteinä, tosin ehkä johtuen hetkittäin liian kovasta vauhdista. Mutta kyllä me uitiin paaaaljon! :)

Suunnitelmissa oli, että iltaisin laitetaan lapset ajoissa nukkumaan, (21-22) niinkuin kävikin ja sen jälkeen katsottaisiin joku kiva elokuva joka ilta. Suunnitelmat ei mennyt ihan siltä osin putkeen, sille kun valot sammutettiin nukutusaikeissa, herättiin joka aamu vasta suoraan hotellin aamupalalle. Tai heräsinhän minä joka yö kahden ja kolmen välillä ihan virkeänä, sillä normaalisti menen nukkumaan siinä 3-4 aikoihin ja herätys on jo kahdeksalta. Joten nyt kun nukkumaan mentiin ysin ja kympin välillä, oli normaalipituinen yöunitarve täytetty jo pikkutunneilla. Kuitenkaan en siihen aikaan alkanut enää konetta nakuttamaan tai elokuvaa katselemaan, vaan suosiolla luin muutaman tunnin lehtiä kaikessa rauhassa ja jatkoin unia, kun muutaman tunnin olin toisten tuhinaa kuunnellut.

Oli siis kohtalaisen rankkaa menoa meille aikuisillekkin kuljettaa heti aamupalan jälkeen lapset uinnille, tämän jälkeen Änkkäri puistoon koko päiväksi. Puistosta lähtiessä vielä toisen kerran syömään ja hotellille iltauinnille. Kaaduttiin sänkyyn koko sakki isännällä yksi poikanen kainalossa ja minulla toinen ja sen lisäksi rinsrenssa. Tilaa riitti ruhtinaallisesti verrattuna kotioloihin, jossa liian usein kaikki 5 nukutaan aamuyöstä aamuun samassa sängyssä ja kissa vielä jossain kolossa.. Naurettiinkin joka aamu, että jos edes yhtenä yönä eksyttäisiin samaan sänkyyn nukkumaan, mutta ehei!

LOMA1.jpg

Ihan hyvin mahduttiin hotellihuoneeseen nukkumaan, sillä huoneessa vain ja ainoastaan nukuttiin ja vaihdettiin vaatteita. Pidempiä aikoja yhdessä huoneessa oleskelu koko perheen voimin saisi seinät äkkiä kaatumaan päälle.

Niin paljon naurettiin reissuna aikana, että nyt on vatsalihakset kipeänä. Jätkät veti uimalasit päähän ja lähti uimaan ja isännälläkin oli hieman naftin näköinen saunatakki, jolla olisi pitkin hotellin käytäviä ollut tarkoitus hipsiä uimaosastolle. Se kysyikin, että ollaanko me vähän isoja vai onko nää saunatakit hieman pientä mitoitusta? No molempia. :)

LOMA.jpgKATINKULTA.jpg

Uimaosasto oli kiva ja hieno. Erityisen paljon sokkeloita ja siltoja, joka oli varsinkin eskarilaisen mieleen. Yksikään meidän lapsista ei ole vielä uimataitoinen, joten silmät sai olla selässä koko ajan. Pienehköjä uima-altaita oli sokkeloisessakylpylässä toistakymmentä ja löytyi sieltä myös varsinkin lapsille (ja vähän meille aikuisillekin) tärkeä vesiliukumäki. Pikkuneiti oli kaikista nopein laskija, oikea raketti ja isäntä sai seuraavaksi nopeimmat  liu´ut. Kyllähän minullakin luisti ja poikia harmitti, kun eivät niin kovia vauhteja saaneet kellotauluun.KATINKULTA2.jpgKATINKULTA3.jpgKATINKULTA1.jpg

Tosiaan joka päivä uiskenneltiin lähtöpäivää lukuunottamatta kaksi kertaa ja ehti joka sokkelo tulla tutuksi. Illalla oli pihalla myös savusauna ja avanto. Isännyys oli haltioissaan avantouinti mahdollisuudesta ja oli kiva katsella vieressä olevasta lämpöisestä paljusta isännän sukeltelua 0 -asteisessa avannossa.  Oli muuten meidän eka kerta koskaan paljussa ja tykättiin. Ei kai siinä olisi voinut olla tykkäämättä tähtitaivaan alla, savusaunan jäljiltä koko perheen kesken lilluessa. Kyllä kai meillekkin sellainen pönttö sitten jossain vaiheessa hommataan, jos talon laajennusprojekti porealtaineen siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

LOMA3.jpg

Äitin tyttö. Saunajuomana Cocis. :)

LOMA4.jpg

Kylpylän ravintolan ruokatarjonta ei ehkä ihan vastannut odotuksia ja taas sai todeta, että kotona saa paljon parempaa. Toki on ihan kiva päästä joskus ruoanlaitossa hieman helpommalla. Kotipizza, Hesburgeri ja Amarillo tulivat myös testattua. Muina päivinä syötiin kaikki ruokailut muualla, mutta hotellin aamupala oli ihan täysi kymppi! Parempi, kuin missään muualla vielä tähän saakka ja aika paljon on kylpylöitä tullut koluttua.

LOMA2.jpg

Ja sitten se tärkein syy, miksi reippaat 5 tuntia matkustettiin Vuokattiin saakka.  Eli Angry birds activity park, kotoisemmin änkkäripuisto.

NKK%C3%84RI.jpgNKK%C3%84RI1.jpg

Kyllä oli kaikissa toiminnoissaan puistoissa käynnit ihan joka sentin arvoisia ja kaksi päivää täällä vietettiinkin. Sielä oli ihan hirveästi kaikkia toimintoja kuten possuammuntaa, trapetsikävelyä, mini golfia, trampoliineja, sählyä, koripalloa, pesäpalloa, frisbeegolfia, käysiratoja, biljardia, tanssimattoja, seinäkiipeilyä ja montaa muuta.NKK%C3%84RI4.jpg

Aivan mielettömän hienot oli kiipeilyteline osiot ja voitte arvata, kuinka meidän änkkäreitä rakastavat lapset olivat aivan liekeissä.

NKK%C3%84RI3.jpg

angry%20birds%20puisto2.jpg

Eskarilainen löysi parhaat puolensa potkulautailussa ja viettikin sielä suurimman osan ajasta.

LOMA62.jpg

Kaikki muukin renkaiden päällä tehtävä touhu ja vauhti oli erityisen lähellä sydäntä.LOMA61.jpg

Ihan yhtä menestyksekkäästi ei mennyt potkulautailu isännällä, jolla nyt muistona mustelmaiset ja ruhjeiset kyynerpäät. Seuraavana päivänä kipeä kyynerpää jo hillitsi sen verran riskialttiinpia ja hurjimpia potkutteluhaluja, että enää ei kaatumisia päässyt tapahtumaan. Jälkeenpäin naurettiin ihan kuollakseen näille ilmalennoille, joita sattumalta sain myös kameralla videoituja.

LOMA6.jpg

Pienin ei pysynyt potkulaudan kyydissä, mutta rullalautailu istualleen oli enemmän kuin kivaa!

LOMA5.jpg

5-vee tykkäsi kanssa rullalaudasta ja hyppimisestä pehhmustettuun altaaseen. Parhainta oli kuitenkin mahtavat kiipeilytelineet.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Ja lisää kiipeilytelineitä, niitä muuten riitti!

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh.jpgAngry%20birds%20puisto.jpgangry%20birds%20puisto%201.jpg

Änkkäri "space" -maailmaan pääsi konttaamalla toisesta maailmasta katosta roikkuvan yhdysputken avulla. Lasten lemppari puuhaa oli, että me aikuiset otettiin niitä kiinni leikkialueella. Sen verran minun aiemmin leikattu nilkka otti itseensä potkulaudalla tasapainoilusta, että isäntä sai rämpiä putkissa lasten perässä ja minä napsin heitä kiinni lattiasasosta väijymällä.

NKK%C3%84RI2.jpg

Lomalla herkuteltiin ja joka päivä saivat vuorotellen valita, mikä jälkiruoka olisi toiveissa. Hesburgerin sirkuspehmis oli niin kova sana, että se käytiin syömässä joka päivä. Ja ihan joka kerta valitsivat lapset saman annoksen, me aikuiset vähän testailtiin muitakin vaihtoehtoja. Pikkuneiti ei aina jaksanut jälkkärin syöntiin osallistua, vaan nukahti kesken syönnin pöytään.

.LOMA63.jpg

Oli kaikin puolin ihana ja antoisa loma. Kovin levännyt olo ei tosiaankaan ole, mutta vaihtelu oli enemmän, kuin paikoillaan. Ja kiva oli tulla kotiinkin! Takkaan tulet ja valtavan laskupinon alta pilkotti Koti ja keittiö -lehden joulunumero, joten se seuraavaksi mukaan ja sohvalle köllöttämään! Laskuja kerkeää katsella huomennakin. Niin ja loppupeleissä läppäri hajosi reissussa, eikä enää suostu avautumaan, mikä hankaloittaa mun kirjoittelua tänne, mutta koitetaan tai hankitaan uusi läppäri.  Tosin tämä ikivanha pöytäkonekkaan ei suostu puolia kuvia kamerasta koneelle siirtämään, joka sekin tuo lisähaastetta loppukuun bloggaukseen. Isäntä hieman vihjaili uuden läppärin hankinnasta minulle joululahjaksi, joka sekään ei paha ajatus ole ollenkaan. Jos vanhan saa vielä korjattua, kelpaa sekin hyvin. Sanotaanko, että kaikki kelpaa, kunhan joku toimii.

Huomenna meillä vielä lomapäivä ja suunnitelmissa piparitalkoot.  Enää pari viikkoa jouluun ja paljon on vielä senkin tiimoilta mielekästä tekemistä. Mukavaa loppuviikkoa jokaiselle!