Minun ja lasten yks rakkaimpia yhteisiä keräilykohteita on Schleichit. Meillä kerätään tietysti lehmiä ja muita maatilaneläimiä, mutta myös Afrikaneläimiä on kerääntynyt sekalainen sakki, Smurffeja muutamia, mereneläviä, satuolentoja ja poikien tämänhetkisiä lemppareita eli dinosauruksia. Pienimmälle saparotukalle olen alkanut jo hyvää vauhtia kerätä Bayala-sarjaa varastoon. Olisin varmasti halvaantunut itse pienenä onnesta, jos tällaisia olisin saanut. Vinkkinä muille Schleich-faneille, että saksassa ne on huomattavasti edullisempia suomen hintatasoon verrattaessa.

Nyt kun meillä on ollut poikimakausi kovassa vauhdissa ja lapsillakin on konsolipelikielto vielä voimassa, ovat muut lelut taas päässeet huomattavasti useammin säilytyslaatikoistaan ulkoilemaan.

00%20dinot%208.jpg

Myös erilaisia puita ja rakennuksia on tullut lapsille hankittua jonkun verran. Dinosauruksia ja lehmiä olen päättänyt hankkia kaikki erilaiset, mutta muita ostellaan lasten ja hieman minunkin mieltymysten mukaan. Pojat kaivelivat taas dinot laatikoistaan ja kun vinttiin menin katsomaan, leikit oli jo täydessä käynnissä. Pikkuneiti leikkii mieluiten lehmillä ja syöttää niille kovasti evästä ja huolehtii, että jokainen muovinen pikkuvasikka pääsee tissille. Voi kauhistus, kun jonkun vasikan emo on mennyt hukkaan. (Pojilla joskus tähän osuutta asiaan, kun kuulemma dinotkin tykkää syödä naudanlihaa.)

Nuo Schleichit on kyllä upeasti tehty ja jokainen käsinmaalattuna yksilöllinen. Ihana keräilykohde. Ja onhan nuo dinot aika hyytävän kauheita. Kuvitella, jos vielä tänäkin päivänä tuollainen saattaisi tulla pihaan heilumaan ja syömään vaikka lehmät laitumelta. Dinoista puheen ollen kesällä tulee elokuviin uusi Jurassic Park ja se on kyllä ehdottomasti käytävä katsomassa. Joo, teidän että on ihan yliampuva, mutta siitäkin huolimatta.

Remua aina niin kiinnostaa koska dinoja on ollut ja selitän aina että ihan tosi tosi kauan sitten. Siihen kerran Remu vastasi, että täytyypä kysyä naapurin tädiltä, että onko hän pienenä nähnyt sauruksia. Sen täytyy olla, koska täti on NIIN vanha. :) Paljon luetaan myös dinosauruksista kertovaa kirjallisuutta ja tutkitaan, millaisia nuo aikoinaan maapalloa hallinneet pedot ovat olleet, tai tarkemmin sanottuna, millaisia niiden kuvitellaan olleen. Yllätys, yllätys, että karmea dinosauruskirja on lasten lemppari iltasatukin.

Tässä nyt kuitenkin muutama kuva lasten sauruskammoituksista. Ja jos jollakulla näitä pyörii nurkissa leikkimättöminä ja on sellaisia, joita meiltä puuttuu, olisin halukas niitä ostamaan.

Kasvissyöjiä:

00dino1.jpg00%20dino2.jpg

Ja raadolliset lihansyöjät... (tietysti ne poikien lempparit)

00%20dinot%205.jpg00%20dinot3.jpg00%20dinot%204.jpg

Jokunen tästä näyttäisi uupuvan, minnehän lienee lähtenyt metsästysretkelle..?