00p%C3%A4%C3%A42.jpg

Hankittiin pitkän harkinnan jälkeen rasvakeitin sillä ehdolla, että sitä ei käytetä kuin harvakseltaan vieraiden aikana. Noh, molemmista ennalta päätetyistä säädöistä jo reilun kuukauden jälkeen hieman lipsuttu.

Paristi on kokeiltu vieraiden seurassa ja kerran mies teki itsekseen ruokaa ja päätti sitten käyttää keitintä. Sai vielä lapsilta kehuja, että "Isi tekee maailman parhaat ranskalaiset!" Niinpä niin.

Alunperin ihastuttiin laitteeseen siskoni perheen luona jo pari vuotta sitten. Ja siitä sen hankinta jäi itsellekin mieleen muhimaan. Varsinkin meidän isäntä hehkutti moneen kertaan, kuinka rapsakoita perunoita oli tarjolla. Ero on kyllä tosi iso uuniranskalaisiin. Saahan tuolla toki tehtyä paljon muutakin. Kokeiltu on jo parsakalia, cheddartikkuja ja perinteistä taxaria, eli makkaraperunoita.

Toisin kuin kuvittelisi, öljymäärä ei paljoakaan hupene kunhan paistolämpötila on oikea. Hiemankin liian viileään rasvaan laitettaessa paistumaan, ruoka imaisee reilusti rasvaa sisäänsä ja siitä tulee tosi rasvaista ja suoraan sanottuna syömäkelvotonta. Nyt kun ollaan harson läpi siivilöity öljy pulloon takaisin jokaisen käytön jälkeen, öljyä on kulunut hämmästyttävän vähän. En toki millään tavoin terveelliseksi vaihtoehdoksi tätä sanoisi, mutta ei kuitenkaan niin paha, kuin aluksi ajattelin. Kohtuus kaikessa.

Huhtikuu201501%20151.jpg


Täytyy vielä todeta, että pääsi omasta naudanlihasta tehty burgeri uudelle tasolle rapsakoiden ranskalaisten johdosta!

Tuo keitin oli Mammuttimarkkinoilla tosi hyvässä tarjouksessa, hintaan 29e. (Norm. 79e) Ei ole kaduttanut tämän hankinta. Kesällä täytyy kokeilla tehdä tällä ranskiksia omista perunoista ja friteerattuja kasviksia kesäkurpitsasta ja muista kasvihuoneen eväistä.