Marimekko%20Kukkuluuruu.jpg

Marimekon kankaista viime syksynä ompelemani Kukkuluuruu -tekstiilit on edelleen ehdottomasti yhdet suosikeistani. Näin syksyn tullen kun ikkunoista tursuaa luonnon mahtava väriskaala, tulee pakkottava tarve noukkia kesätekstiilit talvisäilöön ja kaivaa hieman syksyisenpää sisustusta esille.

mar%20punatulkku.jpg

Piirtämäni punatulkku pääsi tauluhyllyn siivouksen yhteydessä kehyksiin ja sopii nyt hetkellisesti sisustuksen väreihin. Se oli myös kiva lisä tuomaan hieman väriä muuten niin mustavalkoiseen tauluseinämään. Lasten kanssa olisi myös tarkoitus taiteilla lisää väriä hyllyyn syksyisistä, hehkuvan värisistä lehdistä.

kastehelmet.jpg

Karpalon väriset Kastehelmet löysivät tiensä ikkunan väliin. Meillä kun on viime vuotisesta vähentynyt reilusti huonekaluja ja sen myötä laskupinta-alaa olohuoneesta. Jouluksi ne sitten otan oikeaan käyttöön ja jo sitä hieman ajatellen ovat valmiina ikkunanavaajan ja käden ulottuvuudella lasin takana suojassa.

kukkuluuruu7.jpg

String- hyllystä vaihtoon lähtivät vihreät ja turkoosit Mariskoolit ja tilalle saapuivat oliivinvihreät, punaiset ja kirkkaat kanssasisaret. Mustikansiniset skoolit taas jossain liian hyvässä piilossa, joten eivät kerenneet vielä hyllylle edustamaan mustikan väreissä. Nuo värit muistuttavat vahvasti mielessä kypsiä puolukoita, sammalmetsää ja syksyn ensimmäisten pakkasöiden jälkeisiä hennon ohuita ritiseviä jääkerroksia. Syksy on ehdottomasti vuoden ajoista mielestäni se paras.

kukkuluuruu4.jpg

Kankaissa on Marimekon Kukkuluuruuta ja Toteemia, Finnlaysonin elefanttia ja Ikean punavalkoista pallokangasta. Taas kerran eri kuoseja on runsaasti, mutta värimaailma sopii sekaisin keskenään kuin nakutettu. Kun joulunaika koittaa, jää osa jo nyt käytössä olevista sisustustyynyistä jatkamaan esilläoloa vielä joulunkin ajaksi.

kukkuluuruu2.jpg

kukkuluuruu8.jpg

kukkuluuruu5.jpg

Kukkuluuruu -astiat on raikas lisä skoolejen ja tekstiileiden kanssa. Saman sarjan tarjotin on ahkerassa käytössä läpi vuoden. Nyt onkin lasiesineet muutamaan vuoteen viimeistä syksyä esillä ja pöydillä voi kuvitella polttavansa tuikkuja iltojen pimeinä tunteina. Hieman saattaa vuoden päästä olla vauhdikkaampi meno tässä mökissä ja keräilylasit visusti ovien ja lukkojen takana piilossa.

kukkuluuruu3.jpg

Myös pallovaloketju sai uutta ilmettä. Muutamia punaisia ja voimakkaan oransseja palloja aseteltiin paikoilleen ja ketju sai jatkaa roikkumista jo tutussa paikassa pönttöuunin muurin kupeessa..

kukkuluuruu1%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Myös keittiössä puhalsi syksyn myötä uudet tuulet ja Marimekon vihreäturkoosit Siirtolapuutarhaverhot ja muut tekstiilit lähtivät talvisäilöön. Tilalle mustavalkoista Räsymattoa, ripaus harmaatakin. Hyvässä jemmassa kesän ajan olleet Kastehelmituikut pääsivät pimeiden iltojen iloksi koristamaan tasoja.

kastehelmet1.jpg

Ikkunanpesu ei tuottanut toivottua tulosta, mutta nyt sentään näkyy jotain läpi. Melkoista sotkua oli kärpäset saaneet kesän aikaan aikaiseksi. Silmää kyllä särkee ikkunoiden raitaisuus, kun auringonvaloon päin niitä tutkailee. Mutta aina ei voi onnistua. Jälkeenpäin viisastuneena syynä raitaisuuteen todennäköisesti liian saippuainen pesuaine, sillä aiemmin on kyllä onnistunut. Jos tässä pysytään vielä muutama päivä yhtenä kappaleena, ehtii vielä korjata virheensä. Ja jos ei, niin näkymät ovat raitaiset talvellakin. :)

keitti%C3%B6%20syksyverhot.jpg

Keittiö pysyy huomattavasti siivommassa järjestyksessä, kun Muija purkkeihin on piilotettu jokapäiväisiä elintarvikkeita; sokeria, pähkinöitä, hapankorppuja, mysliä, näkkäriä ja kaakaojauhetta. Isännyys on tehnyt Dymo- tarrakirjoittimilla laput purkkejen kansiin, joten purkkeja ei tarvitse turhaan aukoa etsimänsä löytääkseen.

Niin paljon kuin värejä rakastankin, on mustavalkoinen keittiö ihana ja raikas vastapari viereisen olohuoneen väri-ilotulitukseen. Kumpainenkin ehdottomasti tykätty ja nyt taas voin sanoa hyvin viihtyväni, kun on saanut pientä vaihtelua sisustukseen.

keitti%C3%B6%20syksy.jpg

Meillä onkin jännä viikko alkamassa. Tapahtuuko jakaantuminen nyt tulevalla viikolla vai jatketaanko vielä viikko eteenpäin samassa tilaanteessa. Paljon riittäisi vielä tekemistä tulevalle viikolle, mutta tärkeintä olisi saada masuasukkaat heille parhaana ajankohtana terveinä ja hyvinvoivina pihalle tavalla tai toisella. Voin kertoa, että on jo hieman alkanut jännittämään.

Näissä merkeissä toivottelen teille kaikille syksyistä, mutta aurinkoista alkavaa viikkoa!