Uusi viikko ja uudet kujeet. Tosiasiassa ollut sellainen viikonloppu takana, että ei paljon pyrstölleen ole ehtinyt istahtaa ja nyt vielä tiistainakin tuntuu mennyt viikonloppu kropassa. Itsellä tuoreena muistissa lauantain aidantekohommat, jossa vetäsin itseäni vasaralla sormeen niin että rusahti. Siinä pääsi suusta livahtamaan hieman ruokoton sana, joka kerrasta tarttui meidän pikkuväkeen. Hyi mua... Sitä se mustunut ja turvonnut sormi teettää. Mutta en nillitä siitä sen enempää.

Toki viikonloppuun kuului ihaniakin hetkiä, kuten terassin siivous ja sen pöydälle ilmestynyt leipälaatikko lehmille, joka sitten lasten kanssa ensin pilkottiin sankoihin ja käytiin syöttämässä nelijalkaisille.

lehm%C3%A41%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Innokkaita syöjiä riittää tungokseen asti ja hävisi muutama leipäpalanen myös lasten suihin. Muutenkin kun lehmät näkevät Nuffin ja puukärryn saapuvan, on tiedossa päivittäinen jauhoannos ja se saa kovasti kuhinaa aikaan eläinten keskuudessa.

lehm%C3%A4%20%E2%80%93%20Kopio.jpglehm%C3%A46%2C2%20%E2%80%93%20Kopio.jpglehm%C3%A42%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Viime kesäiset hiehot ovat ystävällistä sakkia. Eskarilainen pärjää niiden kanssa jo hienosti. Muistaako kukaan viime kesänä syntynyttä kaksoispuolikasta Minniä? Näin kaunis hiehonalku siitä on jo kasvanut. Harmittaa vain sill siitä ei tule emoa meille, koska kaksoispuolikkaat joista toinen on ollut hieho ja toinen sonni, ei hieho tule ollenkaan sukukypsäksi.

lehm%C3%A45%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Anna leipää tai pusu!

lehm%C3%A46%2C1%20%E2%80%93%20Kopio.jpglehm%C3%A46%2C3.jpglehm%C3%A46%2C4.jpg

Valkopäinen Euroviisu se tempun teki, kun korvamerkki vasikalle laitettiin. Vajaa minuutin ajaksi jouduttuaan aidan toiselle puolelle vasikastaan päätti tämä lehmärouva tunkea vasikoiden kulkemiseen tarkoitetusta pienestä portista jälkikasvunsa luokse. No kiinnihän se jäi tiukasti takalonkista eikä sillä ollut mahdollisuutta kulkea portista eteen eikä taaksekkaan päin, kun takajalat retkotti suorana taaksepäin.. . Saatiin ihan työskennellä urakalla, jotta mamma saatiin yhtenä palasena pienestä portinaukosta irti. Olin jo juoksemassa rälläkkää hakemaan, mutta isäntä sai väkivalloin legalla runnottua portin luukunsäätöä parisenttiä isommaksi ja lehmä pääsi pälkähästä. Huh huh, tällaisia tilanteita ei tule jälkeenpäin ikävä.

lehm%C3%A46.jpg

Tässä viime perjantaina (?) syntynyt Neo. Oli vielä upeamman näköinen ilmestys kuivaksi nuoltuna auringonpaisteessa, kun karvakin on lähes hohtavan valkoinen.

lehm%C3%A46%2C5.jpg

Viikonlopun aikana ei syntynyt kuin yksi vasikka, Itu- nimiselle lehmälle hieho nimeltä Nopsa. Tulevaa emoainesta sekin ja väriltään vaalea hopeanharmaa. Ovat vielä navetalla tutustumassa toisiinsa, sillä nyt ei ole poikimaketoissa ollut tungosta, kun kukaan ei ole jakautunut lauantain jälkeen.

Nyt on jo pari päivää ollut tylsän harmaata ja sateista. Eilisen maanantain kunniaksi kävin taas puntarilla ja tuloksena - 2kg. Ei mitään maata mullistavaa, mutta suunta kuitenkin oikea. Syötyä on tullut monena päivänä kiireestä johtuen ihan liian vähän, mikä sekään ei tue painonpudotusta, vaan hidastaa vain ennestään. Mutta ehkä tää tästä taas saa tuulta alleen. Ollaan pidetty sadetta mahdollisuuksien mukaan paljon sisällä ja pitkästä aikaa lapset innostuivat puujunaradasta ja dubloistakin.

Huhtikuu%20201609%20008.jpgHuhtikuu%20201609%20009.jpg

Tänään aamulla suunnittelin lähteväni Marimekon Ysmyjen kanta-asiakkaiden ennakkopäivään. Laitoin jo itseni valmiiksi ja hieman meikkasinkin, mutta eipä tullut lähdettyä sitten kuitenkaan. Perjantaina kankaiden tullessa alennukseen hyppään aamulla autonrattiin ja pörhähdän ostoksille, jos kotona ei silloin mitään pakollista ja kiireellistä meneillään. Ihan hassua, että nyt ei ollut mitään sellaista, mitä olisi lähes pakko hankkia. Kaverin koitan kyllä houkutella shoppailuseurakseni.

Kävittekö muut Ysmyillä ja teittekö hyviä löytöjä?

Aurinkoisia kelejä odotellen,

Soikku

Ihan pakko laittaa loppuun vielä tämä paljon facessakin hilpeyttä herättänyt otos, eli heräsin sohvalta viikonloppuna korkkarit jalassa. :) Jollain tässä nyt on ollut sormet pelissä, sillä yleensä kartan korkkareita viimeiseen asti.

0000000000000000000000000000000000000000