Keskiviikkona juhlistettiin poikien koulun kevätjuhlaa.  Ihana ja lämminhenkinen juhla pienellä kokoonpanolla ja sääkin oli jopa aurinkoinen viime päivien talvisistakin keleistä poiketen. Samalla se oli viimeinen paikallisen kyläkoulun juhla, mikä tuntui erityisen haikealta. Voitte kuvitella, kuinka tiivis yhteisö syntyy paristakymmenestä oppilaasta, kolmesta opettajasta ja avustajasta. Toki pitää olla onnellinen, että pojat saivat edes ensimmäisen koulutaipaleensa aloittaa ihanien opettajien ja kavereiden ympäröimänä. Takuulla jää heille ihanat muistot. Homeinen kouluhan tässäkin tapauksessa, niinkuin monessa muussakin oli sitten syyllinen siihen, miksi ihana idylli loppui. Mutta elämä jatkuu ja uutta, terveilmaista koulua odotetaan enemmän kuin paljon!

kes%C3%A41%2C0.jpg

Jokainen oppilas sai ruusun ja kesäksi rahakuoren, josta pojat sijoittivatkin rahansa jo viimeisiä senttejä myöten himoitsemiinsa spinnereihin. Tiedättekö mitä ne ovat? No enpä tiennyt minäkään vielä pari päivää sitten, mutta nyt odotellaan kuumeisesti spinneripostia rapakon takaa.

SPIN4-2.jpg

 Neiti 4 veekin löysi juhlista ennestään tuttua seuraa ja samoin meidän perheen nuorin neiti.

kes%C3%A41%2C1.jpg

Muistoiksi jäi myös opejen runoilemat teksti oppilaista. Niinpä niin, nyt meidän perheestä ensi syksynä koulutaipaleelle lähtevät pojat menevät ekalle ja tokalle. Neiti 4 veekin lähtee eskariin ensi vuonna. Aika hullu ajatus, mutta onneksi tässä on vielä reipas vuosi aikaa tottua ajatukseen.

kes%C3%A42%2C0.jpg

Juhlien jälkeen kotona pikkuneidit olivat niin nauravaisella tuulella, että piti heistäkin muutama kuva räpsästä. Oliko syy hyväntuulisyyteen mikä, niin ystäväni ompelemat ihanat ilmapallotunikat olivat ihan huippu ihanat.

kes%C3%A41%2C2.jpg

Näin hienosti jo Hulda (8kk) osaa istua.

kes%C3%A41%2C5.jpgkes%C3%A41%2C3.jpg

Hilda vielä pysyy maan tasalla, mutta vauhdikkaasti ryömiminen on lähtenyt vihdoin käyntiin hänellä nyt edellä konttaavan, minuuttia nuoremman pikkusiskon esimerkistä. Täytyyhän sitä nyt jollain keinolla kyydissä koettaa pysyä, kun kieriminen stoppaa aina edessä olevaan ovenkarmiin, tuoliin, pöydänjalkaan ja mihin lie, mitä turhia esteitä kotoa nyt löytyykään.

kes%C3%A41%2C4.jpg

Tänään aamulla oli ekaluokkalaisella vielä todistusten jako. Siitä olikin hyvä kirmata kesäloman viettoon, vaikka shortsejen tilalle onkin saanut vetäistä jo pesukoneessakin pyörähtäneen välikausihaalarin pipoineen ja hanskoineen. Kerrassaan kummallinen tämä suomen kesä! 🌨🌧

Ihanaa ja ikimuistoista kesälomaa kaikille lomailijoille, pidetään toiveet korkealla, jotta niistä helteistäkin päästäisiin nauttimaan! Ja erityisesti onnea jokaiselle koulu-uransa päättäneelle ja valmistuneelle! 🌹🌷🌹🌷