Etsin ja etsin, kunnes löysin. Nimittäin täydellisen tuolin meidän olkkariin, kunniapaikalle takan viereen. Tuolilla oli aika kovat kriteerit muotokielestä hyvään istuttavuuteen ja sen piti sopia jo olemassa olevaan sohvaan täydellisesti.

Joku tarkkasilmäinen muistaa jo nähneensä tuolin aiemmin kuvissa. Se vilahtikin "olohuoneen päivitys keltaisesta lilaan"- postauksessa Juhannuksen aikoihin.

Sopiva tuoli löytyi Ikeasta; Ekenäset. Oikeastaan se oli hyvä kakkonen, sillä ykköseen ei rahapussi antanut periksi. Näin sisustuslehdessä aivan mielettömän kauniin EGG-tuolin, mutta selvitettyäni mikä ja mistä ja mikä hinta sillä kaunottarella oli, jouduin taipumaan kakkosvaihtoehtoon.  Arne Jacobsenin suunnittelema, kotoisammin Munaksi nimetty tuoli vain maksoi aivan utopistisiä summia. Huikeassa hinnassa oli yhden istuttavaksi tuoliksi peräti kaksi nollaa liikaa... Nyt riitti hitusen alle pari sataa.

00%20tuoli.jpg

Niinkuin kuvasta näkee, ei puun värisillä jaloilla varustettu Ekenäset istunut sisustukseen ollenkaan.00%20tuoli1.jpg

Maalipinnan hioin hiomapaperilla rikki, seuraavaksi maalipesu. Loppusilaus kahdella kerroksella mustaa, joka paikan barokki kalustemaalia.

00%20ikea.jpg

Isäntä sai kasata tuolin...

00%20tuoli2.jpg00%20tuoli3.jpg

Lopputulos oli niin kaunis, kuin kuvittelinkin. Ja heti pääsi testaukseen. Kyllä kannatti sutia heiluttaa muutamaan otteseen.

00%20tuoli4.jpg