000kakku18.jpg

Ystäväni kanssa innostuttiin kokeilemaan jotain uutta, nimittäin Charlottekakkua. Resepti on itsekehitelty ja näistä aineista valmistui kaksi kakkua; iso ja hieman pienenpi. Toinen vaaleasta ja toinen tummasta kääretortusta valmistettuna.

Ensin tietysti nuo kääretortut: Tässä ohje yhteen tummaan. Vaalea syntyy jättämällä kaakaojauhe pois.

Pohja:

4 Munaa

1,5 dl Sokeria

1 dl Perunajauhoa

1/2 dl Kaakaojauhetta

2 tl Leivinjauhetta

Täyte:

1 prk Kuohukermaa

1 prk Valio Viola Appelsiinituorejuustoa

Vaniliasokeria reipas ruokalusikallinen

OHJE:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 min. Kumoa kääretorttulevy leivinpaperin päälle. (Sekeroidulla niin tahtoessasi)

Valmista täyte vatkaamalla kuohukerma vaahdoksi ja sekoita hetken huoneenlämmössä lämmennyt appelsiinituorejuusto kermavaahdon sekaan. Mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kierrä torttu rullalle saumapuoli alaspäin.

000kakku.jpg

Tässä käytetty pakastemansikoita, jotka soseutettiin blenderillä hienoksi. Seuraavaksi vatkaa kerma.

000kakku1.jpg

Vuoraa elmukelmulla astian sisäpuoli joka kohdasta. Lado kääretortunviipaleet tiukasti alhaalta ylöspäin. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.

000kakku2.jpg

Kahteen kakkuun vatkattiin litra kuohukermaa. Yhden kakun valmistukseen riittää 5 dl. Jaa vatkattu kermamassa kahteen osaan.

Yhteen isoon kakkuun kului 1,5 kääretorttua. Yksikin riittää, jos tekee ohuista siivuista vuoan vuorauksen.

Mansikkatäyte yhteen kakkuun:

1/2 vatkatusta kermavaahdosta

2 prk vanilijarahkaa

Survottu mansikkasose

10 liotettua liivatelehteä sekoitettuna pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Muista puristaa kylmä vesi liivatteista tarkasti pois enne kiehuvan vesitilkan lisäystä. Kaada sulanut liivate ohuena nauhana mansikkatäytteen sekaan ja sekoita.

Täytä kakku puolilleen täytteellä. (Jos haluat raitaisen kakun, laita liivate vasta, kun olet valmistanut valkosuklaatäytteenkin valmiiksi asti, jotta täyte ei ehdi välillä jähmettyä.

000kakku3.jpg

Valkosuklaatäyte

1/2 vatkatusta kermavaahdosta

2 prk vanilijarahkaa

2 levyä sulatettua valkosuklaata

6 liotettua liivatelehteä sekoitettuna pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Muista puristaa kylmä vesi liivatteista tarkasti pois ennen kiehuvan vesitilkan lisäystä. Kaada sulanut liivate ohuena nauhana mansikkatäytteen sekaan ja sekoita.


000kakku4.jpg

Täytä kakut täytteillä lähes pintaan asti. Kääretortunsiivuista voi tehdä myös pohjan kakulle. Peitä lopuksi elmukelmulla, laita päälle painoksi ruokalautanen ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

000kakku20.jpg000kakku21.jpg

Hyytymisen jälkeen ota pohjan kohdalta kelmu pois ja kippaa astiassa  suoraan tarjoiluastiaan. Ota kelmut pois ja koristele tuoreilla marjoilla tai kukilla. sitruunamelissanlehdillä tai muilla itselle mieluisilla koristeilla.

000kakku22.jpg