Enpähän saa tässä Arabian yrttipurkkisysteemissä yrttejäni menestymään toivomallani tavalla. Kivan näköinen tämä toki on, mutta ei toimiva ainakaan minun käytössäni.

Helmikuu201502%20122.jpgHelmikuu201502%20121.jpgHelmikuu201502%20118.jpg

0000000000000000000000000000000herbs.jpg

Hetken aina kukoistavat, mutta kahdenviikon kuluttua eivät todellakaan näytä reheviltä ja sellaiselta, että ruoka-annokseen niitä tekisi enää mieli napsia. Täytyypä laittaa tämä uuteen kotiin, jos joku muu osaisi hyödyntää tätä järkevämmin. Kenties joku toinen saisi tässä vihreät viihtymään.

IMG_6106.jpgIMG_6110.jpg

Netin kautta hieman selvittelin asiaa ja päädyin Herbien Indoor Gardeniin. Nyt se on ollut kasattuna ja käytössä jo muutamia päiviä ja hyvältä vaikuttaa. Tuo luonnonvaloa mukaileva valo saa kasvit selvästi viihtymään. Hiljaista hurinaa pumppu pitää, mutta ei tosiaan niin häiritsevää, kuin joku oli jossain netin keskustelupalstalla moittinut. Kuulema menetti yöunensa pumpun äänen johdosta. Joko oli HYVIN herkkäunista sorttia tai pumpussa oli jotain vikaa. Meidän yksilö on  hiljainen, pienen pieni kohina kuuluu kun vieressä istuu.

00000076.jpg

Kesällä olen kasvihuoneen kautta omavarainen yrttien puolesta, mutta jos jatkossa tämän kanssa sujuu talvet niin hienoa olisi.

IMG_6112.jpgIMG_6111.jpg

Jospa pärjäisin samoilla yrttipuskilla muutaman viikon pidenpään. Ilman tuoreita yrttejä kokkailu ei ole laisinkaan mielekästä, joten haluan panostaa yhteen rakkaimmista harrastuksista. Kasasin tätä siskoni miehen kanssa ja isäntä saapui pienintä nukuttamasta tullessaan paikalle ja tokaisi katsellessaan pömpeliä, että mikäs toi nyt sitten oikein on? Kysyin, että no miltä se sinun mielestäsi näyttää? :) Sai onneksi juonesta kiinni pikaisesti. Nyt on jo pari kertaa kysäissyt, olenko muistanut tarkistaa veden riittävyyden ja koska ravinteita laitetaan seuraavan kerran.

Ihan tuo on jo ilo silmällekin. Kaksi näitä tilasin, mutta toinen lähtee kaverin matkaan, hänen keittiöön iloa tuomaan. Voin jatkossa päivitellä oliko kannattava hankinta, mutta sen toki vasta aika näyttää. Usko Herbieen on kova.

Aamu sujunut maalatessa. Sain jo aamulla patterit maalattua ja nyt on ikkuna siistitty maalauskuntoon. Ollaan lasten kanssa kaikki kipeänä, joku enemmän ja toinen vähemmän. Hiki pinnassa pienestäkin touhusta. Mutta jospa tuon ikkunan viela maalailisi valmiiksi.  Sen jälkeen voisin mennä päikkäreille pienimmän kanssa. Viimeyön unet kun jäi pariin tuntiin.

Lumista torstaita ja mukavaa päivää jokaiselle!