Mahdollisesti viimeinen vasikka syntyi tälle keväälle. Yksi emo vielä poikimatta, mutta saattaa olla, että se on tyhjäksi jäänyt alun alkujaankin. Tänään kuitenkin Karamelli poiki komean sonnivasikan, Muskeliksi se nimettiin. Vielä kun sukulaistyttä oli se, joka navetalla kävi perheenlisäyksen ensimmäisenä toteamassa, niin olisittepa nähnyt sen onnellisen ilmeen ja huudahduksen: "Nyt siellä on syntynyt se vasikka!"

00%20vasikka.jpg

Nopeaa oli hiehon toiminta, sillä ei ollut kauaa edellisestä kerrasta, kun navetalla olin käynyt kierroksella. Silloin meneillään olevasta poikimisesta ei ollut mitään ulkoista merkkiä nähtävissä. Utareet olivat kasvanut muutama päivä aikaisemmin ja lantio näytti löystyneeltä. Yllättävän nopeasti löysi vasikka tiensä maitobaariin. Ensikertaa poikinut emo jaksoikin pyöriä ja ihmetellä, mihin kummaan se vasikka on matkalla, kun päätä takajalkojen väliin työnsi utaretta etsiessään.

00%20vasikka2.jpg

Tänään saapuivat juhannuksen viettoon siskojeni vanhimmat lapset. Heti tuumassa ja toimessa meidän kanssa mukana. Omat lapsukaiset ovat flunssassa ja viihtyivät mummin kanssa sisätiloissa.

00%20omppu.jpg00%20omppu2.jpg

Ehdittiin istuttaa omenapuu ja touhuta monen moista kasvihuoneella. Autonkin tytöt pesivät, eikä meidän peltilehmä ole ennen yhtä hyvin kiiltänytkään. Huomenna aamulla lähtee auto pajalle, eikä sitä olisi ihan hirveän kuraisena tohtinut viedäkkään.

Goldi sai kaksi innokasta hoitajaa ja pääsi jaloittelulenkille tyttöjen toimesta. Korvat innokkaasti tötteröllä kipitteli tyttöjen kanssa pitkin pihapiiriä.

00%20vasikka4.jpg00%20vasikka1.jpg

Huomenna kuulemma opetetaan tytöille traktorilla ajoa. Naurattaa jo valmiiksi.

Illalla oli pojilla nukkumaan meno luxusta, kun molemmilla oma oma iltasadunkertoja eikä tullut kinaa iltasatukirjasta.

00%20vasikka3.jpg

Nyt lautapelejen kiehtovaan maailmaan...