ellu.jpg

Eilen  oli ehdottomasti yksi kesän ihanimmista päivistä, sillä lähdettiin retkelle meidän kotirannasta näkyvään Ellunsaareen isosiskoni perheen kanssa. Suunnitemissa oli lähteä reissuun heti aamupalan jälkeen, mutta ainahan muutama mutka matkaan mahtuu. Navetalla reistasi sontakone, silppurikin otti kivestä osumaa isännän hakiessa aamulla lehmille rehukuormaa ja tuli kotipihaan remonttiin. Ennen kuin sämpylät oli paistettu, eväät näperretty, armoton määrä tavaraa pakattu ja pelastusliivit sovitettu, kello näytti reippaasti yli kahta iltapäivällä kun ensimmäinen venelastilinen lähti kohti Ellunsaarta.

ellu1%2C1.jpgellu1.jpg

Määränpää näkyvissä. Ollaan käytetty koiria samaisessa saaressa joka kesä juoksentelemassa, eikä tälläkään kertaa niitä tarvinnut kahta kertaa pyytää veneen kyytiin. Toinen tosin alkaa olla jo niin kankea, että tarvitsi jo hieman apua kyytiin päästäkseen. Rantautumisen jälkeen ensimmäisenä viritettiin nuotiopaikkaan tulet.

ellu1%2C3.jpg

ellu1%2C4.jpg

Sinnikkäistä ongintayrityksistä huolimatta kalaa ei noussut, sillä kertaakaan ei edes nyppässyt. Useaan otteeseen lapset kävivät onneaan kokeilemassa. Kummipoika oli innostunut veistelemisestä ja makkaranpaistotikkuja syntyi keskittyneen veistelytuokion seurauksena.

ellu1%2C5.jpg

ellu2%2C2.jpg

Saari on ainut paikka, jossa meidän koiravanhukset Rocky ja Rambo saavat yhdessä nauttia vapaudesta. Kotosalla Rambo on vapaana, mutta Rocky joutuu olemaan narun jatkona tai omassa aitauksessaan karkailutaipumuksensa johdosta. Kyllä vaan koiraveljeksistä huomaa että komea kolmentoista vuoden ikä alkaa painamaan, sillä vauhti on hidastunut puoleen.

ellu1%2C8.jpgellu1%2C7.jpg

Maisema saaressa on huikea. Nyt myös keli oli meidän puolella, eikä hyttysistä tarvinnut sopivan tuulenvireen vuoksi kärsiä. Muutama pisara tippui vettä, kun oltiin kotimatkalla.

ellu1%2C6.jpg

ellu2%2C1.jpg

Retkieväisiin oli panostettu ja tuoreet sämpylät, kahvit, mustikkamehu, hedelmäsalaatti ja avotulella paistetut purtavat hupenivat nopeasti. Myös koirat saivat nauttia eväistä lihapullien ja makkaroiden muodossa.

ellu1%2C2.jpg

ellu2%2C4.jpg

ellu3.jpg

ellu3%2C1.jpgellu3%2C2.jpgellu2%2C5.jpgellu2%2C3.jpg

Näillä kalliolla kelpaa katsella maisemia ja hengittää raikasta ilmaa. Toisin kun olin kuvitellut, pikkuneiti 2,5-vee ei kokoajan yrittänytkään rynnätä järveen, vaan hengaili muiden seurassa kiltisti rantakalliolla ja metsässä.

ellu2%2C6.jpgellu2.jpgellu2%2C7.jpg

"Olet rakas."

ellu2%2C8.jpg

Kyllä koirakin parhaan paikan itselleen varaa, kun joku pyllynsä nostaa. Enää ne ei päättömästi juosseet saarta ympäri edestakaisin, vaan katselivat ihmisten seurassa maisemia rantakallioilla loikoillen saaren ympäri kolutun tutustumiskierroksen jälkeen.

ellu3%2C4.jpgellu3%2C3.jpg

Saaressa retkeily oli lasten mielestä parempaa kuin pleikkarilla pelaaminen. Se on jo paljon sanottu se, sillä niin kiinnostavaa ja koukuttavaa se ruudun tuijottaminen peliohjain kädessä on. Harvakseltaan annetaan lasten pelata, mutta parhaan kaverin kanssa toki saa välillä hieman kokeilla. Kuvassa tulevat eskarilaiset.

ellu3%2C6.jpgellu3%2C5.jpg

Koko lapsikatras löydetty piilosilta saaren kätköistä. Niin on kivaa kaikilla ja hymy herkässä.

Ihana päivä ja ihanat muistot. Täytyy mennä käymään saaressa tänä kesänä uudelleenkin, sillä vielä koiratkin meidän kaksijalkaisten lisäksi tuntuivat nauttivan retkeilystä.