Nyt meni meidän naudanlihatilalla meininki sikamaiseksi, kun testasin puller porkkia, eli nyhtö possua.

Tämä on eka kerta elämässäni, kun ostan possunlihaa missään muussa kuin joulukinkun muodossa. Possunlihat on saanu jäädä meidän puolesta kaupanhyllyille notkumaan. Naudanlihasta tätä oli alunperin tarkoitus kokeilla, mutta tämä tarvitsee rasvaisen lihan onnistuakseen. Tarpeeksi rasvaista naudanruhonosaa ei omasta pakastimesta löytynyt eli ei auttanut kuin marssia paikallisen K-kaupan lihatiskin valikoimaa tutkailemaan.

Yksissä juhlissa maistettiin pulled porkkia ja nyt oli kokeiltava, oliko se todellakin niin hyvää kuin muistin. Uskon kuitenkin että salaisuus on hyvässä maridanissa, ei sianlihan maussa. Tein hieman isomman padan kerralla, sillä meille on tulossa illalla vieraita. Tällaisen ohjeen kehittelin.

00pulled5.jpg

Pulled pork
4 kg possun niskaa
6-8dl coca colaa
3 sipulia
5  valkosipulinkynttä
1 chili

2 tl piparkakkumaustetta
1 tl cayannepippuria
suolaa ja mustaapippuria myllystä

4 piparkakkua murustettuna

loraus soijakastiketta

3 dl BBQ-kastiketta

00pulled6.jpg

Hiero lihapalan pintaan 1-2 ruokalusikallista karkeaa merisuolaa ja anna olla huoneenlämmössä tunnin pari. Asettele lihat valurautapataan.
Kuori ja paloittele sipulit ja asettele ne lihohen väleihin.
Tee marinadi. Kaada cola kulhoon, lisää pilkottu valkosipuli sekä kaikki muut mausteet.
Kaada marinadi lihan päälle pataan. Marinadai tulee olla niin paljon, että lihan pinta peittyy.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita pata puoleksi tunniksi uuniin. Tämän jälkeen laske uunin lämpötilaa 100 asteeseen.

Liha saa kypsyä hiljalleen padassa noin 6-8 tuntia.

00pic9%2C8.jpg

Nosta possu pois padasta, siiviloi liemi ja ota paistolientä noin 4 dl talteen. Tarkista marinadin maku ja lisää tarvittaessa barbecuekastiketta.
Anna possun jäähtyä hieman ja poista näkyvä rasva pinnasta. Ylikypsä possunliha lohkeilee palasiksi helposti.

00pic9%2C9.jpg
Laita possu takaisin uunivuokaan ja revi possu pieneksi suikaleeksi haarukoilla. Poista "epämääräiset" kohdat tarkasti. :)
Kaada  talteen otettu (ja tarvittaessa mausteita lisätty) paistoliemi laakeaan vatiin nyhdetyn lihan päälle ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Tarjoile ja nauti.

Nyhtöpossua voi tarjota vaikka grillilautasella, salaatissa, pitaleivän täytteenä tai vaikka burgerissa, jota minä nyt tein. Kuulemma säilyy hyvin myös pakastettuna, jos tekee niin ison satsin, että sitä riittää...

00pic5.jpg