Eilen täällä oli ihan kalsaripäivä lähes koko sakilla. Aamulla oli niin nuhaista ja ehkä hieman lämpöistäkin väkeä, että vain ekaluokkalainen lähti koulutaipaleelle. Muut jäivätkin sitten kotiin niiskuttelemaan neniään ja sanomaan mummille heipat. Serkkupoika se tuntuu vielä viihtyvän ja mikäs siinä. Kyllähän meiltä tilaa löytyy ja puuhasteltavaa ihan niin paljon kun vaan tykkää touhuta. :)

HELMI2%2C0.jpg

Tämä päivä alkoikin ihan erilaisella meiningillä. Heräsin puhelimen soittoon, että kiveinnäiskuorma olisi kohta pihassa. Samaan aikaan isäntä veteli haalareita päälleen, että teurasauto olisi juuri saapumassa noutamaan viimeisiä sonnipoikia. Kahta rekkaa ei haluttu yhtä aikaa pihaan, jotenKiitolinjan rekka sai luvan jättää kivennäislavat tien toiselle puolelle odottelemaan purkua. Kyllä nauratti kun serkkupoika kysyi, lähteekö sonnit Kiitolinjan kyydillä? Juu no ei kuitenkaan.

HELMI2%2C1.jpg

Äkkiä farkut jalkaan ja laput kouraan. Ihanalle Mustanaamiolle oli vielä annettava lähtöhalaus ja toivotettava hyvää matkaa. Vaikka eihän sen matka voisi hyvä olla, kun teurastamolle viedään. Itseäni hieman helpottaa se, että naudan teurastus on eläin lajeista naudoilla kivuttominen ja nopeasti ohi, kunhan toimenpide onnistuu suunnitelman mukaan. Atrialla se on vielä jalostettu erityisen toimivaksi tainnutuskehdon ensiosta. Siinä epäonnistuneen tainnutuksen mahdollisuus on lähes olematon. HELMI2%2C2.jpgHELMI2%2C3.jpg

Autoon niin reippaasti loikkivat koko konkkaronkka.

HELMI2%2C4.jpg

Mustanaamio oli ehdottomasti kesän 2015 sonnivasikoista se suurin persoona. Ikuisesti tullaan muistamaan tämä kaveri erityisen leppoisan luonteensa puolesta. Ikuistettua se tuli lasten kanssakin moneen otteeseen. Siitä ja kuvissa 2-vuotiaasta neidistä on muistona kuva niin omalla, kuin kummitätienkin seinällä.

mustanaamio1.jpgmustanaamio.jpgmustanaamio2.jpg

No nyt kuitenkin tuli tämän jässikän elinaika päätökseen ja arviolta komeat 800 elopainokiloa se oli saanut kerättyä itselleen massaa. Nyt meille jäi Mustanaamion vuotta nuorempi pikkuveli Nastamuumio navetalle kasvamaan.

HELMI2%2C5.jpg

Iltapäivällä tuli vielä irtorehuauto siilot täyttämään, sillä meidän lähes 30  vuotta vanha litistemylly sanoi sopimuksensa irti. Viime rehunosto kerrasta on kulunut aikaa jo useampi vuosi, sillä ollaan aina syötetty vasikat viljalla. Sama meno kyllä jatkuu, kun saadaan uusi mylly vanhan tilalle.

vauvan%20vaatteet1.jpg

 Meillä on tiedossa hieman lomaa. Ennen uutta poikimakautta isännän on tarkoitus pitää isyyslomaa kolmen viikon pätkä. On varattu kylpyläreissu, johon tietysti lähdetään koko perheen voimin ja liuta serkkujakin on lähdössä sinne mukaan. Saapa nähdä pääsevätkö pienimmätkin pulikoimaan. Tässähän täytyy suunnata uikkari ostoksille.