Millaisia sisustushaaveita sinulla on? Onko joku esine, jonka olemassaolo huutaa poissaolollaan, ja ei jätä mieltäsi rauhaan? Tulee tunne, että se on vain yksinkertaisesti pakko hankkia. Kuulostaako edes yhtään tutulta? Vai lähdetkö mielummin lomalle jonnekkin päin maailmaa?

Seuraavia sisustusjuttuja on hankintalistallani. Aika näyttää, toteutuuko hankinnat ja haaveet. Tiedän kyllä, että osa haaveista toteutuu varmasti, osa ehkä ja loput saattaa olla vain haaveita. Niitäkin täytyy olla, koska sisustaminen on yksi rakkainpia harrastuksiani ja rakastan kotiani. Mikään muu paikka maailmassa ei vedä vertoja omalle kodille. Sanottakoon, etteivät ne tavarat kodista sitä kotia tee, mutta nautin suunnattomasti vaihtaa sisustustavaroilla ilmettä muutamia kertoja vuodessa, saaden siitä paljon lisää positiivista energiaa muuhun olemiseen ja elämiseen. Tosin myös haluan kodista meidän perheen näköisen ja elämisen jäljet saavat näkyä, sisustuslehtikodit ovat kaukana tästä sekamelskasta -ja hyvä niin.

Minun sisustushaave-listaltani löytyy tällä hetkellä tällaista mukavaa;

Aarikan Ruustinnat ovat ihania. Valkoiset kynttilänjalat ja vihreä jalallinen tarjoilulautanen. Minulta löytyisi näille molemmille hyvä koti, vaikka heti, rahapussi saattaa tosin olla eri mieltä. Ja kun joskus kakkulautasen hankin, olen vakaasti päättänyt samassa yhteydessa alkaa leipomaan erilaisia täytekakkuja lasteni iloksi.

haave%20aarikka-ruustinna_tarjoiluvati-3

Haave%20ruustinna%20kynttil%C3%A4njalka.

haave%20iittala-aalto_maljakko_160mm_tul

Ylläolevava Tulenpunainen Aaltovaasi. Tämä se olisi kaunista katseltavaa.haave%20hay%20tray%20musta.jpg

haave%20hay%20tray%20v.jpg

Musta ja valkoinen Hayn Tray pöytä.. näistä olisi mukava saada omaan olohuoneeseen kahden tai kolmen pöydän sarja, jossa kaikki pöydät olisivat eri kokoisia. Kaksi valkoista ja yksi musta.

haave%20paratiisi%20liemimalja.jpg

Paratiisi-sarjan iso liemikulho puuttuu kokoelmastani. Ehkä tämänkin aika on vielä joskus.

Alla musta talja. Oman sonnipojan talja onkin meille tulossa, kun sonnin on aika siirtyä vihreämmille laitumille. Taljanhimoni ei vaikuta sonnin elinpäiviin, talja tulee vaikka viiden vuoden kuluttua, jos silloin on sonnipojan aika siirtyä vehreämmille nurmille.

haave%20musta%20talja.jpg

haave%20kivet%20parivuoteen%20pussilakan

Marimekon Isot kivet parivuoteen pussilakanat.

haave%20string%20pocket%20musta.jpg

String Pocket-hyllyt musta lastenhuoneeseen ja valkoinen olkkariin.

haave%20string%20pocket.jpghaave%20kukkuluuruu%20tarjotin.jpg

Minua on ollut vastaava lista läppärini syövereissä jo monta vuotta. On kiva huomata, kuinka joskus listalta saa poistaa esineitä, joita on jo jostain bongannut ja ostanut omaan, kotiin. Toisinaan tulee myös poistettua kuvia, joita ei nyt enään niin kovasti hinkuakkaan kotiin. Mieli välillä  muuttuu ja saakin muuttua. Tuo alenpana oleva Paratiisi-sarjan liemikulho on ollut listallani jo monta vuotta, kaikista tavaroista pisinpään. Mitä viimeaikoina olen saanut listaltani poistaa, ovat esimerkiksi, Lokki valaisin, Iso Aallon teräsvati, Pentikin kynttilämansetit, Korbon korit ja tärkeinpänä uusi kauan himoitsemani  Karlstadin sohva. On mukava huomata, miten lista pikkuhiljaa uusiutuu ja sisustusunelmat käyvät  toteen. Äitini on myös jouluisin ja synttäreinäni melkoinen sisustushaaveideni täyttäjä. Monesta toteutuneesta haaveesta kiitos kuuluu hänelle.

Mistä teet parhaat sisustushankintasi? Suoraan kaupoista, kirppareilta vai netistä? Täällä pienessä tuppukylässä, jossa minä asun, ei paljoa vaihtoehtoja ole. Tai itseasiassa parikin kirppistä löytyy, mutta ainut hankinta niistä on ollut lastenhuoneeseen helmitaulu. Jostain syystä en ole kova kirppiksillä kävijä, sillä minua alkaa lähes joka kerta kirppiksellä kutittamaan. Se on kyllä ihan hassu yhteensattuma, sillä se tulee JOKA kerta. Onko se sitten sana kirppu ja vilkas mielikuvitukseni, joka sen kutituksen saa aikaan. En tiedä, mutta hirveän kutituksen saattelemana poistun kirppikseltä aina, siellä käytyäni. Siistejä paikkoja kuitenkin molemmat ovat, eikä todellakaan mitään kirpunpesiä. Kuitenkin voin tilata jotain kivoja lastenvaatteita vaikka facebookin kirpputoreilta. Silti niistä ei tule samaa tunnetta, vaikka toki pesen kaikki meille tulleet heti ensimmäisenä. Bakteerikammoiseksikaan en tunnistaudu, sillä täällä maalla ja eläinten kanssa työskentelevänä olen tottunut kirjaimellisesti paskaan, eikä oma kotikaan mikään puhtauden tyyssija ole. Perus-siisti kylläkin, mutta paljon enemmänkin voisi siivota. Myöskään tuttavilta ei ole yhtään hankala ostaa vaikkapa niitä lastenvaatteita. Silloin ei myöskään kutita, eikä kirvele. :)

Netistä tulee silloin tällöin tilailtua ja kun lomalla lähdemme Tampereelle, yleensä jotain kivaa tarttuu aina matkaan. Ideaparkissa Pentikin ja Marimekon liikkeet ovat ihan ykköset. Po.Pin liike tulee myös lähes aina käveltyä läpi. Ja onhan tuo Tuurin ostosparatiisi aika lähellä. Siellä aika kuluu pitkälti Marimekon ja Vallilan kankaita katsellen. Ja Pentikin liike on tullut samaan pihapiiriin. Sieltäkään on tyhjinkäsin aika mahdottomuus poistua. Ja siellä oli muuten ihan super ihanat -ja motivoituneet myyjät.

Mistä juuri sinä haaveilet? Lomamatkasta, uusista astioista, kasvimaasta vai kenties desing valaisimesta?

Kommentit ovat tervetulleita.