Eilen meinasin mennä siitä kohtaa yli, mistä aita on matalin eli ostaa valmista perunasalaattia. Salaattihyllyllä perunasalaatin kohdalla oleva kolo ammotti tyhjyttään, joten oli otettava käyttöön suunnitelma B. Eli valmistaa salaatti itse. Ehdottomasti näistä vaihtoehdoista se parempi ratkaisu.

perunasalaatti.jpg

Koska parasta perunasalaattia saa itse tekemällä ja valmistus on tosi helppoa, kannattaa tätä testata.

Tarvitset:

Keitettyä perunaa, (eiliset käy hyvin)

Punasipulia silputtuna

Maustekurkkua (irtomyynnistä)

Omena

Kermaviili

Majoneesi

Ruohosipuli

Basilika

Sitruunamehu

Mustapippuri

Ripaus suolaa


perunasalaatti1.jpg

Pilko aineikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi, sipuli silpuksi. Basilikat ja ruohosipulit kannattaa saksia pieneksi.

perunasalaatti2.jpg

Lisää ainekset kulhoon ja lappaa salaatin koosta riippuen 1/2 -1 purkki kermaviiliä ja 1-2 rkl majoneesia.

Päälle sitruunanmehua, mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Kääntele salaatti varovasti sekaisin ja jätä muutamaksi tunniksi jääkaappiin kelmun alle maustumaan. Tällä kertaa tein tästä aika sitruunaista. Jos sitruunasta ei pidä, voi sen jättää kokonaan pois ja lisätä pienen tilkan sinappia. Happo kannattaa ottaa pienestä viinietikan lorauksesta tässä tapauksessa, jos siis sitruunaa ei ole ollenkaan.

perunasalaatti3.jpg

Usein jää kattilan pohjalle muutama keitetty peruna pyörimään, eikä niitä kannata hukkaan heittää. Tämä on ihana lisuke juurikin Vappupöytään ja myös kesällä grillattavien ruokien kanssa ihan täydellistä. Puhumattakaan niistä lukuisista e-koodeista ja lisäaineista, jotka itse tekemällä saa jättää kauppaan. :) Yrttejä voi käyttää oman mielen mukaan, myös persilja sopii tähän hyvin. Tänään sain haettua ekat tuoreet ruohosipulit kasvihuoneesta, huikea fiilis!

perunasalaatti4.jpg