Eilen meinasin mennä siitä kohtaa yli, mistä aita on matalin eli ostaa valmista perunasalaattia. Salaattihyllyllä perunasalaatin kohdalla oleva kolo ammotti tyhjyttään, joten oli otettava käyttöön suunnitelma B. Eli valmistaa salaatti itse. Ehdottomasti näistä vaihtoehdoista se parempi ratkaisu.
Koska parasta perunasalaattia saa itse tekemällä ja valmistus on tosi helppoa, kannattaa tätä testata.
Tarvitset:
Keitettyä perunaa, (eiliset käy hyvin)
Punasipulia silputtuna
Maustekurkkua (irtomyynnistä)
Omena
Kermaviili
Majoneesi
Ruohosipuli
Basilika
Sitruunamehu
Mustapippuri
Ripaus suolaa
Pilko aineikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi, sipuli silpuksi. Basilikat ja ruohosipulit kannattaa saksia pieneksi.
Lisää ainekset kulhoon ja lappaa salaatin koosta riippuen 1/2 -1 purkki kermaviiliä ja 1-2 rkl majoneesia.
Päälle sitruunanmehua, mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Kääntele salaatti varovasti sekaisin ja jätä muutamaksi tunniksi jääkaappiin kelmun alle maustumaan. Tällä kertaa tein tästä aika sitruunaista. Jos sitruunasta ei pidä, voi sen jättää kokonaan pois ja lisätä pienen tilkan sinappia. Happo kannattaa ottaa pienestä viinietikan lorauksesta tässä tapauksessa, jos siis sitruunaa ei ole ollenkaan.
Usein jää kattilan pohjalle muutama keitetty peruna pyörimään, eikä niitä kannata hukkaan heittää. Tämä on ihana lisuke juurikin Vappupöytään ja myös kesällä grillattavien ruokien kanssa ihan täydellistä. Puhumattakaan niistä lukuisista e-koodeista ja lisäaineista, jotka itse tekemällä saa jättää kauppaan. :) Yrttejä voi käyttää oman mielen mukaan, myös persilja sopii tähän hyvin. Tänään sain haettua ekat tuoreet ruohosipulit kasvihuoneesta, huikea fiilis!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.