Tässä on touhuttu yhtä ja toista ja haipakkaa riittänyt ihan yli omankin jaksamisen. Iltaisin on tänne blogiin ollut muutama rivi tarkoitus kirjoittaa, mutta heikoilla tuloksilla. Totta tosiaan olen ollut iltaisin niin väsy, että aikeeksi vaan on suunnitelmat jäänyt ja uni vienyt voiton. MM-lätkä ollaan kanssa seurattu yhtä peliä lukuunottamatta kaikki Suomen pelit. Ei voi muuta sanoa, kuin hyvin ja vakuuttavasti pojat vetää!

lilja.jpglilja1.jpg

Nyt on liljakausi alullaan niitä onkin hyvin tarjolla. Valkoiset ihan lempparit. Kaupassa on vaan liian hankalaa kävellä kukkaosaston ohi, vaikka yritys onkin kova. Seuraava "kissankorvakuva" jaksaa naurattaa... Eli kyseessähän on mun maha joka on turvonnut jo reippaasti. Reilu viikko ja ollaan raskauden puolivälissä. Huomenna neuvolaan sydänääniä (ainakin toivottavasti) kuulemaan.

l%20masu.jpg

Vihdoin viimein sain viikonloppuna myös istutettua tomaatintaimet kasvihuoneeseen. Tiukkaa teki valita lopulliset lajikkeet, sillä enemmänkin olisin niitä halunnut sinne istutella. Melkoisia rimpuloita vielä, mutta tästä ne lähtee kasvamaan ihan silmissä. Häränsydän, Laukaus, Appelsiinitomaatti ja Sungold tämän kesän uutuuslajikkeet ja odotukset tosiaan kovat. Kylmien öiden varalle kasvihuoneessa on varulta lämmitin. Toisekseen yksi monta viikkoa vaivannut homma saatiin päätettyä loppuun eli koirien aitauksen siivoaminen. Voi kääk sitä roskan ja luiden määrää. Aitaus näytti talven jälkeen ihan norsujen hautausmaalla, sillä koluttuja luunrippeitä kerättiin häkistä kottikärry tolkulla. Nyt ei ensimmäisenä ovesta pihalle mentäessä häiritse karmea näkymä koirien aitauksessa. Jes. Muuta siivottavaa kyllä vielä pihamaalla piisaa.

tomaatti.jpgtomaatti2.jpg

Automaattisesta kastelujärjestelmästä on yksi letku mennyt hukkapiiloon, joten ihan loppuunasti sitä ei ole vielä saanut toteutettua.  Lapset on innoissaan kasvihuoneeneen ympäristössä vesiletkuleikeissä. Eipä tarvitse itse paljoa kasteluletkun perässä roikkua kun innokkaita riittää jonoksi asti, kunnes automaatti saadaan paikalleen.

l%20pojat.jpg

Kastelulujärjestelmän pikkuruisen vesiletkun puuttuminen tietäääkin reissua taas naapuri kaupunkiin. Siellä juuri käytiin siis lauantaina sirkuksessa ja eilen käytiin samassa suunnassa uimahallissa. Ystäväni laittoi eilen aamulla viestiä, että lähtisinkö lasten kanssa uimaan. No mikä ettei ja hypättiin autoon. Oikein oli ihana ja antoisa reissu, vaikka en koskaan ennen ole kolmen uimataidottoman kanssa ollutkaan uimahallissa ilman isännyyttä. Toki ystävälläni oli osaa onnistuneeseen reissuun ja samalla ylimääräiset silmäparit laskemassa pinnan päällä pulikoivia päitä. Tiedän niin, että näiden masuasukkaiden synnyttyä ei kyllä päästä samanlailla menemään ja yritetään nyt kovasti viedä lapsia lapsia eri paikkoihin ja uusiin elämyksiin. Sunnuntai-iltana käytiin vielä elokuvissa katsomassa uusi Angry Birds. Oli muuten eka kerta leffateatterissa meidän kahdelle pienimmälle lapselle. Ehkä viimeisen vartin 3 vee ei maltttanut istua penkissä vaan halusi istua käytävän portaalla, mutta hienosti meni ja sovittiin että mennään koko perheen voimin katsomaan Ice age, kun se alkaa pyörimään. Jospa silloin saatais eskarilainenkin houkuteltua mukaan, sillä nyt ei ollut jostain ihmeen syystä innokas lähtemään ja väkisinhän ei suinkaan ketään elokuviin lähetä kuskaamaan. Hän oli sitten vajaan parituntisen mummon luona aikaa viettämässä.l%20pitch%20car.jpg

Viimeiset 4 päivää ollaan vähän joka välissä pelattu olkkarin pöydälle muuttanutta noppailupeli Pitch Caria. Ratavaihtoehtoja on niin paljon, kuin mielikuvitusta riittää. Ei näy intoa tämän lautapelin pois siivoamiseen, vaikka sormi kipeänä noppailusta vähän itse kullakin.

l%20pitc%20car.jpg

Aisiasta kukkaruukkuun meillä on alkamassa pieni rakennusprojekti ja tänään tehtiin lopullinen päätös hommien aloittamisesta. Ihan olen saanut tehdä lempparihommiani, eli suunnittelua paperille luonnostellen. Parin viikon päästä homma potkaistaan toden teolla käyntiin kun kaikki tarvittavat tarvikkeet on saatu hankittua ja sitten eräs haaveeni toteutuu. Tai itseasiassa tähän projektiin saatiin yhdistettyä kaksi unelmaani. En malttaisi odottaa sitten yhtään. Kerron teille tästä lisää lähiaikoina.

Kovasti on myös kesäverhojen ja muiden sisustusjuttujen vaihtaminen olkkariin ja keittiöön pyörinyt mielessä. Aikaiseksi vain en ole vielä sitäkään saanut ja ompelukone pääsee hommiin heti kun ehdin. En tiedä mikä tässä mättää kun tekemistä olis paljon ja liian hitaasti kaikki edistyy. Olenkohan vain liian hätäinen vai onko minulla vaan liikaa tekemistä. Isännästä ei ompelemaan ole, vaikka itse en ehtisi, joten täytyy taas koittaa ryhdistäytyä. Joka päivälle vaan on sovittua ohjelmaa kalenterissa ja kaikki illat menee vaakatasossa. Mutta kyllä mä ne vielä tämän viikon aikana saan tehtyä, ainakin näin uskottelen itselleni. :)

Mukavaa ja toukokuista viikkoa kaikille!