Pirtsakat punaiset ja sitä edeltävät Marimekon värikkäät Kukkuluuruu -tekstiilit saivat aikaan sen, että teki mieli hieman rauhoittaa ja tasapainoittaa kodin sisustusta hetkeksi hillityimmillä väreillä. Mikäs sen helpompi värivalinta voisi ollakkaan kuin harmaan ja valkoisen liitto, jota täältä kotoa löytyy jo mukavasti ennestäänkin. Hieman jotain uutta kivaa ajattelin alemyynneistä katsella ja ihan mukavat löydöt teinkin varsin edullisesti.

Harmaata.jpg

Henkkamaukan alesta ostin uuden samaa sarjaa olevan tyynynpäällisen ja torkkupeiton. Samaan väriskaalaan upposi hyvin pyöreä olohuoneen sohvapöydältä paikkansa löytävä kori. Jotain siistiä säilytysratkaisua siihen olen kaipaillutkin tässä jo useamman viikon, sillä nenäliinapaketit, kauko-ohjaimet, harsot ja tuttirasiat ovat kävästi vallanneet sohvapöydän saaneen sen näyttämään hyvinkin sotkuiselta. Suunnitelmissa oli latoa kaikki tarpeelliset koriin ja saada kaivattua tilaa vaikkapa niille rakastamilleni kynttilöille. Kori kuitenkin osoittautui harmikseni niin suureksi, että se löysi itselleen paikan ystäväni kodista.

Torkkupeitto on neljän samansävyisen, mutta eriasteisen harmaan sekoitus. Hieman kimallelankaa on seassa peitossa ja tyynyissä. Laatu näissä henkkamaukan alelöydöissä on osoittautunut muutaman viikon kokemuksella aika kehnoksi. Meinaa olla nyppyä joka nurkalla. Taas tästä sain hyvän opetuksen, että nämä halvimmat härpäkkeet ei vaan yksin kertaisesti pärjää laadukkaille vaihtoehsoille kuin hintatasossa. Halvalla siis ei saa hyvää. Lapuankankureiden kumpikaan peitto ei ole kovasta käytöstä huolimatta ottanuut itseensä mitenkään, vaan ovat edelleen aivan kuin pakasta vedetyt.harmaa%20torkkupeitto.jpg

No mutta kuitenkin, nyt olohuoneessa hillitymmät sävyt ja lopputulos näyttää tältä.

helmiharmaa1.jpg

Aarikan aarteet, tonttu ja enkeli saivat jäädä hyllyn reunalle elämää ihmettelemään.

helmiharmaa2.jpghelmiharmaa6.jpg

Aarikan kynttilänjalat löysivät jälleen paikkansa pöydällä. Ne on sellaiset ikisuosikit, joista tuskin luovun koskaan. Nyt olen alkanut haaveilemaan mustasta tai harmaasta Keisarinnasta.

helmiharmaa5.jpg

Verhot on samat jo monta vuotta vanhat Vallilan harmaat. Näitä tarvisin vielä toisen parin samanlaisia, mutta eipä ole tullut vastaan. Suosikit nää on siitä syystä, että verkkomainen pinta näyttää tosi elävältä ja valo suodattuu siitä läpi erityisen kivasti.

helmiharmaa3.jpg

Tulppaanit -varma saapuvan kevään merkki.

helmiharmaa4.jpghelmiharmaa7.jpghelmiharmaa.jpg

Toisina päivinä kirkkaana taivaalta loistava aurinko saa jo aikaan tosi keväisen tunnelman. Samassa auringonpaisteessa paljastuukin aivan järkyttävän likaiset ikkunat, jotka kaipaa enemmän kuin pikaisesti jokapuolista pesua. Sisältä päin hinkkaus ei enään auta, kun näkyy olevan kokonainen hiekkakerros lasin ulkopinnassa. Pilviset kelit on siinä mielessä paljon suotuisammat, kun silloin koko kaameus ei loista koko komeudessaan. Muistan liiankin elävästi, kuinka syyskuussa pesin ikkunoita kerta toisensa jälkeen jättimahan kanssa ja naarmuiseksihan ne loppupeleissä jäi jo silloin.

Tässä pikkuhiljaa jo mietinnässä valitsisiko tämän kevään väreiksi tehokkaan musta-valko-keltaisen, vai astetta hillitymmän violetin, joka sekin yksi lempparini ja sopii hyvin pääsiäisen aikaan ja kevääseen. Luulen kyllä, että tässä vielä kunnon pakkaskelitkin ehtii paukkua rytinällä.

Isännällä alkoi vihdoin viimein isyysloma, jee. Johan tätä on odotettukin. Huomenna vielä ekaluokkalaisella koulupäivä ja sen jälkeen alkaakin hiihtoloma. Suunnitelmat vielä hieman auki, mutta jonnekkin reissuun päin lähdetään. Se minne ja koska, jää nähtäväksi. Sen verran viime viikkoina on ollut kiirusta ja haipakkaa, että loma tulee tosi hyvään saumaan.

Toivotankin jokaiselle lomaa viettävälle valkoista, (mutta ei yhtään harmaata) hiihtolomaa!