0209.jpg

Ensimäiseksi poista paistista kalvot. Ainakin itse olen niin herkkä, että ripsin ja rapsin lihan tässä vaiheessa tosi tarkkaan puhtaaksi. (Niistä ylimääräisistä roippeista keitän aina koirille eväät, joten ei kannata laittaa roskiin, jos karvaisia kavereita löytyy...)

Suosittelen tekemään samalla vaivalla kastiketta kunnon kokoisesta kimpaleesta, niin riittää edes muutamaksi kerraksi. Meillä reilun seitsemästä lihakilosta tehty kastike ei kauaa tuhise. On aikuisten ja lasten herkkua tämä ja myös vierailta on tullut paljon kiitosta.

Maaliskuu201502%20077.jpg

 LIHAKASTIKE

Rotunaudan sisä -tai paahtopaisti (koolla ei väliä)

Suolaa myllystä

Pippuria myllystä

Sipulia hienonnettuna

Valkosipulinkynsiä hienonnettuna

Loraus soijakastiketta, hieman isonpi loraus, jos on kattilan täydeltä tavaraa...

Voita

Vehnäjauhoa

2 Lihaliemikuutiota, suolaa, mustapippuria

Loraus kuohukermaa tai smetanaa.

+ Omien mieltymysten mukaan lopussa voi lisätä vaikka suolakurkunpaloja tai herkkusieniä. Niiden rakenne kyllä kärsii, jos kastiketta tekee kerralla reilumman satsin pakastimeen asti.

0210.jpg

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi paloiksi.

Paista useassa erässä mielellään valurautapannulla voissa hieman väriä pintaan.

Mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla jokainen erä.

Kaada kattilaan ja tee ruskeaakastiketta (jossa pari lihaliemi kuutioita) sen verran, että lihat peittyy tai muutama sentti lihohen pinnan yläpuolelle. Mausta myös soijakastikkeella.

Voit myös pilkkoa 3-4 sipulia ja muutaman valkosipulinkynnen oman maun mukaan. ( Nekin sekoitetaan lihojen ja kastikkeen joukkoon uunin kestävään pataan tai kattilaan)

1 tunti uunissa 200 astetta, ja sen jälkeen muutama tunti (ite pidän yleensä kolme-neljäkin) 100 asteessa. Ja kansi koko ajan päällä, niin ei nesteet haihdu ja lihat kuivu.

Kypsymisen jälkeen tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Lorauksella kuohukermaa tai smetanaa, voi pyöristää makua, mutta ei välttämätöntä, sekin oman mielen mukaan.

Maaliskuu201504%20008.jpgMaaliskuu201504%20013.jpg

Tätä voisi kommentoida joku, joka tätä on tehnyt. Jospa sitten joku muukin innostuisi kokeilemaan. :)

Maaliskuu201504%20007.jpg

Jos kastiketta tekee kokonaisesta paistista, säilyy kastike hyvin pakastimessa seuraavia herkutteluhetkiä varten.