0.4jjk.jpg

Yläpuolella olevassa kuvakollaasissa on paljon asioita, joita halusin uuteen keittiööni remontin yhteydessä. Tai siis tarkennettuna vanhaan keittiöön, johon oli aika tehdä hieman uutta ilmettä. Keittiön kaapistoja ei lähdetty uusimaan, sillä haaveissa olisi joskus yhdistää nykyinen keittiö ja olohuone yhdeksi tilaksi. Jos joskus tulevaisuudessa toteutetaan laajempi keittiöremppa, niin sitten kaapit runkoineen uusitaan ja vesipiste pitäisi vaihtaa kokonaan toiselle puolelle keittiötä. Nyt selvittiin pitkälti lehmän hermoilla, tarkalla suunnittelulla, pensselillä ja lukuisilla maalipurkeilla. Tässä kuva vanhasta näkymästä. Kuvassa oleva mini-kokoinen ruokapöytä on mökiltämme lainassa, sillä keittiön pöytä oli jo kuvanotto hetkellä tuunailtavana. Hoh-hoijaa tuota edellistä tapettia. Se oli aikanaan ainut, joka sopi edes hieman noihin mintunvihreisiin kaapinovi kammotuksiin. Enää tähän taloon ei tule liian hallitsevaa kuviollista tapettia yhteenkään huoneeseen. Rakastan vaihdella verhoja ja sisustaa matoilla ja muilla tekstiileillä ja vaihdella värejä fiiliksen mukaan.

Elokuu201401%20250.jpg

Elokuu201401%20291.jpg

Lattiassa ollut muovimatto poistettiin ja alta löytyi toinen muovimatto. Toisen muovimaton alta löytyi vanha lankkulattia. Se päätettiin kunnostaa. Hommaa siinä riitti ja lattiaa kuorittiin jonkun ihmeellisen tasoitekitin alta neljä päivää. Huh, kauhulla muistelen niitä päiviä. Hiomakoneesta ei olut mitään hyötyä, kun hiomapaperi meni muutaman sekunnin jälkeen kauttaaltaan tukkoon siitä pölyn määrästä. Tunnissa sai kaavittua puhtaaksi muutaman kämmenen kokoisen palasen. Jossain vaiheessa isännyys kävi teroittamassa petkeleen ja työsti lattiaa sillä, minä raaputtelin käsi vereslihalla ja hampaat irvessä pienellä siklillä. Moskaa riivittiin lattiasta irti ämpäri tolkulla. Kun kaikki moska oli irroitettu, lattia hiottiin koneella ja alkoi lattian maalaus.

0002.jpg0001.jpg

Elokuu201401%20289.jpgElokuu201402%20005.jpgElokuu201402%20002.jpg

Kaikesta huolimatta jälkeenpäin mietittynä uusi lattia oli kaiken sen vaivan arvoinen. Näin hienoa lattiaa meilä ei vielä missään ollutkaan. Lattiasta ei tullut liian tasainen, jätettiin elämänjäljet näkyviin. Laminaatin aika tässä mökissä on auttamatta ohi. Pikkuhiljaa kodin kaikista lattioista olisi tarkoitus kaivaa lankut esille. Seuraavana uudistusvuorossa onkin olohuoneenlattia.

Elokuu201403%20024.jpg

IMG_6693.jpg

Elokuu201403%20223.jpg

Viime kesän aikana maalailin keittiön vihreitä kaapinovia valmiiksi siihen tahtiin, mitä muilta hommilta ehdin. Peltotöissä pyöriminen ja rehunteko olivat aikaa vievää hommaa ja niin mielelläni olisin ollut kokoajan remonttia saattamassa eteenpäin. No tottakai järki sanelee, mikä on oikeasti oikea aika tehdä mitäkin, mutta en voi kieltää ettenkö monen monta kertaa traktoria ajaessani ollut henkisesti tekemässä jotain aivan muuta.

Ovet irroitettiin noin viiden oven sarjoissa, jonka jälkeen hioin ne. Kaksi kerrosta päälle Otexia ja 3 kerrosta pintamaalia, hionta joka kerroksen välissä. Ja piiiiiiitkä kuivumisaika joka välissä. Työsarkaa siis riitti, mutta vihdoin viimein syksynpuolella oli viimeinenkin ovi uuden, hohtavan maalin pintaansa saaneena takaisin omalla paikallaan. Molempien keittiön ikkunoiden pokat ja ikkunoiden kaikki puuosat olikin maalattu jo viime keväänä ulkoverhousremontin yhteydessä valkoisiksi. Valaisimeksi hankittiin pitkäaikainen haaveeni, Yki Nummen suunnitelema Lokki.

Elokuu201403%20142.jpg

IMG_7066.jpg

Pöytätasot vaihtuivat vanhoista kulahtaneista puunvärisistä uusiin tummanharmaisiin tasoihin.  Mietin pitkään tummanharmaan ja valkoisen pöytätason kesken, harmaaseen kuitenkin päädyttiin. Tasot olivat niin edullisia, että vaihto joskus valkoiseen ei ole iso juttu. Välitilan kaakelit maalasin kertaalleen Otexilla ja kaksi kerrosta päälle Unicaa. Lattioissa ja välitilassa on siis sama sävy ja sama maali.

Vanhan tapetin päälle laitettiin uusi lankkuseinää mukaileva valkoharmaa tapetti. Se tapetoitiin sivulta sivulle, jotta lautaseinän kuvio näyttäisi olevan ylhäältä alas. Lopputulos valkoisten kaappien ja harmaan lattian kanssa oli ihana ja raikas. Tummista pöytälevyistä ja tummista rautaisista ovenkahvoista tuli mukavasti särmää muutoin niin vaaleaan uuteen ilmeeseen. Jalkalistat ostettiin superleveät ja kuvioidut, kattolistat ihan peruskamaa.

Elokuu201403%20140.jpg

IMG_7102Pi.jpg

Keittiön ruokapöytä sai myös valkoisen maalin yllensä. Hieman mietitytti upean täyspuisen pöydän maalaaminen, mutta laadukas pöytä kestää käytössä varmasti vielä kauan eteenpäin. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jos joskus tulisin katuma päälle, pöydän saisi hiottua entiseen loistoonsa, jos siltä tuntuisi. Pöytään on myös teetetty mittojen mukaan lasikansi, joka sekin olisi ollut välttämätön hankinta, jos uutta pöytää oltaisi lähetty ostamaan.

Elokuu201401%20183.jpgElokuu201401%20221.jpg

Vanhat tummanruskeat nahkatuolit löysivät helposti uuden kodin ja tarkoitus oli hakea Ikeasta uudet tuolit. Ikean reissulla kuitenkin tuolit eivät vastanneetkaan odotuksia ja lähdettiin kiertelemään muita huonekalukauppoja. Kolmannessa jo löytyi sopivat, tosin täysin erilaiset, mitkä alunperin oli suunnitelmissa. Hankimme Askon Alfat. Lapsilla on edelleen mustat tripp trapit käytössä ja jatkossakin niitä on tarkoitus käyttää.

Elokuu201404%20191.jpg

Ikean reissulla innostuin katselemaan uutta kauniinpaa vitriiniä astioille. Uuden vitriinin tuli täyttää seuraavat kriteerit, eli olla isompi kuin edellisen, edellistä syvempi, sivuilla lasit ja mielellään vanhan näköinen. Ikeasta ei mieluista löytynyt ja epätoivoisena jatkoin etsimistä. Muutaman upean löysinkin, mutta hinta alkoi vitosella tai kutosella ja oli yksi nolla liikaa perässä minun budjettini huomioon ottaen. Vanha hyllykkö meni kirpparilla vartissa ja ottajia olisi ollut jonoksi asti. Uusi vitriini oli siis pakko löytää.

Sitten löysin Amalfi-sarjan. Heti päätin, että tässä se nyt olisi. Vaihtoehtoja oli kaksi, toinen ei tosin täyttänyt ensimmäistä vaatimusta, eli olla edellistä isompi, mutta aah, niin kertakaikkisen kaunis se oli, että jonnekkin se vielä jossain vaiheessa meidän kotiin tulee. Tässä nämä vaihtoehdot:

00000amalfi.jpg

Näitä vertaillessa aloin jo miettimään keittiön yhden seinän maalaamista tummaksi, kunnes löytyi tämä, Amalfi 5 vitriini.

amalfi_5_musta_1308_415.jpg

Siinä se oli, uusi astiakaappini. Rakkautta ensisilmäyksellä. Kysyin myös toiselta puoliskolta mielipidettä ja mies oli heti samoilla aalloilla kanssani. 3 päivää ja uusi vitriini jo nökötti pihassamme. Oli nopea toimitus ja edulliset rahtikulut.  Vitriini on käsin tehty ja se tuotti miehelle hieman lisää työtä ja päänvaivaa. Kaikki ruuvinreijät eivät olleet ihan millilleen siinä missä olisi pitänyt. Mutta kahden päivät ähertämisen jälkeen kaappi oli valmis. Ja täydellinen.

Seita Shopista olen hankkinut jo useammat sisustusvalopallot, Happy Lightsit ja keittiöönkin löysin juuri sopivan väriset. Värit valitsin siis Marimekon Siirtolapuutarha kankaasta, josta verhot ompelin keittiöön. Samalla ompelin myös sini-vihreästä Räsymattokankaasta leivinliinat ja patalaput. Rakkaat Mariskoolit pääsivät myös esille vihreät ja merensiniset sopivat hyvin uuden keittiön ilmeeseen.

IMG_7139.jpg

Ihanat Happylight pallovalot hankin oikeissa sävyissä.

Elokuu201404%20197.jpg

IMG_7112.jpg0006t.jpg

Lopuksi vielä muutama kuva valmiista keittiöstä ilman mattoa ...

Elokuu201403%20392.jpgElokuu201403%20395.jpg

...ja maton kanssa.Elokuu201404%20205.jpgElokuu201404%20208.jpgElokuu201404%20196.jpg

Mustat, valkoiset ja turkoosit Teeman ruokalautaset sopivat kivasti näihin väreihin.


Kommentointi olisi kivaa ja suotavaa. Olisi muutenkin mukava tietää, kuka täällä käy höpinöitäni lukemassa. Mukavaa alkavaa viikkoa jokaiselle!