Ihan tosi hassu fiilis eilen illalla; etsin yhtä seuraamaani blogia ja päädyin sattumalta toiseen, jota piti aivan näköiseni nainen. Muutamassa kuvassa piti ihan todenteolla katsoa, voiko joku olla todella noin saman näköinen. Kaikissa kuvissa yhtäläisyyttä ei ollut, mutta joissain yhdennäköisyys oli aivan hyytävää.  Niin kertakaikkisen outo tunne... Täytyy huvikseen uudelleen etsiä se samainen blogi ja katsoa huomaako isäntä, että kuvissa en ole minä. Luulenpa että ei huomaa.

IMG_4168.jpg

Illalla pojilla oli taas perinteiset pelitouhut meneillään. Ringan avustuksella pelejä oli kaivettu ja levitelty olohuoneen latialle luvattoman paljon. Seassa oli myös muutama aikuisille suunnattu logiikkapeli, joita en ollutkaan pitkään aikaan nähnyt. Heti sunnuntaiaamun ratoksi olikin sopiva hetki kaivaa pelikaapista vanhoja tuttavuuksia esille. Logiikkapelit ovat loistavaa ajanvietettä ihmiselle joka tykkää ratkoa tehtäviä ja virittää aivot äärimmilleen.  Ja myönnettäköön, että ei jää kahden käden sormiin ne kerrat, kun ihan on hermotkin vähän käpähtäneet ja nappulat lennelleet minulla- aikuisella ihmisellä. Vaikeustasot peleissä ovat juniorista masteriin. Jokaisessa pelissä on montakymmentä erilaista tehtävää ja vaikeimpiin tasoihin saa paneutua jo ihan ajan kanssa. Siitä huolimatta aikuisten älypeleissä vain harvoin kaikken vaikeimmat tehtävät ratkeaa.

IMG_4173.jpg

Pirates Hide and seek -logiikkapeli on tarkoitettu lapsille. Omat 4 ja 6-vuotiaat pelaavat tätä viikoittain ja haasteita löytyy pitkäksi aikaa eteenpäin. Helpoimmissa tasoissa ohjekirja auttaa oikean ratkaisun löytymistä neuvomalla muutaman palan oikean asennon. Pienimätkin pelaajat hoksaavat nopeasti miten peliä pelataan. Parivuotias asettelee paloja koloihin ja innoissaan kertoo mitä kaikkea jää näkyviin. On leppoisaa seurata sivusilmällä lasten omatoimista puuhailua heille mielenkiintoisten pelien parissa. Samalla jää minullekin hieman sitä kaivattua omaa-aikaa.

IMG_4170.jpg

Tämän pelin idea on piirittää poliisiautoilla rosvo talojenväliin niin että pakoreittiä ei löydy. Välillä jo pelkkä palikoiden mahduttaminen pelialustalle on tarpeeksi haastavaa.

IMG_4169.jpg

Titanic- pelin tavoitteena on poimia meressä kelluvat ukkelit pelastuslautalle muutamaa sääntöä noudattaen. Hauska ja haastava peli kokonaisuudessaan. Tästä vaikeimmat tasot on kokonaan läpäisemättä. Haasteita siis piisaa.

 

IMG_4171.jpg

Haastavin näistä on mielestäni lentsikkapeli, jossa tulisi asettaa palat katkoviivoilla merkitylle reitille siten, että kaikki lentokoneet ovat oikeilla paikoillaan ja lentävät oikeaan suuntaan. Näyttää helpolta, mutta ei ole. :)

Ollaan näitä logiikkapelejä ostettu toisillemme ja  saatu lahjoiksi. Kilpailuhenkisinä ihmisinä keksitään omia variaatioita; otetaan kellolla aikaa, kumpi suoriutuu samasta tehtävästä nopeamin. Viimevuosina logiikkapelit ovat  pidemmänaikaa olleet kaapissa, mutta nyt kun pelit on nostettu esille tulee varmasti kokeiltua yhtä ja toistakin.

Teurasauton saapumista tässä odotellaan ja sitten suunnataankin nokat kohti pulkkamäkeä. Kovin tuulista pihalla näyttää kyllä olevan saatetaan vaihtaa luistelukaukalon puolelle.  Siitä huolimatta kiva päivä siis tiedossa! Illaksi suunnitteilla pizzatalkoot, kirjoitan tuonne pikaisesti reseptiä rukiisen pizzapohjan tekoon ja suussasulavaan tomaattikastikkeeseen, jos vaikka joku muukin haluaa pyhäpäivän kunniaksi pyöräyttää pizzat. Ja vink-vinkkinä teen aina monta pellillistä kerrallaan ja laitan pakastimeen osan. Lapsille saa pikaisesti sieltä sitten haettua ruokaa, jos aikaa ei ole ollut muutoin kokkailla.

Mukavaa sunnuntaita jokaiselle lukijalle!