00vasikka1%2C2.jpg

Lastenmielestä ihan huippukivaa on, kun kavereiden kanssa kanssa saa jättikokoiset vesi-ilmapallot trampoliinille. Jokainen sai siis oman "vauvan" hoidettavakseen.

00%20s%C3%A4mpyl%C3%A44%2C1.jpg

00%20s%C3%A4mpyl%C3%A44%2C2.jpg

Trampoliinilla oli pienimuotoinen "vauvajumppa" ja kaikki osallistuivat jumppatuokioon riemuissaan.

00%20s%C3%A4mpyl%C3%A44%2C3.jpg

Eilisen päivän isäntä oli lähes aamusta iltaan kaatamassa heinää ja minä kuvasin lasten touhuja koko päivän. Toki muutakin tehtiin, kuten leivottiin sämpylöitä, grillattiin broileri-vuohenjuustoburgereita, uutta jäätelömakua meni myös astiallinen pakastimeen, tehtiin navettahommia ja saunottiin illalla rantasaunassa. Oli oikein kiva ja rento päivä eilinen.

00%20s%C3%A4mpyl%C3%A44%2C4.jpg

Välillä saivat "pallovauvat" hieman hurjempaakin kyytiä. 4-Vuotiaan pallo lipsahti trampoliinin vetoketjun välistä maahan ja rikkoontui. Kohta kyyneleet valuivat vuolaasti ja kuului itkun tuherrus" Äiti, mun vauva tippui ja kuoli." Onneksi asia ei kuitenkaan ollut niin dramaattinen ja oli helposti korjattavissa uudela pallolla. Riemua riitti ja leikit jatkuivat vielä pitkälle eteenpäin.

00%20s%C3%A4mpyl%C3%A45.jpg00%20s%C3%A4mpyl%C3%A44%2C6.jpg

Kyllä on meille suuri ilo ja onni, kun paljon ihania lapsia ja aikuisia tulee meitä moikkailemaan.

00%20s%C3%A4mpyl%C3%A44%2C5.jpg

Muutaa päivä sitten väsätyssä "Ellan vasikkahoitolassa" on ollut kova ruuhka. Siellä viihtyy ahkerasti niin neli -kuin kaksijalkaisetkin. Se on turvallinen paikka johon isot lehmät tai sonni ei pääse, joten siellä voi vasikoihin tutustua ja kesyinpiä yksilöitä rapsutella kaikessa rauhassa. Vasikat pääsevät sieltä vapaasti kulkemaan emojen luokse laitumelle, jos silittäjiä riittää ahdistukseksi asti.

Kuvissa näkyvän, meillä kesällä paljon aikaa viettäneen kesätytön kesyttämä Mustanaamio-vasikka on kaikkien suosikki ja vasikoista kaikista kesyin. Vaikka tuolla vasikka-aitauksessa ollaan kymmenen hengen porukalla, se tulee ihmisten kaskelle ja menee siihen rennosti nukkumaan silityksien toivossa.

00vasikka1.jpg00vasikka1%2C3.jpg

Vasikat on vasta vajaan kolmen kuukauden ikäisiä, mutta tosi lihaksikkaita ja isoja jo. Toki tuollaisen vasikan päiväkasvu on huipuilla 1600 gramman luokkaa, kun ruokinta on kohdillaan. Vielähän kaikki juovat suoraan emistään maitoa useamman kerran päivässä. Rasvaisen maidon lisäksi vasikat syövät vapaasti laidunta, rehuhäkkeihin ajettua tuorerehua, vasikantäysrehusta ja litistetystä kaurasta valmistettua seosta, kuivaa heinää, vettä, ruokintakalkkia ja kivennäisiä. Jos noilla eväillä ei kasvua synny, niin eipä sitten millään.

00vasikka.jpg

Siskolle uusi facebookin naamakuva?

Kummityttöni Emppukin on nyt hieman innostunut vasikoista ja teki niiden kanssa rohkeasti tuttavuutta.

00vasikka1%2C4.jpg

Sain aivan ihanat kuvat meidän pikkuneidistä vasikoiden kanssa ja navettatouhuissa. Nyt en ehdi kuvia tähän laittaa, mutta niissä kuvissa on ainesta jo ihan omaankin postaukseen.

Tänään sanottiin minun siskolle ja kummilapsille heipat, kesätytn jäädessä meille jatkamaan kesälomaansa. Myös lasten kummitäti juuri meille saapui lasten kanssa aikaa viettämään, sillä minä ja isäntä lähdetään paalaamaan. Paalaukset jatkuu myös huomenna ja varmaan vielä sitäkin seuraavana päivänä. Myös pikkupaaleja olisi tarkoitus paalata torstaina, jos saadaan sitä ennen heinät hyvin kuivumaan ja sateet ei paina päälle. Aika näyttää.

Touhukasta tiistaita jokaiselle!