hein%C3%A4.jpg

Nyt ei ole aidanreunalla paljoa seipäisiin ehditty nojailla, sillä meillä on ollut sunnuntaista asti vieraita ja vauhtia on piisannut. Aurinko on mollottanut välillä pilvettömältä taivaalta ja onneksi välillä hieman pilvenhattaran takaakin. Täällä on siis eletty kesän lämpöisintä viikkoa ja siltä se on tuntunutkin, huh! Siskontytön kanssa ollaan hoideltu lehmiä ja vasikoita ja samalla mietitty ketkä niistä jäävät meille emolehmiksi sukua jatkamaan. Vaihtoehtoja on aika monta ja lopullisen päätöksen aika koittaa hieman syksymmällä.

hein%C3%A41.jpg

Lehmät päästettiin uudelle laidunlohkolle ja metsään kevällä ajettu kuivikepaali sai reipasta kyytiä Irinan toimesta.emolehm%C3%A4.jpghein%C3%A43.jpgvasikka.jpg

Meidän muiden paiskiessa hommia kotona, lapset pääsi Puuhapuisto Veijariin kesäpäivän viettoon. Kyllästymistä ei näytä olevan, sillä kuulemma vieläkin olisi sinne kiva tänä kesänä mennä. Olikohan tämä jo tämän kesän toinen vai kolmas kerta. Ei tässä laskuissa meinaa pysyä, mutta pääasia että kivaa on.

Puuhapuisto%20Veijari.jpg

Myös rantasauna ja palju ovat olleet ahkerasti päivittäisessä käytössä. Hyvä niin... Näillä helteillä kyllä järvi on vienyt viileydellään voiton.

palju.jpg

Yhtenä yönä ehdittiin myös siskoni kanssa kahdestaan pulahtamaan paljuun. Hieman olin liian ahkeraan työntänyt puuta pesään, sillä meillä molemmilla oli lopussa jo tukalankin kuuma. Yöllä oli ekoja kertoja sen verran hämärää, että pääsi katsomaan miltä terassin valot näyttivät.

0000TERASSI.jpg

Serkkupoikani matkalla rantasaunan lämmitykseen... Tyyli tietysti vapaa. :)

hein%C3%A44.jpg

Toinen serkkupoikani saapui Helsingistä saakka uuden avopuolisonsa kanssa haistelemaan maalaisilmaa. Tai eihän se pelkäksi haisteluksi suinkaan jäänyt, sillä puukasa sai kovaa kyytiä kohti puuvajaa sirkkelin ja halkomakoneen voimin. Isäntä on välillä sadepäivinä puita pilkkonut, kun kaikki muuaika kuluu pelloilla. Ja koska itsestäni ei painavia puita ole nyt noukkimaan ja kantamaan, apu oli kyllä tervetullutta.

hein%C3%A42.jpg

Välillä hieman evästä. Nacholaatikko on yleensä kaikkien vieraiden kovassa suosiossa ja äärimmäisen helppo valmistaakkin. Lapsille voi tehdä pienemmän version ilman tulisimpia makuja. Tästä vielä linkki aikaisemmin kirjoitettuun reseptiin.

http://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2015/06/nacholaatikko

Nachovuoka.jpg

Tänään onkin vuorostaan hikoiltu heinäpellolla. Oli kaupunkilaisille eka kerta tässä hommassa ja tulosta syntyi vauhdikkaasti. Nyt on taas useampi sata paalia löytänyt tiensä riihen suojaan talvipakkasten ja vasikoiden varalle. Koska innokkaita paalinheittelijöitä tuntuu lähipiiristä löytyvän, saatetaan vielä kolmatta pikkupaalierää kokeilla jos kelit sen mahdollistavat.

kovapaalaus.jpg

Museoikäiset vehkeet pelitti jälleen kerran loistavasti muutamaa kovapaalaimen solmusekoilua lukuunottamatta. Muutaman paalin koitin heinäkasan korkeuden kasvaessa lyhyimmille heittelijöille mahdottomaksi kärryyn heitellä, mutta eipä tarvinnut sen enempää jatkaa vaan kiltisti taas kipusin Nuffin kyytiin. Jo kymmenen paalin jälkeen kiristyvä vatsa sai hommat loppumaan kohdaltani heti alkuunsa. No ei ne huonot maisemat ollut traktoriakaan ajaessa ja kyllä siinäkin sai hien pintaan jo ihan katsellessa muiden hikoilua. Aamulla oli muuten pitkästä aikaa neuvola, jossa kaikki hyvin. Kaksikko muistuttaa kyllä jatkuvasti olemassa olostaan kääntyilemällä ja heittelemällä kuperkeikkaa. Itsellä jo välillä aika tukala olo, joten on hieman pistänyt miettimään, kuinka kahdesta viimeisestä kuukaudesta tulen selviämään. Ilmojen viileneminen ainakin helpottaisi kovasti, mutta en suinkaan sadettakaan toivo.

kovapaalaus1.jpgkovapaalaus2.jpg

Välillä kuskin vaihto. Kepeästi tässä vaiheessa nousee vielä paali kärryyn.

kovapaalaus3.jpg

Välillä hieman maalaisromantiikkaa, Toni ja Riikka.

kovapaalaus4.jpg

Viimeinen paali kyytiin ja kotia kohti. Tässä vaiheessa oli jo helppo hymyillä.

hein%C3%A45.jpg

Hommat loppurutistusta vailla, eli kuorman purkausta riiheen. Valmiiksi lämmitetty rantasauna odotteli jo hikisiä ja pölyisiä kylpijöitä.

hein%C3%A46.jpg

Saunan jälkeen salaattia ja vadelmarahkaa. Meidän muiden kohdalta päivän työyt oli siinä, mutta isäntä lähti jatkamaan pyöröpaalaushommia. Perjantaiksi sadetta luvassa ja kymmenen hehtaaria kuivaa heinää nurin, joten tänään tehtynä muutaman hehtaarin siivu helpottaa kummasti huomisen urakkaa.

broileri%20caesersalaatti.jpgvadelmarahka.jpg

Oli aika sanoa alkuillasta osalle vieraista hyvästit ja meidän porukka pieneni yli puolella. Siskoni auton kyytiin hyppäsi myös meidän vanhin ja nuorimmainen, joten tällä hetkellä kotona on aika rauhallista. Tosin keskimmäinen saa nyt erityishuomiota meiltä aikuisilta, serkkutytöltään ja minun serkulta. Ei sillä aika ehdi pitkäksi tulemaan. Muuväki meni juuri paljuun joten sinne suuntaan tästä itsekin. Näillä vedessä läträämisillä kasvaa varmaan kohta suomut. Joka ilta on myös pelattu lautapelejä tai korttia joten jos vanhat merkit paikkansa pitää sama jatkuu tänään.

Reipasta loppuviikkoa jokaiselle ja erityiskiitos taas meillä touhunneille, avuliaille käsipareille!