Meillä jouluvalmistelut alkaa nyt pikkuhiljaa lisääntymään kiihtyvällä tahdilla. Olen niin jouluihminen, että voin myöntää  julkisestikin hössöttäväni joulujuttuja ihan hurmiossa aina sinne aaton aattoon saakka. Aattona sitten vaan ollaan ja nautitaan jokaisesta hetkestä täysin rinnoin. Nautin suunnattomasti pipareiden paistosta, jouluisen sisustuksen tekemisestä, jouluruokien suunnittelemisesta ja valmistamisesta, lahjojen paketoinnista ja kaikesta mahdollisesta joulupuuhasta mieluiten kynttilän valossa ja joulumusiikkia kuunnellen. Suvi Teräsniskan joululevyt ovat tänäkin vuonna ne suurimmat suosikit viime vuosien tuttuun tapaan.

Perjantaina vihdoin pengottiin pikkuapurin kanssa postista tulleita laatikoita. Marimekon lootasta löytyi ihanaa piristettä muuten niin mustavalkoiseen astiakaapin suisältöön. Punaisia siirtolapuutarhaa/räsymatto mukeja joulun aikaan. Heti pesukoneeseen ja äkkiä käyttöön. Ihan kuin glögikin olisi maistunut entistä paremmalta uudesta kupista hörpittynä.Marimekko%20siirtolapuutarha1.jpg

Perjantai-iltana vielä auto kurvasi pihaan ja Rompsun kummitäti saapui pitäkstä aikaa viikonloppuvierailulle. Tuliaiseksi lapsille hänellä oli piparkakkutalopaketti joka illalla vielä rakentui aamun koristelusessiota varten valmiiksi.

17.12.1.jpg

Lapset halusivat, että Heinin tullessa kylään pitää tehdä tortilloja. Oltiinhan niitä syöty jo menneellä viikolla parinakin päivänä, mutta hyvin tuntui vielä maistuvan.  Kun tärkeimmät kuulumiset oli vaihdettu tortilloja samalla natustellen, oli aika laittaa  lapset nukkumaan ja siirtyä verestämään vanhoja lautapelimuistoja.

Marimekko%20siirtolapuutarha%20nappula.j

Pelihyllystä valittiiin pitkästä aikaa lautapelien kuningas, Caylus. Täytyy kyllä sanoa, että se on paras lautapeli ikinä, eikä asiassa ihan väärässä voida olla, koska peli on valittu myös maailman laajuisesti parhaaksi lautapeliksi. Kello ehti kipittää yöllä puoli neljään, kunnes voittaja oli selvillä, enkä se tällä kertaa ollut minä. Olisin ehdottomasti vaatinut revanssia, mutta kun tiedossa oli lasten herääminen muutaman tunnin kuluttua oli aika painua pehkuihin. Huono häviäjäkö? No todellakin. :)

000000000000000000000000000caylus.jpg

Eihän se uni omaan silmään tullut, joten hetkeksi tulin vielä yksikseni kuuntelemaan pari joululaulua. Tuli jotenkin haikea olo ja mietin sen perimmäistä syytä. Oivalsin sen olevan haikeutta siitä, että reilun viikon kuluttua vuoden odotetuin ajanjakso oli jo onnellisesti ohi. No ehkä tässä ei vielä ole aika sen murehtimiseen, mutta nopeastihan tämä on ohi.

Aamulla lapset olivat aikaisessa ja minun päästessä sängystä ylös, oli keittiön pöydällä kuivumassa ollut piparkakkutalo saanut jo mahtavan karkkivuoren päälleensä lapsien ja Heinin toimesta. Huomatkaa savupiipusta tursuilevat tikkarit. "Äiti kato tota, tota, tota ja tuollakin on tuollainen!"

Muut lähtivät jäähallille luistelemaan ja itse jäin minejen kanssa kotiin siivoamaan, mutta mitäänhän siivoamisesta ei tullut, kun molempien vatsanvääntö oli taas sitä luokkaa että kädet meinasi loppua kesken. Jäin miettimään vastausta saamatta sitä, mitä sopimatonta taas olin syönyt, kun molemmilla kipristeli masut yhtä aikaa ja ilmaa tuli peräpäistä reippaan puoleisesti. Tässä tilanteesta robotti-imuri olisi ollut kova sana.

Pientä paketointia oli luvassa sillä vuorostaan pikkuneidin kummit tulivat käymään ja suvun uusinpia tulokkaita katsomaan.  Neiti halusi ehdottomasti itse valita paperit ja paketoida antamansa lahjat.

18.12.4.jpg

Kun kummisetä saapui, oli riemu taas katossa ja vauhtia riitti.

18.12.5.jpg

Erilaisia torttukokeiluja enkeleistä kukkiin.

18.12.94.jpg18.12.93.jpg

18.12.3.jpg

Hieman illemmalla alkoi lasten toivomat piparitalkoot. Voi ihanuutta sitä tuoksua, mikä levisi kotiin ensimmäisen pellillisen valmistuttua.

18.12.2.jpg

Possuja, peuroja, susia, muumeja, perinteisiä muotoja nautiskeluun ja minipipareita jouluksi juustotarjottimelle.

18.12.1.jpg18.12.0.jpg

Minipiparit äkkiä talteen, ennen kuin häviävät piparin himoisiin suihin.

18.12.9.jpg

Paljun lämpenemistä odotellessa päätettiin vielä leipasta karjalanpiirakat aattoaamun puuron seuraksi. Saisihan piirakoita toki kaupastakin, mutta itse tehdyt on aina itse tehdyt.

18.12.8.jpg

Ja  sitten taas paljuilemaan. Muut vielä odotteli hieman lämpötilan nousua, mutta nuo kaksi uiskentelivat altaassa tunti tolkulla. Läpsystä vuoronvaihto vauvojen hoitoon ja johan minäkin pääsin lillumaan Teräsniskan joululevyä kuunnellen hyvässä seurassa.

18.12.7.jpg

Iltasella vielä vauvojen kanssa seurustelua. Taisi Hulda tehdä valvomis ennätyksensä 5 tunnin yhtäjaksoisella, hyväntuulisella valvomisella Hildan vedellessä riippukeinussa sikeitä.

18.12.6.jpg

Mutta nyt lähdetään koko porukan voimin kuusenhakuretkelle. Saapa nähdä minkähänlainen kuusi rantametsiköstä löydetään. Päivän suunnitelmissa on myös piparkakkujen koristelua ja paljuilua lasten kanssa. Kiva päivä tulossa siis.

Rentoa sunnuntaita jokaiselle!