Täällä on nautittu (?!?) välillä hyvinkin rapsakoista keleistä, sillä lämpömittari on näyttänyt useanpana päivänä -30 astetta, nyt onneksi pakkaset on lauhtumaan päin. Totta puhuen nautinto on jäänyt vähän vähille, sillä juuri ja juuri olen tarjennut juosta nevetalle hommiin. Toppahousut liian hyvässä hukkapiilossa, enkä uusia ajatellut ostaa tähän hätään. Itseasiassa paljon muitakin toppakamoja on vielä teillä tietämättömillä, kuten lasten alpakanvillaiset hiippalakit. Rehuja kun on kirpakassa pakkaskelissä kärrännyt toistakymmentä kärryä navettaan, niin johan on tehnyt mieli kammeta pönttöuunin pehmeään lämpöön ihanat villasukat jalassa. Vielä jos olen sanut houkuteltua isännyyden ja kersat samaan kasaan niin ne hetket on ollut ihan tämän talven parhautta.

villasukat.jpg

Olin jo pitkään haaveillut Räsymatto- tyylisistä villasukista pallo -ja raitakuvioilla, mutta kun se oleellinen kutomisentaito on kateissa, piti keksiä jotain muuta. Meidän koko perheen jalkaan ilmestyi jouluna vihdoin viimein ihanat, pallokuvioiset villasukat.  Itseasiassa nämä ihanuudet kutoi toiveideni mukaisesti blogintuttavani Noora, joka kirjoittelee blogia nimeltään Sulosointuja Riitapalosta. Sieltä voi tiedustella, jos itsellä ei meinaa sukkapuikot pysyä kädessä ja varpaita palelee.

r%C3%A4symatto%20villasukat.jpg

Naamakirjaan jo tästä  laitoinkin, mutta pari päivää sitten sattui hassu juttu: isännällä räpsähti pakkasella silmäläsit katki. Mihinkään ei osunut eikä mitään, vaan yht´äkkiä oli kuullut napsaus ja lasit tippui palasina maahan. Ja mitä vielä, meillä on kahdet lasit + aurinkolasit vahvuuksilla ostettu viime lasienvaihdon yhteydessä, mutta arvatkaapa vaan, löytyikö niitä toisia silmälaseja. No ei. Ihan ovat käyttämättömät silmälasit jossain täälä kotoalla kotelossaan, mutta etsinnöistä huolimatta isännyys joutui tepastelemaan paikalliselle optikolle tilaamaan aikaa näöntarkastukseen ja uudet lasit menee hankintaan. Pientä valoa tai ehkäpä tosiaankin sanan varsinaisessa merkityksessä pimeyttä odotukseen toi hänen omilla vahvuuksilla olevat aurinkolasit, jotka ovat nyt käytössä siihen saakka, kunnes uudet lasit joskus parin viikon päästä saapuvat. Voitte arvata mikä näky, kun kovassa pakkasessa isäntä touhuilee ulkosalla parta huurussa ja aurinkolasit päässä. Lapsetkin jo kyselivät, mikä isissä on oikein nyt vikana. :)

kakkula.jpg

Etsintöjen ohessa tuli "hieman" manattua tätä valtavaa tavaramäärää, joka meidän kodissa pursuaa. Uuden läppärini turvin kuvailin ja naputtelin kaikkea meille ylimääräistä tavaraa nettikirppiksille ja hyvin on kauppa käynyt, itseasiassa paremmin, kuin hyvin. Sen verran on nyt joulun jälkeen tullut shoppailtua nettikauppojen alessa, että tilaa on tehtävä kiireesti! Nyt on alennusmyynnit hyvässä vauhdissa ja jos jotain hankintoja meinaa tehdä, kannattaa hyödyntää alennusmyyntejen monipuolisia anteja ja tarjouksia. Postaanpa teille lähipäivinä hyvistä alennusmyynneistä erikseen.

l%C3%A4pp%C3%A4ri.jpg

Paljon on ylimääräistä, omasta mielestä ihan kivan näköistä tavaraa vaihtanut kotia. Tykkään kyllä monista kovasti edelleenkin, mutta tilan puutteessa jostain on luovuttava. Yritän hinnoitella tavarat aina sen mukaan, mitä olisin niisttä itse valmis maksamaan. Kaippa ne hinnat on ihan kohdillaan, kun tuotteita on paljon siirtynyt uusiin koteihin. Kätevää.

koriste-esineet.jpg

koriste-esineet2.jpg

kirpputoritavaroita.jpg

Valkoiset peuranpääkoristeet on ihan omia lemppareita, mutta keittiön seinällä on jo kaksi samanlaista hopeaa, eikä näille löytynyt kotoa paikkaa. Tähän asti hyvä ylimääräinen säilytyspaikka on ollut lastenhuoneen parvisängyn yläsänky, mutta nyt eskarilainen meni sinne nukkumaan, pikkuveli kerrossängyn alasänkyyn ja pikkuneidin oma sänkykin siirrettiin vihdoin ja viimein lastenhuoneeseen. Meillä onkin ollut niin ahdasta omassa sängyssä, kun neiti 3-vee on nukkunut meidän kanssa lähes kokonaan oman vieressä olevan sänkynsä unohtaneena.  Lisäksi vielä aamuyöllä pojatkin ovat kilpaa laukanneet meidän sänkyyn, jolloin on ollut lievästi sanottuna ahdasta. Voisin nyt hyvin kuvitella, miltä silleillä tuntuu olla vieri vieressä sillipurkissa. Yleensä minä tai isäntä on poistunut jatkamaan tässä vaiheessa unia sohvalle tai lasten tyhjään sänkyyn. Tälle rallille pistettiin nyt stoppi ja tässä on lapset neljä yötä nukkuneet koko konkkaronkan voimin lastenhuoneessa. Nukutuspuuhat on ihan mielenkiintoisia ja kestää tällähetkellä noin puolitoista tuntia, kunnes neiti pääsee nukkumatin matkaan ja tilanne huoneessa rauhoittuu, hohhoijaa vaan. No ehkä tilanne tulee pian helpottamaan. Toivottavasti. Yöllä hän ei onneksi ole itkeskellyt, mutta pari kertaa olen herännyt siihen että hän jo tyytyväisenä nukkuu kainalossa tai kuuluu jutustelua, että kuka vie minut takaisin nukkumaan. Kipin kapin omaan saatellaan ja istuksitaan sängynvieressä sen aikaa, että kuluu tasaista tuhinaa. Joten yöunet on aika katkonaiset tällä hetkellä.

Myös yläkerran pikkuhuone on menossa remonttiin ja isäntä käski minun tyhjätä sen, jotta hommat päästään aloittamaan. Sen verran isäntä jo aukaisi kynnyksen kohdilta lattiaa, että lankkulattia meitä odottelee muovimattojen alta. Huippua. Mutta ennen kuin päästään hommiin, niin urakkaa riittää. Eipä olekkaan ihan niin vaan tyhjätty täyteen tungettua varastohuonetta ei. Tällä hetkellä koko huone, joka käsittää myös alkovin, on niin täynnä että sisään ei mahdu reipasta metriä pidemmälle.. Että hohhoijaa vaan. Pitäisi varmaan pitää kirpputori ihan täälä kotosalla, jotta tavarat ja lastenvaatteet vaihtaisi helposti omistajia. Myös säkki tolkulla olen laittanut vaatteita vaatekeräyksiin ja osa menee autotalliin koneidenkorjausräteiksi ja siitä huolimatta sitä kaikkea on aivan liikaa säilöttynä.

Yksi ongelman ydinhän tässä on myös se, että astiat alkaa pikkuhiljaa valloittamaan meidän vaatekaappejakin, tai sitten meillä on vain liian pieni talo ja liian vähän säilytystilaa tai yksinkertaisesti ostan liikaa, enkä ole ollut varsin innokas luopumaan aiemmin ei välttämättömistä ja esimerkiksi pieniksi jääneistä lastenvaatteista ja tavaroista. No kuitenkin kirppismyynneillä saatavilla rahoilla olisi tarkoitus hankkia olohuoneeseen yksi astiakaappi ja loput menevät pikkuvintin remonttiin. Olen nähnyt jo useasti painajaistakin, kuinka nykyisen astiakaapin ylin hylly romahtaa jalumipalloefektin tavalla romahtaisia hylly kerrallaan alas asti ja kaikki astiaaarteni olisi hajallaan lattialla. Not not, näin ei saa päästä tapahtamuaan. Jo pelkkä ajatuskin tuntuu karmealta.

Riemukasta viikonloppua kaikille ja koitetaan nauttia mahdollisuuksien mukaan raikkaasta talvisäästä. Sitähän me lähes kaikki odotimme, joten otetaan siitä ilo irti! Iltaisin on ihana nauttia kynttilänvalosta viltin alla. Olen lähes päivittäin sytytellyt kynttilät tähän Aarikan kolmikkoon. Ai että, siinä on kynttilänjalat minun mieleeni. Tykkäättekö muut, vai onko ihan kauheat?

aarikka.jpgaarikka1.jpg

ps. Nyt on mitä parhaimmat kelit pihalla petivaatteiden ja patjojen tuuletukseen. :) Ja niinkuin vuoden ekassa postauksessa kirjoitin, ollaan täälä metsästämässä kadonnutta uumaa ja ensimmäinen punnituspäivä lähestyy...