Lasten mummi tuli torstaina pidennetyksi viikonlopuksia ja ihastui kovasti tuohon meidän kesähoitolaiseen, Goldiin. Pikkuneidin kanssa sitten hoitelivat ahkerasti ponia. Perjantaina tuli myös odotettuja vieraita viikonlopun viettoon. Lasten serkut perheineen. Tänään maanantaina hyvästeltiin viimeiset viikonlopun vieraat ja nyt hieman levätään sadepäivän kunniaksi. Eli joskus nämä sadepäivätkin ovat ihan kivoja ja odotettuja. Kauniilla säällä kun ei vain tule oltua yhtään sisätiloissa, kun hommaa riittää pihalla loputtomasti.

00sani5.jpg

Isännän veli tuli hieman hulppeammalla kalustolla peltohommiin. Heppoja tuossa oli luultavasti enemmän, kuin meidän traktoreissa yhteensä. Meidän kalustokin tuollaisen perässä olisi ollut puutarhaharava- sarjaa, joten nyt tuolla hoitui äestykset sujuvasti.

Samalla oli hyvä seurailla sivusilmällä lehmien laidunnuspuuhia. Kyllä onkin melkoinen sekalainen seurakunta värityksensä puolesta tuo meidän lauma.

0000000000000000000000000000000000000.jp

Lasten mummilla on tapana tuoda lapsille tuliaisiksi leivokset. Vaaleanpunaiset bebet hävisivät hetkessä parempiin suihin. Eivätkä nuo muutakaan kyllä ehtineet pilaantua.

00sani4.jpg

Voi sitä riemua ja kiljumista, mikä tuosta viisikosta lähtee. Viimeaikoina nämä serkukset ovat saaneet viettää aikaa keskenään useampaan otteeseen. :) Ja on se juttuseura tervetullutta vaihtelua meille aikuisillekkin.

00sani.jpg

Miehet kävivät säiden salliessa peltohommia viimeistelemässä ja nyt viimeisetkin laitumet kylvettiin. Enää tuo kyseinenkuvissa näkyvä pala on kuivumassa, sillä märkää on edelleen. Sinänsä sillä ei ole väliä, vaikka kylvö menisi kesäkuun loppuun koska tuolle palalle laitetaan vihantavilja.

Kun Valtra ruopasi itsensä uppeluksiin, ei auttanut kuin odotella vetotraktoria. Tai siis tarktori olikin lähellä, mutta vetoköysi oli unohtunut toiseen traktoriin. Hyvin se irtosi, vaikkakaan ei olisi ollut eka kerta kun tuolle pellolle joutuu kaivuria soittelemaan vetopuuhiin. Samalla kerättiin porukalla jo aiemmin kylvetyltä lohkolta kivet pois. Lapset olivat innoissaan, kun saivat vuorotellen ajaa traktorilla. Meidän 6-vee ajoi elämänsä ekaa kertaa ihan yksin ja ilmekin oli näkemisen arvoinen. Kameraa vain ei ollut harmikseni mukana.

00sani2.jpg

Vieraita kun oli sain taas hyvän syyn kokkailla herkkuja; Burgereita, kanahamppareita, nacholaatikkoa... Laittelen ohjeita kun taas ehdin.

00000000000000000000.jpg00sani3.jpg

Niin ikuisia ystäviä nämä serkukset. Kiitos teille S, J, S ja N! Ja kiitos myös mummi vierailustasi.

00sani1.jpg

Ystävää avustetaan hädässä. Kun sähkötraktorinrengas pyöri tyhjää, oli toinen heti avustamassa kaivurilla.

Sateisesta ja tuulisesta kelistä huolimatta toivottelen jokaiselle vaihderikasta viikkoa.