Hyvää alkanutta viikkoa jokaiselle!

Johan tässä viikko lähti vikkelästi käyntiin, kun pojat lähti kerhoilemaan muutamaksi tunniksi ja jäätiin pikkuneidin kanssa kahdestaan kotiin. Tiedossa siis kahdenkeskeistä laatuaikaa ja kysyin häneltä mitä haluaisi tehdä. "Vinttiin pelaamaan" oli vastaus. Eikä se tullut minulle yllätyksenä. Taas käytiin kaivelemassa hieman pelikaapilla ja tässä pelejä, joissa meidän parivuotiaskin menee kivasti mukana.

peli%20tasapainokaktus.jpg

Tytön ekavalinta oli Tasapaino Kakstus, vuorotellen nostetaan pussista paloja ja niitä laitetaan edellisissä kukissa oleviin reikiin. Se häviää,kummalla koko kaktus kaatuu. Ja tätä vois pienen mielestä pelata vaikka 20 kertaa peräkkäin. Äidille viisikin kertaa riittäisi hyvin.

peli%20Spotty%20dog.jpg

Spotty dog- peliä meillä pelaa lapset keskenäänkin ja tässä pieninkin pelaaja mahtuu hyvin joukkoon mukaan. Hyrrästä pyöräytetään ja valitaan koira, jonka turkissa on nuolen osoittama määrä täpliä. Hyrrää pyöritellään niin kauan, että viimeinenkin koira on nostettu ja sen jälkeen lasketaan korttejen toisilla puolilla olevat luut. Eniten luita kerännyt pelaaja voittaa.

peli%20jolly.jpg

Jolly Octopus mustekalapeli on meillä välillä kovassakin suosiossa ja välillä se voi olla hyllyssä monta kuukautta kenenkään siihen koskematta. Nyt tuntuu olevan tällä hetkellä kahden nuorimman suosiossa. Pihdeillä yritetään napata rapuja mustekalan alta. mustekala pyörii ja heiluttaa lonkeroita. Jos käsi koskee vahingossa lonkeroon, Mustekala pysähtyy ja purskahtaa nauruun. Eniten rapuja kerännyt pelaaja voittaa.

 peli%20harakkavarkaat.jpg

Simppeli ja kiva noppapeli Harakka varkaat aiheuttaa pojissa joskus "varastamisen" vuoksi kitkaa. Tässä pelissä saa siis luvan kanssa käydä varastamassa toisien pelaajien keräämiä aarteita. Aikuisen mukana ollessa pienetkin pärjää hyvin.

peli%20pingu.jpg

Pingviinejä jäälautalla ja merirosvolaivassa. Pelin idea täysin sama, mutta Hiio-hoi huomattavasti vaikeampi. Näistä meillä tykätään ja lähes viikottain pelataan kunpaakin. Usein myös silloin kun kavereita on käymässä. Näissä peleissä piisaa haastetta myös aikuisille.

peli%20Hiio-hoi%21.jpg

Pelit pelattu ja kuvat kuvattu, joten äkkiä ruoan laittoon ennenkuin nälkäiset kerholaiset saapuu! Makaronilaatikkoa ja kaalipaistosta uuniin, näillä jaksaa.

Kiitos lukuseurasta ja kommentit ovat tervetulleita!