Niinpä se eskarilaisen eka hiihtoloma loppui ja paluu arkeen tuli nopeasti. Vain kahdeksi päiväksi tosiaan, sillä sen jälkeen  meillä alkaa jo kovasti odotettu loma. Jäähallin perheluistelut ja mailattomat vapaavuorot ovat olleet ahkerassa käytössä.

hiihtoloma1.jpghiihtoloma.jpg

Itse olen edelleen samassa köhässä, joka on tässä jo kuukauden ollut päällä. Lasten menemisiin oma sairasteluni ei kuitenkaan ole vaikauttanut. Heitä on kuskattu hiihtoretkelle, luisteluun, traktorin perässä vedettävillä kelkoilla ja eilen oli ampumaradalla hiihtokilpailutkin.

Lauantaina tarvottiin rantaan hiihtoreissulle.

hiihtoloma7.jpghiihtoloma5.jpghiihtoloma4.jpghiihtoloma6.jpg

Myös koirat pääsivät mukaan ja nauttivat lumihangessa mönkimisestä silminnähden.

hiihtoloma9.jpghiihtoloma10.jpghiihtoloma11.jpghiihtoloma8.jpg

Kaverukset Miisu ja Rompsu

hiihtoloma14.jpghiihtoloma13.jpg

  Lopuksi makkaranpaistoa mökillä ja tunnelma pienessä saunamökissä oli vähintäänkin tiivis.

hiihtoloma15.jpg

Paljon on tullut kokkailtua ja iltaisin pelattua. Vhh-ruokavalio on tyystin unohtunut, mutta tänään taas jatkuu. Eipä pystynyt kieltäytymään kalakeitosta ja rieskasta ulkoilun jälkeen... hiihtoloma2.jpg

Oon laskeskellut, että kisu vanhuksella on ikää 16 vuotta, mutta oikea ikä onkin pari vuotta enemmän, eli 18. Saapa nähdä tuleeko kissa vielä kesän näkemään. Viime viikot se on lähes kokonaan viettänyt sisällä, sillä meidän pihassa käy valtavan kokoinen vieras kollikissa rökittämässä meidän vanhusta, eikä se enää oikein uskaltaudu pihalle menemään. Omaa reviiriäkään siitä ei ole enä puolustamaan.

hiihtoloma3.jpg

Illat on kuluneet sujuvasti lautapelejä pelaillen ja herkkuja vedellen. Oi voi. :) Pitkästä aikaa nacholaatikkoa ja oli niin hyvää!

hiihtoloma16.jpg

Sunnuntaina oli tiedossa ampumaradalla hiihtokilpailu lapsille. Ensin ei ollut ketän innokkaita hiihtäjiä, mutta pienellä neuvottelulla intoa löytyi ja lasten omien sanojen mukaan: "Hyvä kun tultiin, sillä oli niin kivaa!" Nyt täälä on pojlla ollut koko päivän mitalit kaulassa ja suu korvissa. Iso juttu siis ihan selvästi. Pikkuneiti ei osallistunut hiihtokilpailuihin, vaan valitsi luistelun serkkutytön kanssa.

Eilen heitettiin hyvästi serkuille, jotka kylläkin jo parin päivän kuluttua tavataan vastavierailulla.

Tänään pitäisi vielä laitella paikkoja kuntoon ja pakata matkakamppeita, sillä huomenna niille ei ole aikaa. Saapa nähdä millainen savotta hankittiin huomiseksi, sillä otettiin ensimmäistä kertaa palautuksena kolme kokonaista sonnipoikaa samalle päivälle. Ostajia on tulossa vähintään +50 ja kaikille päiväaikaan kävijöille on ruoka tarjolla. Vielä kun keksisin, mitä tällä kertaa kokkaisin, mutta toki jotain lihapitoista. Munkkikahvit toki tarjolla myöhemminkin saapuville aina iltaan saakka. Huomenna pitäisi aamusella opettaa myös uudelle lomittajalle navettahommat, eli tekemisen puutetta ei tule olemaan.

Ihana hiihtoloma siis takana ja toivottavasti yhtä kiva lomapätkä edessä päin. Ainakin hoploppia, synttäreitä, Ikeaa ja Ideaparkkia tiedossa ja lapset myös ovat pyytäneet Eedeniin. Autoliikkeissäkin olisi kiva käydä vähän käytettyjen autojen tarjontaa vilkaisemassa. Isännyyteen on ekaa kertaa ikinä iskenyt lievä autokuume, eikä itseänikään haittaisi vaikka nykyisen vikapesän tilalle löytyisi joku toimivampi peli. Itseasiassa minä inhoan nykyistä Volvoa niin paljon, että vaihtoon joutaisi ehkä kuitenkin enemmän tuo nykyinen rottelo minun painostuksesta. Minkään sortin kiirettä ei auton hankintaan kuitenkaan ole, mutta tarjontaa voisi käydä vilkuilemassa jos aikaa riittää.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!