KASVI.jpg

Keltaisia tomaatteja, punaisia tomaatteja, kirsikkatomaatteja, tiikeritomaatteja, minitomaatteja, ylipäätään aivan kauheasti tomaatteja! Paljon on raakileita ja niitäkin kokoajan näyttää kasvavan lisää.

KASVI9.jpg

Ruukkuihin istutetut pensastomaatit ovat suurelta osin vielä raakoja.

KASVI3.jpg

Neidin napsimat tomaattitertut kypsyy kasvihuoneen hyllyillä muutamassa päivässä.

KASVI1.jpgKASVI2.jpg

Paprikat alkavat myös pikkuhiljaa punastella, suippopaprikat ovat pidemmällä, kuin normaalit.

KASVI7.jpgKASVI6.jpg

Ei mitään pikkupalleroita yhden pensaan tomaatit. Kasvihuoneessa on siis seitsemää eri tomaattilajiketta.

KASVI4.jpgKASVI8.jpg

Tämänpäiväinen tomaattisaldo. Ei huono ollenkaan. :) Vielä kun hieman saadaan lisää, päästään tomaattikastikkeen keittoon. Mausteista tomaattikasteketta keittelen 10 litran kattilallisen pakastimeen talven pizzapäiviä varten. Joskus sitä tulee syötyä myös tomaattikeiton asemassa.

tomaatti.jpg

Kukkaloistoa piisaa näin syyskuun alkuunkin. Ostin Tuurinreissulta korkeat krysantteemit rapunpieluksia koristamaan, mutta alasleikatut orvokit alkoivatkin uudelleen kukkimaan, joten ihan vieläen henno niitä hävittää siitä pois.

syyskuu2.jpgsyyskuu4.jpgsyyskuu3.jpg

KASVI12.jpg

Kun toiset lakastuu,on toisten vuoro aloittaa kukintansa. Tänä kesänä tosin monet lajit ovat paljon myöhässä normaalista kukinta-aikataulustaan.

KASVI13.jpg

KASVI16.jpgkasvi14.jpgKASVI17.jpgkasvi15.jpg

KASVI18.jpgKASVI20.jpg

Innokkaita kasteluapulaisia riittää edelleen, vaikka mennään jo kovaa kohti syksyä.

KASVI5.jpgKASVI19.jpg

Pikkuneidillä oli tänään pyhäkoulu ja keskimmäinen jäi isän kanssa kotiin pelaamaan papupeliä. Olin liikkeellä ihan yksin, mikä onkin harvinaista herkkua. Suuntasin rakasta ystävää moikkaamaan ja aika kului kuin siivillä. Edellisesä tapaamisesta oli kulunut jo aivan liian pitkään ja oli vaan niin ihana nähdä, vaikka yhteyttä onkin pidetty. Vielä tänään iltasella tulee toinen ystäväni poikkeamaan lapsikatraansa kanssa. Kuinka paljon saakaan virtaa ihanista ihmisistä ympärillään. Kyllä se niin on, että rakkaat ystävät on elämän suola.

Ihanaa keskiviikkoa jokaiselle!