Täälä juhlittiin vappua rennoissa merkeissä ihan vain tässä kotosalla aikaa viettäen. Sunnuntaina saatiin hetkittäin nauttia auringon paisteesta ja eilen maanantaina vielä enemmän. Paljuiltu ollaan joka päivä ahkerasti erilaisilla kokoonpanoilla ihmetellen kevättä ja yli päätään sitä, koska routa sulaa, pellot kuivuu ja päästään peltohommiin. Toissavuonna viimeinen päivä huhtikuuta olin jo kylvänyt laitumet... Nyt ei puhettakaan vielä semmoisista puuhista. 

Pihasaunahaave elää ja nyt olisi aika päättää tehdäänkö vai eikö tehdä. Kun peltohommat kunnolla iskee päälle, ei aikaa sitten enään muuhun riitäkkään. Mutta kyllähän se niin kertakaikkisen kiva lisä tuohon pihalle olisi ja saataisiin samalla kaivattua lisätilaa vanhaan sisäsaunaan navettakamppeille. Lapset ovat myös niin innokkaina nukkumassa huvimajassa, että lisää vilpoista nukkumatilaa tullaan joka tapauksessa jatkossa tarviimaan, kun pienimmätkin ovat aikanaan menossa mukana.

huhti%20vappu10%2C13.jpg

Vesi-ilmapalloja pienten iloksi. Tai siis tavallisia, mutta vedellä täytettynä. Riemulla ei ole rajaa...

huhti%20vappu10%2C19.jpg

Cocis toimii aina.

huhti%20vappu10%2C12.jpghuhti%20vappu10%2C11.jpg

Meidään vappuun kuului olennaisena osana myös herkuttelu. Yksi rakkaimpia harrastuksiani on kokkailu, ei niinkään jokapäiväinen jauhelihakeitto ,-kastikesysteemit, vaan herkkujen näpertely. Nyt siihen oli loistava tilaisuus, sillä äitini tykkäsi hoidella vauvoja ja ystäväni on innokas myös kokeilemaan uusia juttuja. Nyt laitettiin yhdessä lusikat soppaan ja saatiin aikaiseksi kiva vappubuffet.

huhti%20vappu10%2C10.jpg

Voileipäkakkua on tässä useammalla jo pidemmän aikaa tehnyt mieli, joten tein sellaisen pienikokoisena. Tai ei siitä ihan pieni tullut, mutta kahdelle päivälle juuri sopiva.

huhti%20vappu10%2C6.jpg

Jaksan aina hehkuttaa parsan ihanuudesta ja nyt sitä sujahti piirakan sekaan. Irtopohjavuossa sai tehtyä tavanomaista paksumman piirakan.

huhti%20vappu10%2C8.jpg

Lapset toivoivat nakkeja ja ranskalaisia, aikuiset minilihapullia ja höyrytettyä parsakaalia.

huhti%20vappu10%2C7.jpg

Perunasalaattia, meloni- cashewsalaattia ja tomaatti -mozzarellavartaita.

huhti%20vappu10%2C5.jpg

Jälkkäreitä oli kolmea sorttia. Ei mitään ihmeellistä, mutta kaikki onnistui ja kauppansa tekivät. Lime -rosmariinisima ylitti odotukset ja samaa tulee tehtyä luultavasti ensi vuonnakin.

huhti%20vappu10%2C1.jpghuhti%20vappu10%2C17.jpg

Mansikkamuffinssit toivat mieleen kesän! Onneksi tässä jo mennään sitä kohti ja sää tälle viikolle ainakin täälä keskisessä suomessa on lupaillut kivoja ja aurinkoisia kelejä, vaikka viikonlopuksi jälleen lunta ja pakkasiakin.

huhti%20vappu10%2C4.jpg

Rahkamunkit tirahtivat kypsiksi rasvakeittimessä. Rahkamunkit olivatkin uusi tuttavuus ja yllättivät mehevyydellään. Näitä tulee takuulla tehtyä toistekkin.

huhti%20vappu10%2C3.jpg

Kokeiltiin tehdä myös itse tehtyjä vaahtokarkkeja. Näihin oli kyllä valmis resepti olemassa, sillä vaahtokarkkien teko ei ollut ennestään tuttua. Näistä tuli kyllä niin pehmoisia ja ihania, että tämäkään kokeilu tuskin jää viimeiseksi. Halloweeniin suunnitelmissa heti salmiakki vaahtiksia tottakai.

huhti%20vappu10%2C24.jpg

huhti%20vappu10%2C18.jpg

Lapset jaksaa joka vappu ihmetellä, miten sipsejä on ruokapöydässä. Kerran vuoteen on hyvä tehdä poikkeus!

huhti%20vappu10%2C16.jpghuhti%20vappu10%2C15.jpg

Mideillä ei vappuherkkuihin ollut vielä asiaa, mutta ilmapallot ja serpenttiinit kiinnostivat siitäkin edestä.

huhti%20vappu10%2C14.jpg

huhti%20vappu10%2C22.jpg

Iltaisin pelattiin ahkerasti korttipelejä. Tätä hetkeä olen kyllä odottanut, sillä nyt ensimmäisiä kertoja pystyttiin pelaamaan korttipeliä niin, että neljä vuotiaskin on saanut kunnolla juonesta kiinni. For sale -osakepeli ja papupeli tämän hetken lemppareita lasten keskuudessa. Ja kieltämättä välillä kiva pelata muutakin, kuin muistipeliä.

huhti%20vappu10%2C20.jpg

Voittajan on helppo hymyillä! huhti%20vappu10%2C21.jpg

Ja saatiinhan me navetallakin yksi vasikka lisää, kun Milla- hieho pyöräytti pienellä avustuksella eilen suloisen sonnipojan. Poikimiset ovat edenneet siihen pisteeseen, että enään 8 lehmää on poikimatta. Edelleen jättikokoinen Mustikka on yhdessä kasassa, mutta jospa senkin vuoro tulisi kohta puoleen.

huhti%20vappu10%2C23.jpg

Emon kaulan alla on turvallista ja niin lämmintä. Taisi olla poikiminen rankka kokemus hieholle, sillä hetken kuluttua nukkui niin sikeästi, että kuorsaus kuului.

Tänään sanotaan heipat mummille, mutta saadaankin samantien uusi vieras kyläilemään: Rompsun kummitäti loppu viikoksi. Sitä ennen meidän pitäisi käydä naapuri paikkakunnalla hieman ostoksilla, mutta huomattiin autossa menneen leiman vanhaksi. Kohta siis katsastukseen ja nyt itsellä peukut pystyssä, ettei mitään isompaa remontin tarvetta siihen tulisi. Nyt on vaihdettu autoon kesärenkaat alle, vaikka hieman kyllä mietityttää viikonlopun tulevat kelit... Onko teillä vielä nastat alla, vai kuinka?

Mukavaa viikkoa ja vielä ihanampaa toukokuuta!