kes%C3%A4kukka.jpg

Täällä on flunssaista väkeä ja yskä raikaa nyt iloisesti pitkin taloa. Kuumetta ei kuitenkaan ole ollut kenelläkään. Niinpä vain jäikin kukkaistutukset ja taimien koulinnat viikonloppuna sujuvasti tekemättä. Sunnuntaina käytiin vielä toisilla synttäreillä miehen veljen nuorimmaisen täyttäessä 4 vuotta. Kivat oli pippalot ja mukava oli nähdä miehen sisaruksia perheineen pitkästä aikaa.Ystäväni kävi taas kotipuolessa päivystämässä poikivista odottelevien karsinan aidan takana pysyykö jalat ristissä vai ei. Pysyihän ne, mutta jo maanantai aamuna siis navetassa väki lisääntyi.

Eilen iltasella on sitten puuhailtu terassilla kauniissa kevätkelissä puutarhajuttujen kanssa. Melkoinen kassillinen on kukkasipuleita, juurakoita ja siemeniä ilmaantunut eteiseen hyllyyn istutusta odottamaan.

5-vuotias oli innokas taittelemaan tyhjistä vessaparerihylsyistä kukkien siemenille pieniä ja maatuvia purkkeja.

taimet2.jpg

Taittelun jälkeen purkit täyteen multaa ja tuoksuherneet ja krassit pääsivät liotuksen jälkeen multaan itämään. Täyteen tupattu minikasvihuone pääsi oikean kasihuoneen lämpöön idättämään siemeniään.

taimet3.jpg

Taimien kouliminen on ehkä se tylsin vaihe koko taimivaiheen kierrossa. Nyt se oli vitkuttelusta huolimatta edessä tomaattien, chilien. paprikoiden ja meloonien kanssa, sillä kasvutila pienessä idätyslaatikoissa loppui auttamatta.

Innokkaita apukäsipareja tuppaa olemaan joskus liikaakin, mutta jokaiselle halukkaalle yleensä löytyy ikätasoa vastaavaa puuhaa.  Neiti oli innokas täyttämään pohjasta rei´itettyjä maitopurkkeja. Pienen multakerroksen päälle ripoteltiin lannoitteeksi kanankakkarakeita voimaa antamaan, joka hajuhaittojen vuoksi vielä peitettiin uudella multakerroksella. Maitopurkit on siinä mielessä käteviä, että niihin saa mahtumaan ihan hyvän määrän multaa joten kasvien juuristo ehtii vielä hyvin kasvaa ennen lopullista istutusta.

taimet1.jpg

Olisi vaan pitänyt ryhtyä hommaan jo paljon aiemmin, sillä nyt juuristot oli ehtinyt jo kasvaa niin nippuun, että puolet taimista päätyi kompostiin. En edes alkanut juuripaakkuja jakamaan, vaan leikkasin toisen kasvin juuresta poikki ja sain toisen kasvin sitten ehjällä juuristolla siirrettyä isompaan astiaan.

taimet.jpg

Koulitut maitopurkkeihin siirretyt taimet jäivät vielä toistaiseksi sisälle lämpöiseen kasvilamppujen alle vahvistumaan. Kurkut ja kesäkurpitsat odottelee vuoroaan. Itseasiassa jouduin laittamaan ne jo toistamiseen, kun lasten leikeissä koristetyyny otti niihin hieman liian läheistä kontaktia saaden varret katkeilemaan. Montaa viikkoa en enää malta pitää taimia sisällä, vaan pääsevät kasvihuoneen penkkeihin kasvamaan.

Samalla sotkemisella tehtiin rapunpieleen hieman kukkaistutuksia. Mustat ruukut täyttyivät pinkellä, pientä pakkastakin kestävillä neilikoilla. Eihän ne alunperin ostetut neilikat riittäneet mihinkään, vaan hankin muutaman satsin lisää ja nyt saatiin tarvittavaa rehevyyttä portaikon ruukkuihin.

kes%C3%A4kukka1.jpg

Kasvihuoneessa oli myös tapahtunut ruukuissa huomattavaa kasvua ja ensimmäinen tulppaani oli aloittanut kukintansa. Samalla raahattiin tulppaaniruukut terassin reunaan näkyville.

kes%C3%A4kukka2.jpgkes%C3%A4kukka%20tulppaani.jpg

Aamulla oli hetki, jolloin sain touhuta ihan yksinäni yhden ollessa eskarissa, keskimmäisen ollessa isänsä kanssa aurauspuuhissa ja pienimmän ollessa pyhäkoulussa. Istutin muutamia kukkasipuleita ja istuin terassilla suunnitellen alustavasti, miltä terassi tulisi tänä kesänä näyttämään. Vaihtoehtoja oli useampi, mutta Marimekon kuosit tekstiileissä tulee olemaan sisustuksen punainen lanka. Viime kesäisen musta-valko-keltaisen tilalle mietin raikasta vihreää tai violettia.

Tänään pitäisi vielä tehdä hieman laajempi viikonloppusiivous, sillä Tampereen suunnalta on tulossa autolastillinen sukulaisia pidennettyä viikonloppua viettämään. Taas riittää vipinää, lapsille seuraa ja toki meille aikuisillekkin. Jos vanhat merkit paikkansa pitää lautapelihyllyllä käydään ahkerasti valitsemassa pelattavaa joka ilta. Viime peleistä onkin jo aikaa.

Aurinkoista kuluvaa viikkoa teille kaikille! Teitä on eksynyt päivittäin taas ihan huikean iso joukko lukemaan höpinöitäni. Erityiskiitos vielä teille, jotka jaksatte ahkerasti kommentoida postauksiani. <3