Kirjoitellaas tänne lupaamaani tacopiirakan ohjetta, kun niin moni sitä viimepäivinä on pyytänyt. Ohje on ihan simppeli ja nopea valmistaa lyhyelläkin varoitusajalla vaikka yllätysvieraille. Itse teen usein piirakat kolminkertaisella ohjeella, ja osan nostan pakastimeen, josta ne on myös näppärä nostaa uuniin sulamaan ja suoraan kahvipöytään. Tässä ohje yksinkertaisena.
Pohja:
100 g voita
1 kananmuna
3 dl venhäjauhoa (täysjyvä)
1 tl leivinjauhetta
suolaa myllystä
Täyte:
1/2 kg pihvinaudan jauhelihaa
1 pss tacomausteseosta (Santa Maria)
1 dl vettä
2 sipulia
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl maitoa tai kermaa
kourallinen juustoraastetta (esim. Pirkka emmental-mozzarella)
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 tomaattia lohkoina
Sulata voi. Lisää siihen kananmuna, vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita hyvin ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Paista jauhelija ja ohuiksi renkaiksi/silpuksi hienonnettu sipuli. Lisää sekaan 1 dl vettä ja tacomausteseos. Siirrä pois levyltä ja anna hieman jäähtyä. Sekoita jauhelihan joukkoon muut aineet tomaattia lukuunottamatta. Kaada seos piirakka vuokaan.
Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi ja asettele piirakan pinnalle. Päälle voi vielä ripotella kourallisen juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Piirakka sopii hyvin kahvipöytään, mutta myös vaikka illanistujaisiin salaatin kaverina.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.