kasvih1.jpg

Aika surkea näky oli vastassa, kun kasvihuoneen ympäristössä erehtyi käppäilemään. Kuollutta kasvustoa katosta lattiaan ja ikkunatkin niin likaiset, että paikoittain ikkunoiden läpinäkemisessä sai käyttää jo hieman mielikuvitustakin mukana. Me akat päätettiin pistää tuulemaan ja ajettiin traktori kasvihuoneen ovelle kauhoineen päivineen. Kyllä nauratti, kun kontattiin kauhan alla olevasta kolosta lapion ja talikoiden kanssa kasvihuoneeseen. Pikkuneiti meni ihan näppärästi, mutta samaa ei todellakaan voi sanoa minusta, sillä jäin kiinni etumuksesta ja ahterista. Makeat naurut saatiin ja todettiin, että vaikeuksien kautta voittoon kuitenkin ja päästiin toteuttamaan urakkaa.

kasvih2.jpg

Menihän siinä heiluessa kahdeksan tuntia ja pikkunäperrettävää jäi seuraavallekin päivälle. Mutta kyllä vaan tästä on seuraava kasvukausi huomattavasti mukavampi aloittaa, kun likaisesta huoneesta. Talveksi kasvihuoneeseen on tarkoitus laittaa myös muutama lyhty roikkumaan. kasvih3.jpg

Meillä on edelleen ruukkujen pesu kesken, vaikka niitä kuvan oton jälkeen on kasvihuoneeseen jo runsain mitoin kannettukin. Nyt vaan olen ollut niin flunssainen, että vesileikit muutaman asteisessa säässä ei ole liienmin houkuttanut.

kasvih4.jpgaa1.jpg

Loppuvaiheessa ja muutaman kauhallisen jälkeen neiti otti ansaitut päikkärit traktorinkopissa istuskellen. Kun vajaa kolmevuotias sanoi yksin käyvänsä kuorman tyhjentämässä traktorilla lantalaan, jouduttiin käymään asiasta pientä keskustelua. Vakuutti osaavansa ja sain kuulla olevani tosi tylsä äiti, kun en (hieman alle 3- vuotiasta) yksin päästänyt traktorilla ajamaan.  Vaikka traktorilla ajo ei mitään rakettitiedettä suinkaan ole, oli mimmillä kovat luulot omasta osaamisestaan, kun lasten sähkökäyttöinen traktorikaan ei vielää pysy hanskassa. Ja sinne polkimillekin on vielä aika pitkä matka.

aa.jpg

Nyt kun kaikki ihmisten syötäviksi kasvatetut rehut on nostettu viimeisiä punajuuriakin myöten, pitäisi taas traktori ajaa kasvihuoneen viereen ja tyhjätä loput ulkopuolella olevat kasvatuslaarit.  Vielä riittää muutamaksi tunniksi lapioimista ja se olisi tarkoitus tehdä ennen pakkasia. Paljon jää myös monivuotisia yrttejä ja mansikkalajikkeita koettamaan onneaan talven pakkasia vastaan, osan niistä olisi tarkoitus tehdä talvisuojausta.

Ostinkin jo talvivalkosipulin kynnet valmiiksi, mutta niin hyvässä säilössä on sekin pussi, että vielä en ole niitä löytänyt maahan istutettaviksi. Mainittakoon vielä samalla, että kameran piuha jatkaa edelleen oleskeluaan piilosilla. Pitäisiköhän tässä ihan huolestua omasta muistamattomuudesta?

Perjantai-illan kunniaksi meille saapui juuri rakas ystävä viikonlopun viettoon. Usein tulee hänen kanssa yhdessä kokattua, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus.  Ajattelin, että laitetaann kevyesti caesarsalaattia ja juusto- tomaattipiirakkaa, mutta sen verran tuli kauan pöydässä istuttua ja herkuteltua, että kovin on nyt täyteläinen olo. Jälkiruokaleivokset odottaa hyytymistä vielä jääkaapissa. Nam.

iltapalaa.jpg

Ens viikolla meillä onkin normaalista poikkeavia suunnitelmia, niistä myöhemmin lisää.

Rentouttavaa viikonloppua jokaiselle!