Nyt ollaan silmä kovana laitumelle päin ja koitetaan pongata kaikki kiimassa olevat lehmät. Helpottaa huomattavasti ensi kevään poikimisia, mitä useamman tapahtuman saa merkattua kalenteriin. Itse astumisenhan pääsee todistamaan aika harvoin, mutta ne sonnin liehittelyt sitäkin useammin. Ahkera poika Messinki on ollut, suurimman osan jo astunut. Nyt vaan pidetään peukkuja että uusintakiimoja tulisi mahdollisimman vähän ja toivottu tulos syntyisi mahdollisimman monella jo ensimmäisestä kiimakierroksesta.

laitumella3.jpg

Valkopäiden sukukokous, osallisinina sisarukset Aurinko ja Euroviisu, tämän kesän sukuhaaraa edustaa Nastamuumio.

laitumella2.jpg

Meillä on keväällä kylvetty kolmelle laidunlohkolle rehuhernettä. Yhden niistä emot saivat jo pistellä hyvällä ruokahalulla poskeensa ja tänään pääsevät seuraavalle. Ei muuten kauaa turvat tuhise, kun herneet on vedelty parempiin suihin. Maidontuotanto lehmillä tällä hetkellä huipussaan ja se näkyy myös vasikoiden kiivaassa kasvussa. Rinkelin ja Rompsun kanssa ollaan ahkerasti käyty tarkistelemassa laitumella vesiastioiden tilannetta ja syömässä herneitä.  Ollaankin vietetty aikaa ihan kolmistaan isännän ollessa heinänkaatopuuhissa ja vanhimman vuorostaan kummitädin luona yökylässä. Tänään kummitäti palauttaa pojan kotiin, sillä meille on tulossa odotettuja vieraita ja haluan kaikkien lasten olevan silloin kotosalla. :)

hernepelto2.jpghernepelto1.jpg

Herneitä on ihan valtavasti.

hernepelto.jpg

Kovasti on myös kasvanut tämän kesän nuorin Nyrkki-vasikka. Kovin uteliaana tuli laitumella tekemään tuttavuutta vaikka hyvin vähän olen tänä kesänä ehtinyt laitumella vasujen kanssa seurustella. Mihinkähän tämä kesä on oikein vierähtänyt, kun jatkuvasti tuntuu alkavan uusi viikko? Voisin joku päivä ihan ajan kanssa koittaa kuvailla vasikoita, sillä vihdoin viimein sain uuden ulkoisen muistiaseman vuoksi kameran tyhjättyä. Johan meinasi olla kinkkinen tilanne, kun molemmat läppärit ja pöytäkone niin täynnä kuvia, ettei edes täynnä olevaa kameran korttia saanut mihinkään tyhjättyä. Nyt on taas tilaa, sillä tuurin reissulta isäntä hankki muistiltaan sen kokoisen kiintolevyn, että ihan heti ei tila lopu kesken. Enään ei riittänyt gigatavut, vaan kuulin myyjän ja isännän välillä puhetta jo teratavuista ja siitä että muistiltaan isoin levy on saatava, mitä tarjolla on. On kai tuo toinen puolisko kyllästynyt mun jatkuvaan rutinaan koneiden hitaudesta ja tilan puuttumisesta. Eilen kun kuvia siirtelin, niin tulipahan huomattua, että Ifolorin valokuvakirjoja on tekemättä viime vuoden heinäkuulta saakka. Mistähän ajan niiden tekemiseen repisi? Useampi kymmenen tuhatta säilyttämiskelpoista kuvaa kun tulee napsittua vuosittain, mutta harrastushan se on. Ehkä sitten loppuraskaudesta ehdin panostaa enemmän kuvakirjoihin, kun liikkuminen alkaa käydä työläämmäksi. (Paino sanalla ehkä, sillä tässä ei enää kovin montaa viikkoa ole aikaa, jaiks!) Lapset onkin jo niitä kysellyt, sillä tosi usein katsellaan kuvakirjoja yhdessä ja ne on kyllä meille kaikille tärkeitä. Kun vaan taas saisi aikaiseksi... "Äiti onko se änkkäripuistoloma ja se toinen kylpyläloma jo kirjoissa tai muistatteko kun mulla oli kaverisynttärit? Onko ne vasikkakuvat jo kirjassa tai ne kun kiipeilin sielä puunlatvassa tai käytiin sielä kivassa luonnonpuistossa?!?!" Ääk, ei ne vielä ole, mutta kohta on.

laitumella4.jpg

Iltakierroksella silmien edessä sattui se harvemmin nähty tilanne ja sain laittaa kiimakalenteriin Irinan kohdalle ruksin. Toki tuo eka kuvasarjan tilanne olisi jo riittänyt ruksin laittoon, sillä sonni niin kauniisti ynisi lehmän korvaan että tiesin heti olevan muustakin kysymys, kuin pelkästä kaverillisesta iltapesusta. :)

laitumella1.jpg

Laitumelta pois päin lähtiessä sain seuraa. Tulivat sakilla portille katsomaan, joko pääsisi viereisen lohkon hernepeltoon. Eilen vielä eivät pääseet, mutta se onnen hetki niille koittaa tänään.

laitumella.jpg

Mutta nyt leipomispuuhiin, sillä nukkumatti tipautti mut unten mailta jo tuttuun 05.00 aikaan. Johan tässä pari viikkoa ehdittiinkin välillä nukkua 12 tunnin yöunia.

Mukavaa tiistaita jokaiselle!