Muumeja siellä, muumeja täällä. Pikkuneiti 2-veen yhtiä suosikkileluja on tällä hetkellä muumit. Useanpana päivänä viikossa Muumilaiva -ja talo saavat hieman villimmänpuoleista kyytiä. 6-vuotias ei enää niistä innostu, mutta kaksi nuorempaa sitten siitäkin edestä. Haisulifiguuri meiltä puuttuu ja sellaista etsitään. Saa laittaa vinkkiä, jos joku tietää mistä löytyisi, tai omissa nurkissa pyörii ilman leikkijää.0000000000000000000000000000000000000000

Lapset usein pyytävät minua laulamaan pitkän muumilaulan. Ja minähän laulelen. :) Sen sanat tässä suosikki kipaleessa kuuluu näin:

 

Vuorten ja laaksojen sylissä kaukana

aukeaa muumien mukava maailma:

entisten aikojen maa, satujen maa.

On muumien elämä suvea suloista,

talven he nukkuvat loitolla murheista,

neulaset vain masussaan ruokanaan.

Ei sen parempaa!

 

Ei muumitaloa lukita yöksi, hei muumit!

Kun hämärä hiipuu jo tähtien vyöksi, hei muumit!

Karkeloi kansa ja kunnailla soi,

muumien elämää oppia voi.

Hei muumit, hei muumit, hei muumit!

 

Pappa ei hatusta erkane ikänä,

laukku on mammalla henki ja elämä,

Nipsu se on lääpällään kimmeltävään.

On keksijä-Niiskulla nenällä kakkulat,

siskonsa otsalla kiehkurat hurmaavat.

Hemuli hamuaa vaan, helmojaan ja kokoelmaa.

 

Mainittakoon vielä, että ehdoton lemppari muumijakso on Muumipapan muistelmat, osa 2. Lieko valtavalla Edvard Rontilla osuutta asiaan? You tubesta löytyy. Muumipalapelit ovat myös lasten suosiossa. Minä en mikään hillitön muumifani -tai keräilijä ole. kuitenkin muumimukeja on kertynyt jonkunverran kaappeihin. Lapsille on hankittu myös murokuljoha ja lautasia. Rakkain muumiesineeni on ehdottomasti mustavalkoinen muumitarjotin, joka jossain astiapostauksessani on muitaakseni jo vilahtanutkin. Sen sain siskoltani 30 vuotis lahjaksi.

Läheskään kaikkia muumimukeja meiltä ei löydy ja vanhoja ei ollenkaan. Lasten myötä tässä vasta on muumeista hieman kiinnostuttu. Muutama muumimuki on ollut niin kaunis, että niitä olen sitten ostanut useamman. Ehkä kaikista kaunein muki on mielestäni se Toven Juhlat, kuuluisa rillimuki. Hurraa mukeja olis kiva omistaa kuuden setti, mutta ei mulla ole ensimäistäkään. Ne sopis niin kivasti terassin väritykseen. Pärjään ehkä ilmankin, luulisin.

Muumimukit on myös kivoja lahjaviemisiä, yleensä ihan tervetulleita. Omille lapsille hankin jonkun verran mukeja. saavat sitten aikanaan päättää tykkäävätkö vai hävittävätkö pois. Ostoarvon niissä ainakin luulisi säilyvän, vaikka muumi hysteria tästä tulisi laskemaankin. Kuvailen, mitä meiltä meiltä löytyy ja teen niistä oman postauksensa joku päivä.