Harrastuksena piirtäminen.

Olen pitänyt itseäni huomattavasti keskivertoa lahjattomampana piirtäjänä. Viime vuonna kuitenkin jalkani leikattiin ja kovissa särkytuskissa keskellä yötä satuin ottamaan mustekynän käteen. Aloin piirtämään. Pöllö oli ensimmäinen asia, joka mieleeni pälkähti. Siitä tuli ihan kiva ja seuraavasta edellistä kivempi. Olin aika hämmästynyt itsekkin piirrustuksesta, joka lasten piirrustuslehtiöön valmistui.  Myös nalleja syntyi pöllöjen kavereiksi.

6.jpg

00000.1p%C3%B6ll%C3%B6t.jpg

Kaikki oli siis aika pienestä kiinni, sillä tarkoituksenani tuona yönä oli katsella joku elokuva läppärin kautta. Akku kuitenkin oli lopussa ja kipsin kanssa laturinjohdon metsästys ei tuntunut parhaalta mahdolliselta puuhalta kolmen aikaan yöllä. Kynä ja lehtiö vain sattuivat olemaan pöydällä valmiina 3 vuotiaan poitsun päivällisen piirustustuokion jäljiltä.

Niinpä minä sitten piirsin ensimmäiset kuvat lastenhuoneeseen, johon en ollut löytänyt mieleisiäni ja oikean sävyisiä kuvia mustalle tehosteseinälle. Siitä se vain lähti. Niin pienestä onnenkantamoisesta. Kiitos laturinjohto, että olit tuona yönä hukassa, tästä eteenpäin ei kuitenkaan tarvitse piilotella. Pysytään kaikki paremmalla mielellä, kun olet tallella aina omalla paikallasi. :)

IMG_0726.jpg

IMG_0725.jpg

IMG_0729.jpgIMG_9769.jpg

Monen monta pöllöä on lennellyt ystävien ja tuttavien seiniä koristamaan, myös tusseja ja mustekyniä harrastukseni on syönyt kiitettävät määrät. Uuden olohuoneen tulevalle seinälle olen piirtänyt käsin ja tietokoneella seinällisen kuvia. Kehykset niistä vielä puuttuvat. Viime Tuurin reissulla ostin myös elämäni ensimmäiset öljyvärit ja maalauspohjat, tosin kai niille joku oikeampikin termi olisi olemassa. Siinä hommassa en vielä muiden kiireiden vuoksi ole päässyt edes alkuun, kuin ajatuksen tasolla. Hienot suunnitelmat päässäni ovatkin, tosin tuskin yhtä kauniina niitä saan maalauspohjalle ikuistettua.  Kaksi isosiskoani olivat aikanaa piirustusluokalla, jonne minäkin Tampereella asuessa pyrin. Nurinpäin oleva käpy ei tainnut  olla vahvuuteni. Eikä se tainnut näyttää siltä, miltä tuomaristoraadin mielestä olisi kuulunut näyttää. Niin sitten päädyin musiikkiluokalle. Hassua, että yhtäkkiä mieleeni pompsahti tuo käpy. Ja lyijykynällä oli taiteiltava. Ehkä pettymys oli silloin niin valtava, että päätin jättää kynäilyt paremmin ne hommat taitaville. Aikaa tästä on lähes kulunut 22 vuotta.

En siis kuvittele edelleenkään olevani hyvä piirtämään, mutta ihan keskiverto jees. Mottona tässä on ollutkin:

Kun itse tekee, saa sellaista kun sattuu tulemaan.

Ja tuo mielessä porskutetaan tyytyväisenä eteenpäin.

0000piirr.jpg

Suosittelen jokaista kokeilemaan. Ei siinä mitään häviä, vaikka ei heti  onnistuisikaan. Monen monta lähes valmista piirrustusta minultakin on epäonnistunut yhden harmittavan ylimääräisen viivan vuoksi. Silloin voi vähän ketuttaa ja tulee mietittyä, olisiko lyijykynä sittenkin parempi vaihtoehto, mutta ei se kuitenkaan ole. Suoraan mustekynällä piirtäminen tuo omanlaisensa jännityksen varsinkin, jos paperille on hahmottumassa jotain kivaa. Puuväreillä tai tussilla jotain tulee joskus väritettyä. Symmetrisiähän tuollaiset vapaalla kädellä piirretyt kuvat ei suinkaan ole, tarkemmin kun katsoo, esimerkiksi pöllön molemmat puolet ovat aika paljonkin erilaiset toisiinsa verrattaessa.

Myös minulta on pyydetty lempeän näköisiä pöllöjä. Aivan mahdotonta, sillä kynästäni syntyvät pöllöt ovat olleen järjestään kiukkuisen näköisiä. Lempeitä pöllöjä piirrellessäni lapsille riitti väritystehtäviä.

Nyt sitten tarvin keittiön oven päälle jonkun kuvan. Hirvet sinne sitten päätyivät. Sävytkin oli seinään juuri passelit.

IMG_0350.jpg

Punatulkku sai hieman kosketusta puuvärikynästä.

IMG_0359.jpgIMG_0360.jpg

Tietokoneella piirtämisestä teenkin joku päivä ihan oman postauksen.