0000000000000000000000000000000000000000

Onneksi nyt on pääsiäinen lopuillaan, sillä vieraita on riittänyt koko pääsiäisen ajan ja sen mukaan on tullut kokkailtua ja ähmittyä niin että napa kohta ratkeaa. Rakastan kokata herkkuja ja meillä käy aika paljon ruokavieraita. Samalla sitten niitä tulee siinä itsekin syötyä ja nyt monen päivän jälkeen ja se jo tuntuu ja näkyy! Leipomuksia tehtiin myös yhdessä vanhan kaavan mukaan lasten kummitädin kanssa. Että niin vaan lipsahdin vähähiilariselta hiilarisen puolella, mikä heti aiheuttaa ylimääräistä turvotusta ja väsymystäkin. Ihana ja ikimuistoinen pääsiäisenaika kerrassaan kylläkin ja kiitos kaikille meillä kyläilleille!

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A41%2C6.jpg

Lasten serkut perheineen siis saapuivat torstai-iltana. Paljon touhuttiin tässä kotosalla ja navetalla oltiin porukallakin eläinten siirtelypuuhissa. Kun poikimakettoihin saatiin tehtyä tilaa, opetettiin Ellan kanssa ensikertaa poikivat hiehot ja Lipton-sonni kulkemaan navetan ramppia ylös ja alas. Alkukangertelun jälkeen homma alkoi luistamaan. Vielä kun navetalle mennessä sai ylimääräisen jauhoannoksen seleenillä ja vitamiineillä höystettynä, ehti navetalle jonottajia kertymään ihan jonoksi asti.

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A41%2C2.jpg

Herkkuja vedelty jos jonkinmoisia.

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A41%2C3.jpgp%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A41%2C4.jpg

Rentoa yhdessä oloa ja lasten ninjaleikkejä. Paljon rakkaita ympärillä.

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A41%2C7.jpg

Isäntä oli herännyt ennen meitä muita ja loihtinut yllätykseksi ihanan aamupalan. Propsit hänelle siitä!

P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A4.jpg

Pääsiäisen ajan ruokiin kuului myös parsa-lohi-hollandaiskastike -annos. Oikeasti munat kuuluisi olla raa´ahkoja uppomunia, mutta koska kaikki oltiin kovan munan ystäviä, ne keitettiin perinteiseen tyyliin kypsisksi. Parsat paistoin pannulla keittämisen sijaan ja niin maukkaita olivat, että tulee jatkossa tehtyä useamminkin. Kevät on parsojen sesonkiaikaa, joten nyt kannattaa kokeilla. Parsakeittoa voisi keitellä myös lähipäivinä, se se  vasta ihanaa onkin!

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A41.jpgp%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isen%C3%A41%2C5.jpg

Jäähallilla luisteluttamassa lapsia. Aina yhtä innokkaita ovat lähtemään ja vauhtia riittää. Luistelun jälkeen alkoi pilkkikisat, johon miehet osallistuivat lapsien kanssa. Meidän pikkuneiti oli niin poikki, että vetäisi samaan aikaan vaatimattomat kolmen tunnin päikkärit kotisohvalla. Raskas huvi vaatii raskaat unet, vai miten se meni? :)  Emmi voitti pilkkikisojen lasten sarjan ja Dino-kissa sai pienen ahvenen tuliaisiksi.

maalis1%2C0.jpg

Kameran eteen linssiluteita riittää tässä porukassa aina. Monet ihanat kuvat ja hetket tullut ikuistettua. Näitä katsellessa tulee aina niin hyvä mieli.

maalis1%2C1.jpgmaalis1%2C2.jpg

Illalla lautapelailua, vaikka pitkälle yön puolelle se taisi lipsahtaakkin.

maalis.jpg

Serkut lähtivät sunnuntaina. Pieni pikasiivous ja ryhdyttiin leipomispuuhiin seuraavia vieraita varten. Rakas lapsuuden ystäväni saapui perheineen pikavierailulle yhdeksi yöksi.

maalis1%2C5.jpg

Aika huikea yhteensattuma, sillä saatiin pääsiäisenä kylään 3/4:stä kummilapsestani. Kylään tulleella, tummalla kaunottarella riitti vientiä joka suuntaan. Meidän Rompsu taitaa olla varsin ihastunut Ronjaan.

maalis1%2C4.jpg

Viimeinen hiilariateria minulle tähän erään oli naudanpihvit lohkoilla, salaatilla, suppiskastikkeella ja sipulirenkailla. Ei jäänyt kenelläkään syömättä. Nyt vielä illallakin on ihan ähky.

maalis1%2C3.jpgmirkka.jpg

Saatiinpa kuulla samalla Mikon tekemää 18.3.2016 julkaistua Dub- levyn tuoretta tuotantoa. Oli ihan uutta musiikkityyliä meille ja harmittaa kun ei omisteta vanhan sorttista levysoitinta. Yoy tubesta löytyy videoita ja seuraavasta linkistä voi lukea lisää, mitä tämä dubi on. Jatkossa mahdollisesti tulossa myös cd-versio... Ainakin me täällä niin toivotaan. Tämä on ihan loistavaa fiilistelymusiikkia ja kotimaistenkin artistien dubversioita löytyy kyseiseltä vinyyliltä.

http://www.soundi.fi/jutut/jukka-pojan-raappanan-reino-nordinin-ja-muiden-suomireggae-artistien-tuotantoa-kasiteltiin-uusiksi-dub-albumille/

Lopuksi muutama hieman erilainen kuva levyn kanssa. :)

maalis3.jpg

Että tällainen pääsiäisloma meillä. Ensi viikolla uskoisin meillä ensimmäisen vasikan jo pöllähtävän maailmaan, jos Lakka hiehon mahan koosta päätellen sille olisi kaksoset syntymässä. Tässä siis ihan jännän äärellä eletään poikimisten alkamisten suhteen. Muutenkin tulossa kiireinen viikko, sillä ensi viikolla ihan joka päivälle ohjelmaa välillä vähän liiankin kanssa.

Miten juuri sinun pääsiäisen vietto sujui? Keväistä alkanutta viikkoa kaikille!