Innostus omatekoisia jäätelöitä kohtaan on huipussaan ja montaa makua on tullut jo testattua. Kuitenkin vadelma tuli vasta muutama päivä sitten kokeiltua ekaa kertaa ja sen maku vei heti kerrasta mukanaan. Täyteläistä, raikasta, lisäaineetonta, ja kesänmakuista. Mitä muuta, sitä voi jäätelöltä toivoa?

00vad.jpg

3 purkkia kuohukermaa

1 purkki kondensoitua maitoa

Vadelmia

Vaniljasokeria

Vaniljakreemejauhetta

00ham2%2C2.jpg

Vatkaa kermat jämäkäsi vaahdoksi. Sekoita kondensoitu maito kerman sekaan. Kaada seos kannelliseen, muoviseen rasiaan. Laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.

Valmista vadelmakastike. Jäätelön voi maustaa tuoreista tai pakastetuista vadelmista. Survo vadelmat sauvasekoittimella, osan vadelmista voi sekoittaa jäätelöön kokonaisena. Sekoita survottujen vadelmian sekaan muutama ruokalusikallinen vaniljakreemejauhetta ja tarvittaessa ripaus vaniljasokeria. Sekoita vadelmasose jo hieman jäähtyneen jäätelömassan sekaan muutamalla pyöräytyksellä. Laita takaisin pakastimeen.Kokonais pakastusaika on noin 9 tuntia.

00vad1%2C3.jpg00vad1.jpg

Koristele annos haluamallasi tavalla. Itse laitoin vadelmasosetta, kermavaahtoa, sitruunamelissaa ja tuoreita vadelmia. Ilta-aurinkoisella terassilla nautitut annokset saivat syöjien keskuudessa ihastuneen vastaanoton. Uusia jäätelöpalloja sai kaivertaa kuppeihin useanpaan kertaan, se varmasti kertoo kuinka hyvää jäätelö oli.

Kokeilkaa, niin helppoa ja hyvää!

00vad1%2C2.jpg

Tunnistepilven kohdasta "Jäätelö" löytyy myös paljon muita omatekoisia jäätelöreseptejä.