kurkku1%2C6.jpg

Kasvihuneen kätköistä puskee erikoisesta kesästä huolimatta aivan valtavat määrät kurkkuja ja tänä vuonna ne ovat ihan jättikokoisia. Koska kurkkuja ei ehdi syödä niin millään konstilla ja ystävillekin niitä jakelen auliisti, päätin kokeilla tavallisella kurkulla säilöntää. Onnistunee yhtä hyvin, kuin avomaankurkullakin.

kurkku1.00.jpgkurkku1%2C04.jpg

Koppasin muutaman kurkun kainaloon ja huolellisen kurkkujen pesun jälkeen päästiin pikkuneidin kanssa säilöntähommiin.

kurkku1%2C01.jpg

Siivutin veitsellä noin parin millin paksuisia siivuja.

kurkku1%2C02.jpg

Omalta maalta tillit, mutta valko -ja keltasipulit olivat kaupasta haettuja. Kasvimaalla ne eivät olleet vielä täyttänyt oikeita mittoja ja jätettiin ne vielä paikalleen kasvamaan.

kurkku1%2C03.jpgkurkku1%2C1.jpg

Ringa asetteli kurkkuja ja tillinvarsia purkkeihin, kuin vanha tekijä. Sipulit asentelin minä, sillä sipuleista oli tarkka purkkijako, mitä tulee minnekkin.

kurkku1%2C2.jpg

kurkku1%2C7.jpg

Kun kurkkupurkit oli täytetty, oli aika tehdä liemi. Tähän käytettiin Meiran Kurkun säilöntä-seosta. Siihen lisäsin hieman sinapinsiemeniä ja maustepippureita lisää. Muutoin mentiin pussin ohjeen mukaan, mutta herukanlehtiä ei purkkeihin laitettu, sillä osaan purkeista laiteltiin muiden aineiden lisäksi tavallista sipulia, osaan lisäksi valkosipulia ja osa tehtiin ihan sellaisinaan.

kurkku1%2C5.jpgkurkku1%2C2%20%E2%80%93%20kopio.jpgkurkku1%2C4%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Purkit täytettiin ylös asti ja sen jälkeen kaadettiin lähes kiehuva mausteliemi päälle niin, että kurkut peittyivät.

kurkku1%2C3.jpg

kurkku2.jpg

Nopeasti kannet kiinni ja ei mennyt montaa minuuttia , kun kurkut olivat jo saaneet maustekurkun tummanvihreän värityksen.

Hieman ehdittiin jo maistella matkalla ja kurkut olivat ihania! Nyt ne tekeentyy kellarissa muutaman viikon ja sitten niitä pääsee syömään reilummin. Olisin tehnyt kurkkuja isommankin satsin, mutta kurkkupurkkeja oli kehnosti saatavilla kotikunnasta. Ikeaanhan tässä olisi päästäpurkkiostoksille. Näitä tehdään vielä lähipäivinä paljon lisää talven varalle!