000tom.jpg

Kylmä ja viileä kesä ei ole päässyt vaikuttamaan kasvihuoneen kasveihin. Tosin kasvihuoneessa on ollut lämmitys koko kesän aina yöaikaan. Turvalasit oli nyt tänä kesänä ensimmäistä kertaa testissä ja viileä kesä ei ole vaatinut varjostuskangasta. Niin paljon kauniinpi on lasiseinäinen huone edellisiin kennolevyihin verrattuna.

sunnuntai1%2C8.jpg

000tom1.jpg000tom3.jpg

Lapset ovat aina mukana mielellään kasvihuoneella. Kasteluleikit ovat niin kovasti lapsille mieluisia, eikä tarvi kahta kertaa kysyä, kuka vesiletkulla haluaa kastella. Kasvihuoneessa ja sen ympäristössä riittää nyt herkullista suuhunpantavaa kurkusta herneisiin. Kasvihuoneen sisällä on amppelissa metsämansikoita, joka tuottaa moninkertaisen mansikkasadon ulkona olevaan saman lajin edustajaan verrattuna. Nyt myös mansikkamaa ja vadelmapuskat puskevat marjaa niin paljon, kun lapset jaksavat syödä. Pakastimeen ei kylläkään ole vielä omista puskista marjan marjaa laitettu.

000tom2.jpg

Suippopaprikat ja tavalliset paprikat (California Wonder) ovat vielä täysin raakoja, vaikkakin jo kivan kokoisia. Chilipuskassa alkaa olla muutamia kypsiä, mutta raakoja vielä satapäin. Yksi aikaisemmin kypsynyt Chilipensas (Rubiero) on tullut jo popsittua tyhjäksi lähes kokonaan.

000tom5%2C5.jpg000tom5%2C3.jpg

Yrteistä on kasvanut valtavia puskia, joten ne eivät ole tämän kesän erikoisista sääoloista nähtävästi kärsineet.

000tom5%2C4.jpg

Yrttienkirjo tänä vuonna on laaja; kasvihuoneelta löytyy salviaa, rosmariinia, timjamia, mäkimeiramia, laventelia, karry-yrttiä, tilliä, thai-ja kanelibasilikaa, tavallista -ja lehtipersijaa, lipstikkaa, viinisuolaheinää, minttua ja sitruunamelissaa. Ja rakuunaa, joka on rehahtanut miltei parimetriseksi kasvustoksi. Nyt kasvikuivuri tuleekin tosi tarpeeseen, sillä kaikki mitä ei ehdi käyttää olisi tarkoitus kuivata talteen.

sunnuntai1%2C4.jpg

Kaikissa seitsemässä eri tomaattilajikkeessa on jo kovasti raakileita.

sunnuntai1.jpgsunnuntai1%2C3.jpg

Kurkkuja on monen muotoisia ja kokoisia. Puskat kukkii runsaasti, joten lisää myös kurkkuja tulossa.

sunnuntai.jpg

Ensimmäinen jo hieman punasteleva tomaatti löytyi lehtien suojasta. Tätä oli jo odotettu. Kaksi pienintä jo silmät kiiluen kyttäävät, koska päästään tomaatteja maistelemaan.

sunnuntai1%2C5.jpg

Jos kaikkiin pensaissa oleviin kukkiin tulee tomaatit, niitä tulee tuhansia... Tarkoitus olisi jalostaa niistä paholaisenhilloa, tomaattikastiketta ja ketsuppia. Myös kuivausta ajattelin kokeilla ja toki parhainpia ovat tuoreena suoraan pensaista napsittuna.

sunnuntai1%2C2.jpg

Alkavalle viikolle on luvatu hyviä kelejä, jolloin tomaateilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa joukolla punastella...

Aurinkoista alkanutta viikkoa!