joulupaketti.jpg

Mielestäni yksi parhaista joulupuuhasteluista on lahjojen paketointi. Miten se voikin olla niin mieleistä puuhaa? Koko aamupäivä sujuikin puolille päivillle paketoinnin merkeissä.

joulupaketti4.jpg

Lomareissulla eksyin ihanaan krääsäkauppaan, eli Tigeriin. Sieltä, cittarista ja Sinooperistä lähti matkaan ihania paketointikoristeita. Pieniä puisia tonttutyttöjä -ja poikia lähti muutenkin mukaan joulukoristeiksi, vaikka mikään tonttufiguurifani en yleensä olekkaan. Nuo pääsevät ehdototomasti koristamaan keittiön ikkunan välejä, jos niitä paketoinnista jää riittävä rivistö ylimääräisiksi. Hintaakaan näille ei ollut paljoa siunaantunut, sillä 2 kipaletta maksoi vaivaisen euron.joulupaketti3.jpgjoulupaketti2.jpg

Intohimoiselle ruoanlaittajaystävälle ihana paketinpäällinen oli minikokoinen raastinrauta, Tigerin valikoimista sekin...

joulupaketti9.jpg

Myös piparimuotit, punaiset joulupallot ja kuusenkoristeet saivat kivasti ilmettä paketteihin. Mitäs tykkäätte?

joulupaketti91.jpg

Taustalla näkyvät  harmaat feel felt- huopapallot ovat ihana, uusi tuttavuuteni. Saattaahan niitä olla kaupoissa ollut jo pitkään, mutta vasta kuukausi- pari sitten tutustuin niihin . Ajattelin niillä myös koristella joulukuusta ja kynttiläasetelmia ja niiden kädessä pitäminenkin on ihanaa ja rentouttavaa.

joulupaketti5.jpg

Puisia askartelukoristeita voisi hyvin hyödyntää lahjapakettejen nimilappuina. Itsellä on suunnitteilla tehdä lähipäivinä taikataikinaa ja siitä kuusen -ja pakettien päälle koristeita. Täytyypä niitä askarrella viikonloppuna, kun vieraita tulee ja ottaa heidätkin mukaan näpertelemään. Minulla on ollut askarteluvillitys päällä jo muutaman viikon ja kohta saankin kerralla paljon valmista aikaan.

Koukutusvaroitus! Facebookissa on aivan ihana "Sydämeeni joulun teen" -ryhmä, joka pursuaa ja tursuaa ihania ideoita jouluun ja jouluaskerteluun. Se on kyllä ehdottomasti yksi parhaista ryhmistä facebookissa ja sitä tulee seurattua lähes päivittäin.

joulupaketti1.jpg

Simppeliä ja yksinkertaista. Omasta mielestäni joulun kauneimmat paketit kääriytyvät mustavalko- sävyisiin lahjapapereihin. Toki muutakin väriä mahtuu joukkoon. Leimasimella sai myös kivasti painettua pakettiin lahjansaajan nimen.

joulupaketti8.jpg

Mun jouluapulainen toistaa kerta toisensa jälkeen samat, mieltä askarruttavat kysymykset, jotka kuuluvat seuraavanlaisesti:

"Äiti, anna minä kurkkaan edes ihan vähän"

"Äiti, kenelle tämä on? Äiti, mitä siellä on? Äiti, saanko edes vähän kurkata?"

Eeeeh, ei kukaan voi olla niin utelias! Edes lemppariohjelmat Seikkailija Dora, Ryhmä Hau, Prinsessa Sofia tai Muumilaakson tarinat ei anna minulle hetkenkään paketointirauhaa. :)

joulupaketti7.jpg

Ei lastenkaan valitsemassa puna- vihreässä paperissa ollut moitteen aihetta. Kaunistahan sekin on ja tonttukoristeet pakettien päälle sopivat niin kivasti väreihin.

Kiva lahjapaperi-idea on myös vanhat sanomalehdet lahja -tai juuttinarulla höystettynä. Varteen otettava vaihtoehto on myös yksivärinen pakkauspaperi.

joulupaketti6.jpg

Joko olette saanut paketit paketoitua vai onko hankinnat edelleen hankkimatta?

Meillä haetaan joulukuusi ihan lähipäivinä ja sen jälkeen lapset saavatkin hyvissäajoin asetella kaikki lahjat kuusen alle aattoa odottelemaan. Meillä ei siis uskota varsinaisesti joulupukkiin vaan enemmänkin joulun taikaan. Kyllä me pukin juttusilla voidaan kaupassa käydä ja se on jännää lasten mielestä, mutta sen suurempaa numeroa ei joulupukista tehdä ja tietävät kyllä ettei sellaista ole oikeasti olemassa. Muutama "oikea" tonttu on käynyt meitä ilahduttamassa aaton aattona ikkunan takana jo muutamana vuonna ja se on se meidän juttu.

Enää kaksi lahjaa hankkimatta ja sen jälkeen on hankinnat kasassa. Sanoisin siis, että hyvällä mallilla ollaan tältä osin.