myrsky6.jpg

Eilisen myrskyn jälkeen saapui ihana ja kaivattu auringonpaiste pilvettömältä taivaalta.Täälä oli useamman tunnin sähkökatkos ja tuuli niin kova, että ikkunat vinkui.  Hieman hirvitti myös kasvihuoneen puolesta, sillä se edellisten kennolevyjen aikaan sai kunnolla tuntea myrskyn rungossaan. Lopputuloksena surkea näky, kun vain muutama kennolevy oli paikoillaan. Nyt siinä on kiinni liimatut turvalasit ja se onneksi kesti ilman myrskyn tekemiä vaurioita. Eläimillä oli mahdollisuus mennä sääsuojaan, mutta kuten kokemuksesta arvata saattoi, yksikään ei sinne tullut. Mielummin seisoivat pellolla ja metsälaitumella tuulta uhmaten. Onneksi ei paljon satanut.

Sähköt napsui useasti jo päivän mittaan poikki ja illemmalla olikin jo monen tunnin yhtenäinen saäkökatkos. Meillä on torstaina saapunut miehen veljen perhe viikonlopun viettoon ja illalla oli tarkoitus tehdä pizzaa. Ilman sähköjä se ei tietenkään onnistunut ja vaihdettiin ruokailusuunnitelmat pizzan sijasta kaasugrillissä valmistettaviin hampurilaisiin.  No mitä on hampurilaiset ilman ranskalaisia? Isännän mielestä ilmeisesti ei mitään, sillä viritteli aggrekaatin ja tiristeli sen avulla rasvakeittimellä ranskalaiset. Oli kuulemma paremmat, kuin normaalilla sähköllä valmistetut... Ainakin valmistus oli extreemiä, kun ei tiennyt, milloin mitäkin tavaraa  lentää tuulenpuuskissa niskaan. Lapset  ehtivät aterioida tunnelmallisessa kynttilänvalossa ja kun oli aikuisten vuoro, sähköt rävähtivät päälle. Sähköt olivatkin päällä reilun tunnin, kun taas uudelleen katkesivat. Iltaa istuttiin vielä hetki kynttilänvalossa ja hipsittiin pimeydessä nukkumaan. Aamulla sähköt olivat palautuneet ja päästiin raivaamaan eilen syntyneitä sotkuja pois, sillä niin innokas siivoaja en ole, että olisin viitsinyt ryhtyä valtavaksi pursunnutta tiskivuorta käsin tiskaamaan.

myrsky92.jpg

Miehillä on aurauspuuhat ja sonnanajo meneillään. Isäntä itse ajaa sitä ihteensä  peltoon ja hänen vanhin veli kääntää maata, eli auraa. Nyt on hippasen järeämmät aurausvehkeet pellolla, kuin meidän omat ja tulosta syntyy kunhan paskakärry vaan vaivautuisi pelittämään.

myrsky7.jpg

Valtra T154 active ja Kuhnin nelisiipinen kääntöaura. Rohkenen sanoa, että toimiva yhdistelmä.

myrsky8.jpg

Sontakärryssä  on ollut jatkuvasti remonttia ja hommat keskeytyy ikävästi keskiverroin viiden kuormaan jälkeen ja pohjakuljetin on aina solmussa. Mutta nyt taas pohjakuljetin oijottu ja hitsattu kasaan, joten kärry on liikkeellä, toistaiseksi. Lantala olisi tarkoitus ajaa syksyllä kokonaan tyhjäksi ja sitä ihteensä siellä on vielä niin reippaasti, että toiselta laidalta kasa on paljon traktoria korkeampi.

myrsky9.jpgmyrsky91.jpg

Lasten serkkutyttö on innostunut hevosista ja pääsi eilen muutaman kierroksen ratsastamaan loimitetulla Vaavilla. Niin oli iloisia tyttösiä ja meidän pikkuneitikin väkisin halusi ratsun selkään.

myrsky3.jpg

Hohhoijaa...

myrsky2.jpgmyrsky1.jpg

Goldi kurkisteli vierestä ja oli onnessaan saamistaan rapsutuksista ja omenoista.

myrsky.jpg

Myrskyyn viitanen ei itseä paljon sähköttömyys vaivannut sillä kynttilän valossa oli ihan mukavaa. Mutta kyllä kaunis syyskeli aina myrskyt voittaa. Samassa rytäkässä piha puhdistui puista pudonneista lehdistä ja haravointihommiin ei enää olekkaan kiirus.

Jospa sitä nyt vaikka ryhtyisi pizzan tekoon. Osa vieraista on puolukassa ja varmasti kohta nälkäisinä sieltä saapuvat. Meillä pikkuneiti kovassa yskässä, joten kotona riitti meille raivattavaa toisten ollessa ulkoilemassa.

Rentouttavaa lauantaita kaikille!