Uusi viikko ja sitä myötä ensimmäinen "virallinen" punnituspäivä. Tästä lähtien siis punnitaan joka maanantai ja vain maanantaisin tutkaillaan saavutettuja tuloksia. Kokemuksesta tiedän, että päivittäinen painontarkkailu ei sovi minulle yhtään, sillä motivaation ylläpitämiseksi haluan nähdä tuloksia. Heti aamulla hypättiin isännän kanssa vuoroin puntariin ja hyvin oli käynnistynyt meidän elämäntapamuutos. Minulta oli hävinnyt -6,8kg, ja isännältä muutama sata grammaa vähemmän. Jee! Toki tiedostan, että nestettähän se kaikki on, mutta minulle on aivan yksi lysti mitä lähtee, kunhan lähtee ja puntarin lukema on pienempi kuin edellisenä punnituksena.

Ja nälästähän täällä ei ole kärsitty pätkääkään, ei todellakaan. Laitanpa tähän muutamia ateriakuvia meidän tämän vuoden alkutaipaleelta. Lähes joka ilta rakentelen meille  molemmille jonkinlaisen salaattilautasen riippuen päivällä syödystä kalorimäärästä. Usein kyllä päivän kaloreista on lähes puolet vielä illalla syömättä, sillä itselläni ainakin tuottaa hieman päänvaivaa ruokailukertojen määrä. En todellakaan ole oppinut syömään viittä kertaa päivässä, enkä siihen kyllä vieläkään ole oppinut. Kolmella tai neljällä mennään, mutta viiteen tähdätään. Pikkuhiljaa pienillä askeleilla oikeaan suuntaan. Päivän kalorimäärää en ole saanut syötyä näillä terveellisillä eväillä kuin parina päivänä täyteen. Tosin rasvaa on tullut syötyä liian vähän ja se olisi helposti korjattavissa pehmeää rasvaa sisältävillä maukkailla pähkinöillä, joilla saisi helposti täytettyä kalori -ja rasvavajeen. Ja todennäköisesti syömäni kalorimäärä kokonaiduudessaan on liian pieni, joten tähän tarvisinkin jonkun ammattilaisen apuja.

Se mikä tässä ihmetyttää on se, ettei mun sokerihammasta kolota ollenkaan. Coca cola-addikti kun olen, ei sekään jostain ihmeen syystä ole tuottanut tuskaa. Light- limppareissahan ei ole kaloreita ollenkaan ja se olisikin painonvartioiden ohjeita noudattamalla "vapaasti joutavissa" en siihenkään nyt koske. Aspartaamiin vaikutuksiin hieman perehtyneenä en halua käyttää sitä, enkä muita keinotekoisia makeutusaineita ollenkaan. Makeutusaineiden on myös tutkittu lisäävän sokerinhimoa ja sitähän en tietenkään kaipaa. Ja tottapuhuen kuinka monen normaalipainoisen ihmisen olette nähnyt lipittivän light- tuotteita? Itse en ainakaan yhdenkään.

Tammikuu%20201601%20013.jpg

salaatti2.jpgsalaatti%20feta.jpg

salaatti1.jpg

salaatti.jpg

Aika hyvän näköisiä anooksia, eikö?  Broileria, pihvinaudan jauhelihaa, tonnikalaa, lohta ja aina paljon kasviksia! Raejuustoa, fetaa ja kermaviiliäkään ei säästellä, vaan joka päivä niitäkin uppoaa molempien lautasille. Lautaselta puuttuu riisit, pastat, perunat ja muut hiilaririkkaat eväät. Kaalikeittoa syödään useanpana päivänä viikossa, mutta kyllästymisen pelossa ei joka päivä, vaikka hyvää se onkin. Jos joku kaipailee ruokaohjeita, niin voin niitä tänne kirjoitella. Hieman on muuttunut kevyemmiksi meidän ruokavalio viimevuotisesta, salaatteja tein kyllä paljon silloinkin.

s.%20kaalikeitto.jpg

Aamupalaksi joko kaurapuuro tai rahkajogurtti marjoilla höystettynä. Leivät olen karsinut suurelta osin pois, mutta siivu näkkäriä tai ruisleipää menee aina keittoja syödessä.

Minulla on kokemusta painon vartijoista ja karppauksestakin. Nyt yhdistelen niitä fiiliksen mukaan. Painonvartijoiden hyväksi koetun pisteytyksen mukaan laskeskelin päivän mittaan syötävät kalorit ja karppauksesta otin vähähiilihydraatittomuuden, mutta vähennetyillä rasvoilla. Toki hiilaria tulee puurosta tai satunnaisesta ruisleivästä, mutta hyviä sellaisia. Kaikki sokerit ja vehnät olen karsinut kokonaisuudessaan pois.

Kalorimäärät lasketaan painonvartijoiden pisteytyksen mukaan seuraavasti:

PAINONVARTIOIDEN PISTEYTYS

1.Oletko..

a) nainen = 7p

b) mies = 15p


2.Minkä ikäinen olet..

a) 18-20 = 5

b) 21-35 = 4

c) 36-50 = 3

d) 51-65 = 2

e) 65 => = 1


3. Mikä on painosi nyt..

Merkitse painosi ensimmäinen kymmenluku.

Esim. Jos painosi on 87kg, merkitse 8p.


4. Pituus...

a) alle 160 = 1p

b) 160cm tai pidempi = 2p


5. Päivittäinen työsi...

a) pääasiallisesti istumatyötä = 0p

b) pääasiallisesti seisomatyötä, osittain istumatyötä = 2p

c) pääasiallisesti liikkuvaa osittain seisomatyötä = 4p

d) fyysisesti rasittavaa = 6p


6.Haluatko..

a) pudottaa painoasi = 0p

b) lopettaa laihduttamisen ja pitää painosi nykyisellä tasolla = 4p

Lasketaan pisteet yhteet ja yksi piste vastaa 50 kilokaloria. Kokonais kalorimäärästä rasvansyöntiä ainakin 100 kalorin edestä, kasviksia vähintään 1/2 kiloa, maitotuotteita muutama desi ja vettä paljon, 2-3 litraa päivässä. Kuidut ja protskut kannattaa myös huomioida.

Ostin vuodeksi käyttöoikeuden SULAMOon. Kätevä palvelin, joka tiedot syöttämällä kertoo kaiken oleellisen päivän mittaan syödyistä sapuskoista. Nappasin kuvan yhden aterian laskelmasta. Keittiövaakahan tässä on ollut oleellinen osa annosten kokoamista, mutta en ole kokenut sitä rasittavaksi vaan lähinnä mielenkiintoiseksi. Perus salaattien ja annosten valmistus onnistuu jo helposti ilman puntaroimistakin.

sulamo.jpg

salaatti%20broileri.jpg

Luontaistuotekaupasta on myös tulossa projektini tueksi useampi purkki Tonaliinia ja Fit farmin Green tea- kapseleita. Omega kolmosia napsitaan lisäksi päivittäin.Tilattuna on myös Foreverin C9, jolla pitäisi hätyyttää kroppaan kertyneet kuona-aineet tehokkaasti. Tästä lisää, kun paketti kotiutuu.

Huippua on, että Foreverin tuotteita myyvä serkkuni tulee meille nyt täksi viikoksi ja antaa kädestä pitäen parhaat vinkit ja ohjeet tähän C9 -projektiin, johon muuten isännällekkin tilattiin tarvittavat aineet. Siitä lisää myöhemmin.

Mutta tosiaan nyt uudella tarmolla uuteen viikkoon ja nyt olisi tarkoitus pyrkiä liikkumaan viime viikkoa reilummin, jota edesauttaa hieman lauhtuvat säät. Tanssimattoa, zumbaa ja jumppaa ulkoilun lisäksi, ainakin toivottavasti! Kahvakuulakin meillä on olemassa jossain ja senkin kanssa voisi  hieman tehdä tuttavuutta. Ja lapsillekin on tullut luvattua uimahallireissuja naapuri pitäjään.

Piristävää viikkoa jokaiselle!

Vinkit ja kommentit on erittäin tervetulleita. :)