Nyt on juhannus tältä erää taputeltu. Ihana ja ikimuistoin juhla olikin kokonaisuudessaan. Eilen illalla ennen auringon laskua lähdettiin vielä katsomaan porukalla nelijalkaisten yöttömän yön juhlaa laitumelle herkkuastioiden kanssa. Innokkaita nelijalkaisia leivänsyöjiä kertyi kärryn viereen ihan jonoksi asti.

juhannusy%C3%B6.jpg

Serkkutytön kainalossa on turvallista matkustaa.

juhannusy%C3%B61.jpg

Lehmät on innokkaita leipien perään. Puisesta kärrystä niitä on turvallista syöttää ilman pelkoa jalkoihin jäämisestä.  Samalla vietiin laitumelle kivenäiset ja suolakivet hellepäivien helpotukseksi.

juhannusy%C3%B62.jpg

Kierrettiin tarkastamassa laidunta kiertävät aidat traktorilla ja siinähän riitti nelijalkaisille riemua.

juhannusy%C3%B63.jpgjuhannusy%C3%B64.jpg

Juhannusneitoja.

juhannusy%C3%B65.jpgjuhannusy%C3%B66.jpg

Onneksi tällainen keskikesän juhla tulee vastaan vain kerran vuodessa, sillä tulee aina näperreltyä herkkuja niin että napa ratkeaa. Kaikki olivat niin täynnä vielä päivän burgereista, että päätettiin siirtää illan toinen isompi ruokailu seuraavalle päivälle ja näpersin iltapalksi vain pientä iltapalaa.

jussi%20patongit.jpgjussi%20mustikkajuoma.jpg

juhannusy%C3%B692.jpg

jussi%20suklaamansikka%27.jpg

Suklaiset mansikat ja jäätelöannokset hävisivät kiireen  parempiin suihin.

jussi%20j%C3%A4tskit.jpg

Pienimmät lapset menivät nukkumaan yhdentoista kieppeillä mummu seuranaan. Illalla  vatsa niin täynnä ja pinkeänä, että odottelin kiristyksen loppuvan jotta pääsin muiden seuraksi paljuun. Yhtään ei auttanut se, että vatsassa möyri päivän valtavasta energiapiikistä virtaa repien pikku kaksikko. Auuuuts! Hieman yli kolmeen asti lilluttiin vedessä musiikkia kuunnellen ja sen jälkeen mentiin nukkumaan.

juhannusy%C3%B68.jpg

Vielä ei terassiin upotetuista valoista ollut paljon iloa. Kuitenkaan  lukuisat isännän terassin alla könyämät tunnit ei ole mennyt hukkaan, sillä jokainen upotettu led-valo toimi. Syksyn pimeinä iltoina mahtavat olla upeita. Terassin puuosat on tarkoitus käsitellä vasta ensi keväänä, sillä nyt puu on vielä liian tuoretta käsittelyyn. Myös paljun puiset reunat tulevat saamaan joko harmaan öljyn tai tummanharmaan maalikerroksen päällensä.

juhannusy%C3%B67.jpg

Kelluvia kynttilöitä ja kukkia. Illan hieman hämärtyessä kynttilät loistivat kivasti terassin pöydällä.

juhannusy%C3%B691.jpgjuhannusy%C3%B69.jpg

Toivottavasti kaikilla on ollut mukava, muistorikas  ja rauhallinen juhannus ilman isompia haavereita.