PUOLUKKA5.jpg

Ehdottomasti paras vuodenaika mielestäni. Värit, tuoksut ja pimenevät illat. Puolukat, sienet, hillot ja lihapadat -ja pasteijat, höyryävät keitot. Syksy kaikessa ihanuudessaan.

soppa.jpg

Villasukat, takkatuli ja kynttilät. Ja mikä inspiraatiovimma iskeekään syksyisessä luonnossa kävellessä ja hieman kuvatessakin...

psyk63.jpgpsyk64.jpgpsyk62.jpgpsyk4.jpgpsyk6.jpgpsyk61.jpg

Muurahaispesässä näkyi vielä pientä liikehdintää.

psyk5.jpgpsyk3.jpgpsyk2.jpgpsyj1.jpg

Näistä kuvista inspiroituneena haluan muuttaa olohuoneen syksyiseen värimaailmaan. Siinä tunnelmaan ja haluamaani lopputulokseen parhaiten pääsen herkullisilla ja värikkäillä Marimekon Kukkuluuruu-kankailla. Kankaita onkin jo vino pino valmiina, osa tyynyistä jo viime syksylle ommeltuna. Marimekolla on kolmea erilaista kuviollista kangasta samoilla väreillä ja niiden yhdistelemisestä saa mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

PUOLUKKA6.jpg

 

Musta matto täytyy jostain hankkia. Olohuoneeseen on tulossa tulevaisuudessa musta, Iklu-sonnin talja, mutta siihen kestää vielä pitkän aikaa. Vielähän se sonnipoika tallustelee tuola pihalla metsälaitumella. Kun syksy taittuu talveen, sanotaan sonnille hyvästit. Monen prosessin ja kuukauden jälkeen meillä saattaa siis olla olohuoneen lattialla musta ja kiiltävä talja. Taljan valmistumiseen saattaa vierähtää vuosikin, mutta nyt  verhojen ja muiden tekstiilien osalta ompelukone laulamaan ja odottelemaan lopputulosta.

PUOLUKKA3.jpg

Aamutuimaan koristeltiin pikkuapulaisen kanssa puolukkahillopurkit ja kun selkäni käänsin oli kukko -ja traktoriaiheiset tarrat ilmestyneet nimilappuihin.

PUOLUKKA4.jpg

Variksenmarjatuoremehu valmistui ja oli hyvää. Siinä oli jotenkin vadelmainen maku.

PUOLUKKA2.jpg

Laseissa kolmea erimakuista mehua. Etualalla puolukka, seuraavana variksenmarja ja viimeisenä mustaviinimarja. Kivat värit ja maut oli jokaisessa. Näitä kelpaa talvipakkasilla hörppiä.

Eilen muuten leivoin jo aiemmin mainitsemaani lihapasteijaa. Siitä laitankin teille ohjetta heti perään, jos joku muukin innostuisi leipomaan sitä ihanaa ja mehevää herkkua.

Pirteitä syyspäiviä teille kaikille!