Yksi mukavampia ja rakkaimpia harrastuksiani on ehdottomasti valokuvaus. Harvoin kohdalle sattuu päivä, jolloin en jotain kuvaisi. On ihana ikuistaa kauniita asioita ja hetkiä ympäriltä ja monen monta muistoa olisi painunut muistamattomiin, jos niitä ei olisi tullut ikuistettua linssin läpi.

Kamerani on tällä hetkellä Canonin EOS 1100D. Kuvanlaadussa on huima ero järkkäreitä edeltäneisiin canonin pokkareihin. Valokuvia tulee otettua noin 20-30 tuhatta vuodessa.

IMG_2926.jpgIMG_3084.jpg

Kuvauskohteitani useimmiten ovat omat tai ystävien lapset, eläimet, sisustusjutut ja luonto. Hyvästä kuvasta tulee pitkäksiaikaa kiva fiilis. <3

Valokuvat teetän ifolorilla valokuvakirjoiksi ja yksittäiset kuvasuurennokset teetän samassa paikassa ja kehystän kotona tauluiksi. Kuvakirjoja tulee tehtyä ystäville tilauksesta ja aika usein joku toivoo valokuvakirjaa lahjaksi. Kirjojen tekeminen onkin ihan oma maailmansa -ja mukava, mutta aikaa vaativa harrastus sekin. Suosittelen jokaista kokeilemaan, ja juuri tuo Ifolorin ohjelma on ollut omasta mielestäni kaikkein kätevin ja kirjat laadukkaimmat muihin verrattuna. Muutamista rakkaimmista otoksista olen teettänyt canvaistaulun, kuten tästä seuraavasta.

Elo%200411%20005.jpg

 

 

Valokuvaus on siitä kiehtova laji, että aina oppii niin paljon uutta. Kehittymismahdollisuuksia kuvaajana on rajattomasti. Kaikki on itsestä kiinni.

000mi.jpg000mhyg.jpg000mhu.jpg000mhty.jpg000muio.jpg000mjsa.jpg000mikj.jpg000muj.jpg000mvc.jpg000mltd.jpg

Jos valokuvaus kiinnostaa, aiheista on hyviä kirjoja olemassa ja nettikin pursuaa tietoa. Eikä todellakaan tarvi olla mikään ammattikuvaaja, että saa kivoja kuvia otettua. Pääasia, että kiinnostusta löytyy ja tarttuu rohkeasti toimeen. Aina oppii uutta. Minäkin itse siis ihan harrastelupohjalta omaksi ja perheeni iloksi kuvailen.

Meiltä kotoa löytyy valokuvaseinä, joka tursuaa ja pursuaa muistoja edellisiltä vuosilta. Seinän täyttyessä minulla onkin uuteen olohuoneeseen remontin yhteydessä suunnitteilla uusi mustavalkoinen valokuvaseinämä. Voin laittaa tänne kuvan aikanaan, kun valmista tulee.