Nyt juuri on metsät pullollaan mustikoita, joten kannattaa käydä poimimassa omansa ja leipoa maukas ja mehevä mustikkaherkku mielenvirkistykseksi. Omille lapsillekin tulee silloin tällöin tätä tehtyä, kun on niin kovan suosion meillä saanut.
MUROPOHJA:
1 dl sokeria
1 muna
100g voita
3 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljasokeria
Mittaa voi ja sokeri kuppiin ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan.
Taputtele muropohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi.
Jos teet mustikkapiirakkaa kokonaisen pellillisen, tee taikina ja täyte kaksinkertaisena.
TÄYTE:
3-4 dl mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 muna
0,7 dl sokeria
Sekoita muna, kermaviili ja sokeri keskenään sekaisin. Lisää sekaan 3/4 osaa mustikoista. Kaada seos muropohjan päälle ja ripottele loput mustikat piirakan pintaan.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Peitä piiras foliolla, jos pinta alkaa tummumaan paiston loppuvaiheessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.