aa11.jpg

Nyt juuri on metsät pullollaan mustikoita, joten kannattaa käydä poimimassa omansa ja leipoa maukas ja mehevä mustikkaherkku mielenvirkistykseksi. Omille lapsillekin tulee silloin tällöin tätä tehtyä, kun on niin kovan suosion meillä saanut.

MUROPOHJA:

1 dl sokeria

1 muna

100g voita

3 dl vehnäjauhoa

2 tl vaniljasokeria

1 tl vaniljasokeria

aa9.jpg

Mittaa voi ja sokeri kuppiin ja  vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan.

Taputtele muropohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi.

aa10.jpg

Jos teet mustikkapiirakkaa kokonaisen pellillisen, tee taikina ja täyte kaksinkertaisena.

00%20mustikka.jpg

TÄYTE:

3-4 dl mustikoita

1 prk kermaviiliä

1 muna

0,7 dl sokeria

Sekoita muna, kermaviili ja sokeri keskenään sekaisin. Lisää sekaan 3/4 osaa mustikoista. Kaada seos muropohjan päälle ja ripottele loput mustikat piirakan pintaan.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Peitä piiras foliolla, jos pinta alkaa tummumaan paiston loppuvaiheessa.

00%20mustikka1.jpg00%20mustikka2.jpg