Punasipuli, pillisipuli, jättisipuli, valkosipuli, keltasipuli, ruohosipuli ja salottisipuli. Siinä sipulilaatuja kerrakseen. Purjosipulin taimet kuukahtivat pahemman kerran ja saivat siitä johtuen kyydityksen kompostiin. Muutaman purjontaimen siis jostain vielä ostan, jos vastaan tulee.

sal.jpg

Tämän kevään uutuus omassa kasvatuksessa on jättisipuli. Maku mieto ja saattaa kasvaa hyvissä olosuhteissa neljän kilon painoiseksi! Meidän ihana naapurin täti on useanpaan kertaan hehkuttanut talvisipulia, mutta harmikseni en ole löytänyt sellaisten siemeniä. On kivaa kokeilla uusia lajikkeita ja muiden suosikkeja. Tiedä vaikka löytyisi itsellekkin uusi suosikki!

Tänään siis istutusvuorossa kaikki muut, paitsi jättisipuleiden taimet, jotka jatkavat kasvuaan vielä kasvihuoneen lämmössä ja ruohosipuli, joka rehoittaa jo korkeana kasvustona sinkkiämpärissä.

Vaikka kasvihuoneen ympärillä on jo 7 kasvatusallasta, tilanpuute iskee. Lajikkeita olisi auttamattomasti enemmän, kuin tilaa missä niitä kasvattaa. Vielä on salaatit ja osa kesäkukista visusti siemen pusseissaan odottelemassa. Heti laittelen kun ehdin...

Arvatkaapa mitä? Ekaa kertaa reiluun kuuteen vuoteen ollaan isännyyden kanssa kahdestaan kotona ilman lapsia. Ihan hassu fiilis. Käytiin lapset viemässä kummitädille pitkästäaikaa yökylään. Alunperin vain poikien piti mennä, sillä pikkuneiti ei ole vielä ikinä ollut, mutta sinne vain hänkin jäi reippaana suu korvissa ikkunaan toisten kanssa vilkuttamaan. Mun pienin. Lupauduttiin hakemaan lapset kotiin vaikka keskellä yötä jos ongelmia ilmenee...

Nyt on ihan kauhea väsy, mutta jotain kivaa pitäisi illaksi keksiä. Eilen olin kiinni kasvihuoneella varmaan lähemmäs puoli kahta. Sai isännyys hoidella lasten iltahommat yksikseen. Ja aamulla olin siellä jo seitsemän aikaan mönkimässä ennen kuin lapset olivat heränneet.  Ehkä joku leffa olis illalla pitkästä aikaa kiva ja voisin jotain speciaalia yrittää vaikka iltapalaksi kokkailla. Tai sitten ihan vaan tunnelmoida ja katsella takassa leiskuvaa tulta.

Tein niin hyvän löydän tänään naapuri kunnan maatalouskaupan puutarhamyymälästä. Löysin nimittäin Agrimarketista unelmieni mustat, peltiset kukkaruukut ihan pilkkahintaan. Niissä ei ollut hintalappua ja myyjältä kysyin mihin hintaan myisi koko kasan. Siinä oli 1 iso, kolme keskikokoista ja pari pientä. Mietin mitä olen valmis maksamaan, jos minulta kysyisi ja ajattelin seitsemääkymppiä. Hinnaksi sanoi koko kasalle 25e! No voitte arvata että kiikutin ne juosten autoon... Sellainen yks iso on jo varmaan ollut vähintään sen hintainen yksinäänkin. Ruukut tulee käymään kuin nenä päähän meidän terassin sisustukseen! Lisäksi löytyi alekorista peltinen kastelukannu ja vitosella saviruukku viinisuolaheinälle.

sal1.jpg

Mutta nyt pikaisesti pieni kierros kasvihuoneelle. Pihalta kuuluu just nyt muuten tän kevään ekaa kertaa ruohonleikkurin mörinä. Ja mulla oli tänään ekaa kertaa tänä keväänä crocsin balleriinat jalassa. Varmoja kesän lähestymisen merkkejä kumpainenkin. Naureskeltiinkin isännän kanssa autossa kotimatkalla, että varmaan sen kerran kun meillä on kahdenkeskistä aikaa, minä elän omaa elämääni kasvihuoneella ja isäntä rentoutuu änäriä pelaillen... Ei, oikeesti tänään jotain ihan muuta. :) Mutta nyt kiiruusti tuoksuttelemaan vastaleikatun nurmen tuoksua ennenkuin tuuli vie kaiken mennessään.

Aurinkoista viikonlopun alkua teille jokaiselle!