Nyt on päässyt sisäinen jäätelöntekijäni aivan valloilleen! Valkosuklaa-mustikka jäätelö oli kuulemma parasta jätskiä, mitä lapset ja meillä käyneet vieraat ovat koskaan maistaneet. Itse ihastuin ikihyviksi kokeilemaani raperperi-kinuskijäätelöön. Nyt on oma raparperintaimi odottamassa istutuskuopan kaivamista.

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B65.jpg

Uutta jäätelömakua lähdin miettimään omenasta. Siinä pitäisi olla omenaisen hillokkeen lisäksi vanilian pehmeyttä ja kanelin herkkyyttä. Eipä muuta kuin koekeittiö testaamaan.

Tälläkään kertaa lopputulos ei pettänyt. Niin helppoa ja herkullista. Kannattaa kokeilla!

Jäätelöpohja:

2 purkkia kuohukermaa

1 tölkki kondensoitua maitoa

Valmista jäätelöpohja: Vatkaa kerma jämäkäks vaahdoksi. Lisää sekaan kondensoitu maito ja sekoita varovasti. Laita pakastimeen jäähtymään.

Omenahilloke jäätelön sekaan:

3-4 omenaa kuorittuna ja kuutioituna

2 kokonaista kanelitankoa

2-3dl vettä

3 isoa rkl vaniljakreemijauhetta

Kiehauta vedessä kuoritut ja pilkotut omenat kanelitankojen kanssa kattilassa, kunnes omenat pehmenevät. Nosta jäähtymään. Ota kanelitangot ja muutama iso ruokalusikallinen omenanpaloja sivuun. Soseuta loput kattilassa ja lisää kreemijauhe. Kääntele sekaan sivuun otetut omenanpalat ja jäähdytä seos kylmäksi.

Kääntele omenaseos jäätelömassan sekaan ja jatka pakastusta.

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6.jpg

Koristele annokset haluamallasi tavalla. Esim. keksirullia, kinuskikastiketta, kermavaahtoa ja sitruunamelissanlehtiä.

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B63.jpg

Täältä blogistani vasemmalla olevan tunnistepilven kohdasta jäätelö, löytyy myös muita omatekoisia jäätelövaihtoehtoja. Kannattaa vilkaista ja testata oma lemppari!

Kommentit ovat tervetulleita. :)