Hieman cannellonejen värkkääminen vaatii ylimääräistä vaivaa, mutta kyllä se aina kannattaa. Täytteeksihän voi laittaa mitä mieli tekee ja mitä kaapista löytyy. Jauhelihatäyte rotunaudan jauhelihasta mielestäni ehdottomasti paras.
JUUSTOISET CANNELLONIT
1 pkt canneloneja
1/2 kg rotunaudan jauhelihaa
2 sipulia
valkosipulia
1/2 rasiaa herkkusieniä
paprika
1 Fond du chef -lihaliemikuutio
suola
mustapippuri
paahdettu paprika
Koskenlaskija voimakas (vajaa paketti)
TOMAATTIKASTIKE
1 prk Polpa tomaattimurskaa
Kerma (maustettu tai tavallinen)
0,5 dl Sweet chili kasiketta
suola
pippuri
Juustoraaste (+aurajuusto)
Silppua kasvikset ja paista sienet öljytilkassa ja siirrä sivuun. Paista myös jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla, Lisää kaikki pannuun ja mausta seos. Lisää liemikuutio ja koskenlaskija sulatejuusto.
Täytteeseen voi lisätä myös tuoreita yrttejä, kuten rosmariinia ja timjamia.
Täytä cannellonikuoret täytteellä toisesta päästä pikkulusikkaa apuna käyttäen.
Voitele reunallinen uunivuoka ja valmista tomaattikastike. Peitä vuoan pohja tomaattikastikkeella ja lado cannellonit kastikkeen päälle.
Kaada loput tomaattikastikkeessta cannellonejen päälle. Ripota päälle juustoraastetta ja halutessasi hieman aurajuustoa.
Paista paistosta uunissa 200 -asteessa 40-50 minuuttia. Tarkkaile, että pinta ei tummene liikaa, vaikka väriä hieman saakin tulla. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla.
Ripottele pinnalle rosmariinia ja tuoretta basilikaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.